Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuzusandals

Marketing


Vrlo sitne cestice ponasaju se kao valovi, nasumicno i nepredvidljivo. Kad provodimo izmjeru, izazivamo urusavanje vala. Pretpostavlja se da je fenomen svijesti niz kontinuiranih urusavanja valne funkcije.

Neki kvantni fizicari tvrde da kreiramo svijet u kojem zivimo samim cinom promatranja. To je tek jedan od mnogih mogucih svijetova koji su mogli postojati, ili, dovedemo li tu formulaciju do krajnosti, koji postoje paralelno sa svijetom u kojemu zivimo.


.....ako sve ovisi o promatracu..o cemu ovisi promatrac? ...
.....misli davida lodgea podsjetise me na clanak od prije godinu dana o generatoru slucajnih dogadjaja (random event generator) ..racunalu u edinburghu, jednom od cetrdesetak diljem svijeta nazvanih eggs, koje generira slucajne nizove jedinica i nula.. poput bacanja novcica pismo-glava..rezultat se iskazuje grafikonom i predstavlja uglavnom izjednacen odnos u obliku ravne linije..uglavnom..uoci znacajnijih svjetskih dogadjaja (teroristicki napad 11.9..tsunami u indoneziji..potonuce podmornice Kursk) grafikon je prikazivao znacajna odstupanja..i to par sati prije samih dogadjaja..dobiveni rezultati impliciraju postojanje globalne svijesti na koju smo nesvjesno pristekani i mogucnost zavirivanja u buducnost..zakoni fizike ne iskljucuju mogucnost predvidjanja buducnosti..u teoriji je moguce gibanje vremena naprijed i natrag a time i moguce predvidjanje glavnih svjetskih dogadjanja..odnosno sjecanje na stvari koje ce se tek desiti u buducnosti... projekt globalne svjesnosti... *


Post je objavljen 19.02.2006. u 17:27 sati.