Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Cheneyevo napucavanje Whittingtona. Naučimo neokons PRopagandu!

Američki novinar Alex Jones, razjebator neocons mitova i laži, upustio se u još jedan propagandni rat. Tvrdi kako je znanstveno dokazao da je američki potpredsjednik Dick Cheney prijatelja Harrya Whittingtona u lovu upucao s udaljenosti od 4,5 – 5,5 m (15-18 feet), a ne kako tvrdi s 27,5 m (90 feet).

Jones je napravio ekspertizu na streljani hraneći se informacijama i priznanjima sudionika. Whittington je između ostaloga rekao medijima da je imao tri sloja odjeće na sebi. Alex je kupio istu pušku, napunio istim streljivom i na poligonu testirao promjer zrna na metama s udaljenosti 27,5 m i 5,5 m. Sve je to lijepo snimio kako i priliči jednom infowar generalu (11MB.wmv - download) i zaključio da Dick Cheney i policija lažu! Ako je Jones u pravu, evo nam školskog primjera kako Bush administracija laže, a po osobnom priznanju GWB-a «još nije naučila voditi» ratnu propagandu. Ne samo što je Bush rekao da je zadovoljan kako je Cheney sve objasnio u medijima, nego je slučaj zaključila i policija objašnjenjem da je sve u redu. Uostalom i sam napucani se ispričao Cheneyu za sve patnje koje je prošao, dodavši kako u lovu nitko nije pio alkoholna pića.

Borci za slobodu interneta u Kini, potpredsjednikovo napucavanje svojoj su javnosti požurili reći s jednodnevnim odmakom u lokalnim novinama, kojima je priču ispričala – vlasnica ranča. Mediji su se zadnji tjedan sfokusirali samo na ovaj «propust», na kojemu se i temelji ova očita propagandna strategija. Cheney je, naime, informacijski delay priznao i to pojasnio brigom za prijatelja s kojim je cijelo vrijeme bio. I to se treba popušiti? Uz dodatak da se i policija brzo uključila u ispitivanje potpredsjednika - tek nakon 14 sati! To je inače normalno kada se nekoga napuca, kao što je normalno da sačma namijenjena pticama s udaljenosti 27 metara probija tri sloja lovačke odjeće i završava duboko u ljudskom tkivu.


Post je objavljen 19.02.2006. u 16:20 sati.