Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saanjaa

Marketing

Deset navika za iskorijeniti!

1. Nezavršavanje započetog
Oslobodite se suvišnog tereta i riješite se svih nezavršenih poslova. Završite sve što ste počeli - poslovni projekt, dijetu, svađu ili obvezu. To može potrajati, ali vrijedi truda.

2. Ignoriranje sadašnjeg trenutka
Danas je suma svih onih "danas" koji su došli prije toga. Ne odgađajte! Uštedite kunu danas i imat ćete kunu sutra. Pojedite 500 kalorija manje nego inače danas, i sutra ćete izgubiti na težini. Jedino ono što napravite danas, može utjecati na sutra.

3. Nedostatak prioriteta
Nemojte trampiti sitnice za ono što vam je cilj. Budite proaktivni! Raspoređivanje vremena oko prioriteta rijetko donosi dobre rezultate, stoga rasporedite prioritete prema vremenu koje imate na raspolaganju.

4. Izdavanje sebe
Laganje samome sebi je razorno. Primjer: "Neću se više pretvarati da me ne smeta što me kolega maltretira."

5. Udovoljavanje drugima
Ako uvijek kažete "da", mislili to ili ne, vjerojatno ste konstantno nezadovoljni. Zašto biste davali drugima moć da kontroliraju vaše vrijeme i energiju? Naučite utvrditi svoje granice.

6. Prihvaćanje onoga što vas iscrpljuje
Krize i problemi ne znače da je "život uvijek takav". Prolazite li kroz teško razdoblje, svjesno pojednostavite zadatke i obaveze. Budite usmjereni na onakav životni stil kakav želite i imajte strpljenja.

7. Kukanje umjesto da nešto jasno zatražite
Najčešće ćete dobiti onoliko koliko i tražite. Kukanje vas neće dovesti bliže cilju. Kad vam je nešto potrebno, recite to jasno i precizno.

8. Niske rezerve
Bez zalihe na koje se možete osloniti, donosit ćete odluke temeljene na pomanjkanju novca, vremena ili energije. Pričekajte dok ne stvorite prikladnu rezervu vremena i novca te onda na tome gradite dalje.

9. Skrivanje slabosti
Zašto ne biste rekli: "Brbljav sam, pa mi radije nemojte reći nešto što ne biste htjeli da ponovim."

10. Razmišljanje umjesto planiranja
Napravite plan, ali i krenite u akciju!


Post je objavljen 18.02.2006. u 16:02 sati.