Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojdomjehrvatska

Marketing

Janica druga nakon kombinacijskog slaloma!

Nakon što je kao druga ušla u cilj prve slalomske vožnje, Janica Kostelić jedva je hodala. Posve premorena, s noge na nogu vukla se kroz medijski koridor, uputila se u apartman i primila infuziju da bi mogla nastupiti u drugoj vožnji.

Tu je opet sjajnom vožnjom u drugom dijelu staze došla do drugog mjesta, pustivši ispred sebe jedino Marlies Schild i to tek za 46 stotiniki sekunde. Sve ostale je Janica, i ovakva bolesna i onemoćala, opet pobijedila, pa i Anju Pärson, koju je ostavila za sobom 38 stotinki sekunde.
Iako je opet jedva hodala, došla je do nas novinara...

- Katastrofa, stanje mi je katastrofalno - počela je.
Nitko ne zna uzrok, priča o nepreležanoj virozi ne zvuči više uvjerljivo.
- Ne ide nabolje. Ne, nema poboljšanja. I dalje mi je loše - kazala je Janica i pogledala prema novom danu.

- Prognoza je loša, tko zna hoćemo li uopće moći voziti spust. Vidjet ćemo, ja ću biti na stazi i trudit ću se, to je jedino što mogu reći - najavila je današnji rasplet za medalje. Može li je netko uopće spriječiti da ne skija u ovakvom stanju? Naime, Janica i danas želi skijati...
- Pa... Ma, ne znam. Prođem 15 vrata čisto lagano na treningu i nakon toga se moram pet minuta odmarati. Ponekad se pitam zašto se uopće mučim - izustila je Janica, a ne mogu se sjetiti da je ikada nešto slično rekla.

Još je u nekoliko riječi najavila spust.
- Opasna je Anja, nikad ne valja smetnuti s uma da se natječeš i s Austrijankama, a ja ću se truditi, pa koliko ide, ide - mahnula je i otišla skupljati snagu za današnje nemilosrdno nadmetanje u skijanju.
Bio je to još jedan dan u kojemu je Janica vodila bitku sa svojim tijelom, od samog jutra od odgode spusta. I opet je pobijedila glava iako tijelo sve češće, ali - i sve žešće i sve glasnijoj zvoni na uzbunu - šalje poruku za porukom...

Atle Skaardal, šef ženskih utrka, izazvao je pravi mali skandal kad je nakon dvije odgode spusta jučer ujutro pustio prvu Niku Fleiss na start spusta. I to kao pokusnog kunića! U tom trenutku vjetar je uraganski puhao, a prije Nike na istom skoku su pale dvije predvozačice. Niku je vjetar isto tako odnio, pala je na bok, no uspjela se nekako podići, ostala je bez štapa i nekako se dovukla nizbrdicom klizeći do cilja. I tek tada je Skaardal odgodio spust.

- Što smo mu mogli reći? Rade što hoće. Valjda netko treba poginuti da bi se opametili - bijesnio je Vedran Pavlek, direktor hrvatske reprezentacije.
Nika je, pod šokom zbog pada u spustu, odvezla i slalom. Boljela ju je trtica, nije bila prava, tek je zauzela sedamnaesto mjesto, s 4,07 sekundi zaostatka iza Schild!

- Još sam bolje vozila spust nego slalom. Najradije ne bih danas niti skijala u spustu, bolje da treniram slalom - zaključila je naša Nika Fleiss.

Post je objavljen 18.02.2006. u 13:15 sati.