Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Bush, DrIvo, krava, labud, a ormara nema

A šta je? Di smo sad? Šta se sad ne izvinjavaš DrIvo?
Šta kome?! Šta zašto?! Brže bolje si se potrča izvinjavat za tuđe karikature, a za slike mučenja ništa jeli? Šta se sad ne izvinjavaš svome Bushu? Sad je on taj koji brani objavljivanje, majku van političarsku licemjernu! Šta se njemu ne izvinjavaš? Ili čak i onim izmasakriranim jadnicima jeli? Možda bi se čak i njima moga izvinit? Pa se onda opet izvinit Bushu šta si se izvinija njima? Svi se međusobno izvinite i ko da ništa nije bilo. A onih izmasakriranih jadnika fakat neće biti, pojela ih crna zemlja.

Ovo je svijet totalno obrnutih vrijednosti, u pi.ku materinu obrnutih! Karikaturalno crtaš – na te dignu vjersku hajku, a iživljavaš se na ljudima ko na stoci – i nikom ništa. Bushu smeće jedno, gadiš mi se toliko da mi se do gadljivosti gadiš! Da sam tip osobe koji pali zastave, sad bi me vidio navr´ Bijele Kuće sa kanistrom u ruci ja ti kažem, ali budi sretan da nisam, budi sretan da nisam, jesi čuo! Poslala bi ja tebe u Abu Ghraib kravuboju, na tretman uljepšavanja! Poslala bi ja tebe tamo na elektro kure! Poslala bi ja tebe tamo na opuštajući vikend! Poslala bi ja tebe da tamo otkrivaš američku demokraciju!
Budi sretan da nisam ti, jer da jesam poslala bih ja tebe tamo, ja ti kažem! Ali nisam ti i budi sretan radi toga!
Znaš šta Bushu, kiptim, kiptim, znaš šta, toliko kiptim da ću ti sad nešto reć! Sad ću ti nešto reć, sad ću te proklet, sad ću na tebe bacit fetu (Fetu? Fetu čega? Marmelade? Margarina? Ne-ne, ma ne kaže se feta, ne to ne može biti, ma kako se ono kaže? Fatu? Naftu? Futu? Tutu? Ma nije bitno, može i tutu)! Dakle bacam na tebe tutu i svaki pravi Rvat u domovini i diljem svijeta od sada ima zadaću da na tebe baci tutu! Evo je:

Bushu govance jedno kapitalističko imperijalističko terorističko – jebala te luda krava, ševio te mrtvi labud! Pu!

Sad kad san obavila svoju svetu dužnost iden ća. Previše san pod stresom, previše san uzrujana, kolega je o tome malo smirenije pa čitajte njega. Aj bok, Blejz ide meditirat for peace.

Post je objavljen 17.02.2006. u 22:23 sati.