Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuwsky

Marketing

"My job is to make kids laugh and give them the CREEPS!" Stine...


Sigurno ste čuli za poznatog pisca teen horor priča R.L. Stine-a... Njegova djela nama su najdraža i mogu nas razveseliti i kada imamo najgori, najtužniji dan.

Iako u Hrvatskoj ima Stineovih knjiga (najviše iz serijala 'Fear Street'), mnoge nisu još došle kod nas iako su u Americi objavljene prije nekoliko godina. :(

Stine je popularan u cijalom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, no o njemu se ne zna mnogo pa vam mi donosimo dio života poznatog pisca:


R.L.Stine najpopularniji je američki pisac za mlade. Počeo je pisati sa 9 (!) godina, a pisao je komične priče za svoje prijatelje i obitelj.
Sa 10 godina počeo je pisati 'Bananas', humoristični časopis, a pisao je pod imenom Jovial Bob Stine.

1969. oženio se Jane Waldhorn, također književnicom. Zajedno su napisali nekoliko dječjih knjiga, te su osnovali zajedničku izdavačku kuću koja je omogućila izdavanje Stineovih djela.

In 1986, R.L. turned scary!
1989. Stine je napisao prvi teen horor novelu 'Blind Date' koja je postala best-seller. Nakon toga su slijedile brojne druge 'Beach House', 'Hit And Run', i 'The Girlfriend'.

1989. nastao je serijal Fear Street koji mu je donio svjetsku slavu. napisao je više od 100 knjiga za taj serijal.

1922. nastao je serijal Goosebumps koji je ubrzo postao svjetski hit. Preveden je na vipe od 30 jezika i potvrdio Stineov status najpopularnijeg američkog pisca.

Danas Robert Lawrence Stine ima 63 godine, živi u Manhattenu i još uvijek piše horor priče koje oduševljavaju čitatelje diljem svijeta.


Ishi:
Iako me ne zanima čitanje i vrlo rijetko potrošim vrijeme uz knjigu, priče R.L. Stinea su posebne, zabavne i zanimljive.
teško mi je izdvojiti najbolje njegovo djelo, ali na neki se način ističe 'Lights out' (Kad padne mrak):

U kampu Noćno krilo od prošlog ljeta počeli su se nizati neobični i zastrašujući događaji koji prijete da unište budućnost kampa, a Holly Flynn, čiji je omiljeni ujak vlasnik kampa, odlučna je u namjeri da to ne dopusti.

Iako ne voli boravak u prirodi, a zmije i pauci su njezina najgora noćna mora, prihvatit će ujakov poziv da ljeto provede pomažući mu. No od samog početka, stvari će krenuti s lošega na gore: ormari koji se ruše na ljude, probušeni kanui, zmija pod Hollynim jastukom; na mjestu svakog događaja, počiniteljev potpis – malo crveno pero. A onda će jednu od savjetnica pronaći mrtvu. I dok policija nesreću proglašava nesretnim slučajem, Holly zna da je posrijedi nešto mnogo strašnije. Crveno pero to jasno govori....

Knjiga je odlična, ako niste svakako je pročitajte. Pozz



Post je objavljen 16.02.2006. u 20:37 sati.