Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Livno Troglav

Povodom obilježavanja 80. godišnjice kluba, livanjski novinar Muharem Španja izdao je knjigu o nogometnom klubu Troglav. Kako i sam pisac kaže, ova knjiga je drugo, proširenjo izdanje knjižice koja je izašla u lipnju 1968. godine pod nazivom "50 godina Troglava", autora Svetozara Ljuboje.

U knjizi su sažeti svi uspjesi Troglava, tako da čitatelj kroz statističke podatke može pratiti uspon kluba od osnivanja 1918. do prvog nastupa u Premijer ligi BiH 2001. godine. Dobro grafički opremljena, knjiga zaista obiluje podacima: obilježene su sve utakmice kluba, uključujući i one prijateljske, kao i popisi igrača, trenera, tajnika, predsjednika...


"Moj miljeniče, sretan Ti rođendan! Osamdeset godina navršilo se ovih dana otkako je osnovan i službeno registriran najtrofejniji nogometni klub jugozapadne Bosne. O 80-godišnjem 'Troglavu', koji je u kolovozu i skromno kao i uvijek proslavio još jedan svoj jubilej, najljepše stranice ispisale su generacije njegovih igrača i ne mali broj stručnjaka i članova uprave među kojima je bila većina onih što su kormilareći klubom, u bezbroj prigoda iskazali svoju vještinu i mudrost. A ne bismo pogriješili kada bismo ustvrdili i - najpopularniji. Ako ništa drugo, Troglav je u ovom dijelu naše Republike jedinstven. Na prostorima balkanske vjetrometine, mijenjajući tek prefikse kraj svog slavnog imena, nanizao je osam desetljeća kontinuiranog trajanja i nikada ga neće prestati. Tek je počelo..." - riječi su autora koji zaslužuje sve pohvale za svoj doprinos popularizaciji ne samo nogometa, nego i cjelokupnog livanjskog sporta.


www.nk.troglav.com





Post je objavljen 16.02.2006. u 10:50 sati.