Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hogwartslifes

Marketing

12.9. i 13.9.

12.9.

Ujutro nakon doručka imali smo Astronomiju. Učili smo o Plutonu i prvim čarobnjacima koji su ga istražili. Ja nisam previše pratila jer sam cijelo vrijeme mislila o odlasku na turnir. Samo da vas podsjetim. Ako ste zaboravili, danas idem na turnir iz mačevanja u Budimpeštu. Jedva čekam. No, uglavnom jedino zanimljivo na Astronomiji je bilo na početku sata. Došla nam je nova učenica. Ona cura iz Durmstranga, Rose Granger. J.J. je danas rano ujutro otišla u Durmstrang. No, vratimo se mi na Rose. Cura se činila fakat super. Sjela je pored mene i Antonie. Onda nam je rekla da je svrstana u Gryffindore s nama. Ja i Tony smo joj odmah ponudile da dođe u našu spavaonicu na što je ona pristala. Još nam je rekla kak ćepopodne dovesti još jednu curu iz Durmstranga. Kad nas je pitala kako se zovemo, ja sam joj rekla svoje puno ime; Mary Elizabeth Nicollet Bennet Mayer. Ona me odmah pitala da li me može zvati Nicky, kao skraćeno od Nicollet. Ja sam joj rekla da naravno može. I tako smo mi cijeli sat pričali o svemu i svačemu. Rekli smo joj i za ples, a ona nam je rekla da je već obavještena. Baš me zanimalo s kim će ići, mislim njoj barem ne bi trebalo biti teško naći pratioca, bila je jako zgodna.

Na Runama nisam sjedila s Rose jer smo već prije izabrali kako ćemo sjedit, a ja sam sjedila s Antoniom. S nama je sjedio i James, jer je on bio pomoćni prefekt. Pokušao je sa mnom par puta zapodjenut razgovor, ali ja s njim nisam htijela razgovarati. Pod Runama smo svi skužili da je Rose fakat pametna. Njena ruka je cijelo vrijeme bila u zraku. Osim toga, na Runama je bilo kao i uvijek. Kak smo imali blok sat to nam je bio zadnji predmet danas. Popodne smo bili oslobođeni nastave jer još nisu svi položili ispite.

Poslije ručka sam se morala javiti Ladockijevoj u ured. Kad sam stigla ona mi je rekla da će me aparatirati u Hrvatsku od kuda ću s kombijem ići s ostatkom ljudi iz svog kluba. Ja sma samo kimnula i krenula prema njoj. Ona me primila za ruku i aparatirala nas. Bio je to užasan osijećaj, ali dobro... Kad smo stigli tamo su već bili svi. Nitko od njih nije znao da sam ja vještica osim naravno mog trenera koji je i sam vještac, pa sam im onda rekla da sam došla s avionom iz Engleske.

U kombiju sam sjedila skroz na stražnjim sjedalima s Emmom i Ivom. Prvo smo treneru ispred dali neke Emmine CD-e. On ih je puštao tako glasno da mi nismo ni jedna drugu čule. Onda smo se počele smijati ko neke luđakinje i ko zna kaj. Uglavnom, kad je trener zgasio muziku onda je Vita počela nama pričat kak ide na natjecanje iz Zemljopisa (to vam je predmet u bezjačkim školama, nešto slično Travarstvu). Kako je bila naporna! A onda je i Tihana počela pričati neke glupe viceve, pa smo se Iva, Emma i ja iza valjale od smijeha kak su one glupe. Poslije toga nam je Iva dala neke svoje bombone. I onda nam je govorila kak ćemo postati hiperaktivne, ali vjerojatno na nas nisu djelovali jer smo već same po sebi bile hiperaktivne. Cijelim putem smo se ludo zabavljali.

Kada smo stigli u hotel razvrstali smo se u sobe. Emma i Iva su bile zajedno, a ja sam bila s Moranom. Tihana, Vita i Vanda su bile zajedno. Morana i ja smo imali sobu do Emme i Ive. A između soba su bila jedna vrata. Kroz ta vrata se moglo prolaziti iz jedne sobe u drugu. Naravno, ta su vrata bila zaključana. Onda smo mi otišli na recepciju pitati da pošalju nekog da otvori ta vrata. Kad nam je žena otvorila vrata počela je prava zabava. Imali smo duplu sobu.

Na večeri smo bili u McDonald'su. Tamo se Vita nadurila zato kaj Morana, Ema, Iva i ja nismo htjele sjesti pored nje. I tak su Vanda, Vita i Tihana sjedile za jednim stolom s trenerom, a Morana, Iva, Emma i ja za drugim. Vita je tamo onda glumila kao da je na dijeti i ne znam kaj. Ja sam samo kolutala očima. Kad smo pojeli vidjeli smo kao neke kompjutere i kad smo otišli pogledat skužili smo da se tamo možeš slikati i poslati te slike. Svi smo se slikali i slali smo te slike. Ja sam isto poslala svojima doma.

Kad smo se vratili u hotel imali smo sastanak da se dogovorimo kada je buđenje i kada trebamo doći na doručak. Trener je rekao da ako neko zakasni na doručak mora tamo pred svima raditi sklekove. Onda je Vita išla još neke gluposti mljeti. Kaj je najgore sastanak je bio u našim sobama, pa smo ih sve morali poizbacati van kad je sastanak bio gotov, a vjerujte mi, njih tri se nedaju izbacit van tak lako.

Ostale smo budne do tri ujutro. Prvo smo rekle da ćemo ostati do dvanaest budne, onda do jedan, pa do dva, a na tri smo završili. Ostali bi mi i duže budni da sutra nije turnir. Za to vrijeme smo uglavnom umirali od smijeha i govorili kak ćemo uskoro otići na spavanje. A par puta oko dva ujutro smo i nazvali Vitu, Tihanu i vandu u sobu, da ih malo razbudimo. Mislim, one su dobrice, pa su kao morale ići rano spavati.


13.9.

Ujutro smo na doručak prve došle Emma, Iva, Morana i ja, a tek onda ne drage nam ulizice Vita i Tihana. Žalila sam Vandu jer mora biti s njima u sobi. Trener je zakasnio deset minuta na doručak i onda nije htio raditi sklekove. Kako da mi poštujemo njegova pravila ako ih ni on sam ne poštuje. Za doručkom je Vita opet glumila neke dijete i pitaj Boga šta. Cijelo vrijeme se fulirala.

Poslije doručka smo došli u sobe. Imali smo još sat vremena da se spakiramo. Spakirali smo se u pet minuta, pa smo još pričale. Vrijeme je brzo prošlo, pa smo se odlučile spustiti u predvorje gdje smo se svi trebali naći. Kad smo svi bili tamo još smo se vratili par puta da pokupimo još neke stvari. Prvo je Morana išla tražiti neke kartice jer je mislila da joj trebaju, onda sam ja išla po svoju kapu i šal,... I onda smo napokon krenuli.

Prvo smo se skoro malo izgubili, ali onda smo se ipak snašli. Naposlijetku smo došli do te dvorane. Dvorana je bila malo čudna. Odmah smo sreli našu konkurenciju. Fanny Biro, Dorothya Szabo, Ezster Golya,... sve su bile ne broju. Kad smo se počele presvlačiti u mačevalačku opremu stigle su i cure iz drugog mačevalačkog kluba u Hrvatskoj. To su bile Timna i Matea. Super cure! Odmah smo im Emma, Morana, Iva i ja ispričale o tihaninim i Vitinim provalama, a one su crkavale od sijeha.

Kada smo se svi obukli u mačevalačku opremu počeli smo se zagrijavati. Malo smo nešto trčali, a onda smo počeli raditi vježbe na podu. Malo više smo pričale nego radile vježbe, ali kaj sad. Onda je trener došao uvesti malo reda, pa nam je svima rekao da nije ni čudo što imamo loše rezultate kad se ne zagrijemo dobro prije turnira. Viti je nekaj posebno rekao, pa se ona rasplakala. On to nije vidio. Ja sa ju kao pitala zašto plače, a zamislite što je razmaženka rekla?! Rekla je da ona uopće nije plakala zbog toga kaj joj je trener rekao nego da njoj nekad počnbu curiti suze same od sebe. Koje gluposti....

Turnir je počeo. U prvom krugu sam bila u dosta teškoj grupi. U grupi nas je bilo šest. Sa mnom su bile i Dorothya Szabo i još jedna cura koja je još bolja od nje. Ne znam kak se točno zove, mislim da je Lupodeviczki, ali fakat nisam sigurna. Uglavnom, pobijedila sam tri borbe i izgubila tri. Emma je morala odustati u prvom krugu jer su joj se zakočila leđa ili tak nešto i jedva je hodala, Vanda i Morana nisu imale niti jednu pobijedu, Matea je imala dvije pobijede i četri poraza, Iva i Tihana su imale tri pobjede i tri poraza kao ja, a Vita i Timna su imale četri pobijede i dva gubitka. To znači da smo u drugi krug prošle Matea, Iva, Tihana, Vita, Timna i ja.

U drugom krugu smo svi izgubili osim Tihane i Ive. Ali ja mislim da je Tihana imala sreće jer je ljevakinja, a inače je u mačevanju uvijek lakše ljevacima. Ja sam se borila s jednom bezveznom Mađaricom koja je ljevakinja i samo me zato pobijedila. Jer inače meni baš i neidu borbe protiv ljevakinja. Vita, timna i matea su isto izgubile, ali kak smo se borile u isto vrijeme nisam znala protiv koga.

U trećem krugu je jadna Iva dobila neku tešku curu i skroz je izgubila. Inače se Iva mačeva najbolje od nas. I inače je fakat dobra. Tihana se borila protiv iste Mađarice skojom sam se ja borila u drugom krugu. I baš mi je drago što je izgubila. Kada su na kraju i iva i Tihana izgubile mogli smo krenuti natrag prema Zagrebu.

U kombiju smo opet sjedili na istim mjestima. Emma je ovaj put izgledala malo ukočenije nego inače. Mislim, to je bilo zato kaj su je bolila leđa. Baš mi ju je žao... Iva i ja smo isto bile nekak mirne, a to je bogami pravo čudo. Vita i tihana su glumile glupače malo, a onda su se i one stišale. U jednom trenutku trener je Viti rekao kao nek pojede sendvič da ne bude gladna, a onda je Tihana odmah počela jesti sendvič da ispadne kak je ona dobra i poslušna. Ma, dobra je ne! Onda kada smo bili već na granici s Hrvatskom naišli smo na neki kamion pun krava koje su prevozili. Krave su cijelo vrijeme mukale. Onda je Tihana opet izvodila neke svoje predstave i pitaj Boga kaj. Mi smo joj se svi smijali, čak i njezina tako zvana dvolična prijateljica Vita.

Kada smo stigli u Zagreb pozdravila sam se sa svima i onda mi je trener potajice dao putokluč s kojim se mogu vratiti u Hogwarts. Otišla sam na mjesto gdje me nitko nije mogao vidjeti i iskoristila putoključ. U tili čas sam bila u Hogwartsu. Kad sam stigla Rose me odmah upoznala s onom novom curom koja je s njom stigla iz Dzrmstranga. Nju su isto bili svrstali u Gryffindore. Zove se Nymphadora i na petoj je godini. Ali znate kaj je najčudnije, ja sam tu curu znala od prije. Mi smo se bile upoznale na mačevanju. Ona nije trenirala u istom klubu ko ja, ali smo se poznale. Bila sam jako izneneđena kada sam shvatila da je i ona vještica. Odmah smo se pozdravile i bacile se na duge razgovore o svemu i svačemu. Prvo su nas svi malo čudno gledali, ali onda smo im objasnil da se mi znamo već od prije. Inače vam je Nymphadora jako čudna, malo naopaka, ali simpa cura. Ona je isto metamorfomagus ko ja. Ime je dobila po našoj profesorici iz Obrane jer je njena mama dobra prijateljica s njom.

Pošto je bila subota svi su bili gotovi sa svojim ispitima i onda je na večeri u Velikoj dvorani bilo super. Već je sve bilo napola okićeno za bal sutra. Jedino nisam nigdje vidjela Daniela, a li onda sam se na pola večere sjetila da je puni mjesec i da se on danas pretvara u vukodlaka. Zato nam se William pridružio za stolom. On je cijelo vrijeme bio s Mayom koja ga je polako upoznala s društvom. Daniel je imao pravo, tip je ful dobar iako je Slytherin. Žana je cijelo vrijeme bila s Leejem, a Tony s Marcom. John i Joe su bili s Hellen i Lucy. Mary me upoznala s Mirandom Smith, zakon curom, Gryffindorkom s pete godine. Cura je super. Ona se odmah skompala s Nymphadorom (dobila je nadimak Nora). Zato me Amy upoznala s Lindsay Kill, malo jezivom curom. Ona je u Slytherinu na petoj godini i hoda s Tom koj je na sedmoj godini u Slytherinu. I ja se sama pitam od kud svi ti novi ljudi. Nema me dva dana, a već upoznam deset ljudi. Čudno...

Nakon večere, koja je moram priznat bila savršena, Naomi, Amy, Mary, Maya i ja smo otišle u spavaonicu zajedno. Miranda i Lindsay su Noru i Rose odveli u razgledavanje dvorca. Žana i Lee, Tony i Marc su zajedno otišli u Sobu potrebe, pitaj Boga što su tamo radili. William se teškom mukom odvojio od Maye i otišao sa svojim frendovima iz Slytherina u njihovu društvenu. Čini mi se da su se John i Joe posvađali s Hellen i Lucy odmah nakn večere, pa su sad bili u društvenoj prostotiji i planirali s kim bi mogli otići na bal. Nas četri smo u spavaonicama na veliko raspravljali o sutrašnjem balu. Već su svi bili spremni, mislim svi su znali što će obući. Ja također. Mary nam je onda rekla da ima jednu tužnu i jednu sretnu vijest. Tužna vijest je bila da se posvađala sa svojim pratiocom za bal Peterom, a dobra da si ej našla novog, nekog tipa, mislim da se zove Len Capp, i u Ravenclawima je na petoj godini. Rekla je da je vrlo sličan Harryu, da ima crnu kosu i zelene oči. Kada je govorila o Harryu suze su joj navrle na oči. Svi smo je tješili, ali nije pomoglo, ona je ipak voljela Harrya najviše. Pokušali smo malo skrenuti s te teme. Onda smo još jednom prošli kroz to ko će s kim na bal. Znači Mary ide s tim Len Cappom, Naomi ide s Melom Fredricsonom, a Amy s Lynnom Fredricsonom, Maya s Williamom, i ja s Danielom. Sve smo imale svoj par. Kad smo već bile pri kraju razgovora u sobu su došle Rose i Nora s razgledavanja dvorca, mi smo ih za večerom bili pozvali kod nas u spavaonicu. Rekle su obadvije da je Hogwarts baš lijep i sve najbolje. Rose nam je rtekla da ju je John sad pozvao na ples i da je pristala. Nora je rekla da ju je pozvao James na ples, ali da je ona odbila tako da će sutra na brzaka morati naći nekoga s kim će na ples. Rekla je da ga ej odbila zbog mene, ali ja sam joj rekla da ona s njim može slobodno ići na bal. Ona je znala sve o Jamesu i o tome kako mi se on sviđa jer ga je ona znala s mačevanja.

Kad smo završili sve vrste glupih rasprava u spavaonici Nora nas je nagovorila da odemo svi u pidžamama u društvenu prostoriju. Otišli smo dolje su već bili svi svako. Miranda je došla do nas i rekla nam da ju je Joe pozvao na bal i da ide s njim. Sad su svi išli s nekim osim Nore. Kako su u društvenoj bili skoro svi Gryffindori bila je i metlobojska ekipa. Lara je došla do mene, Mary i Johna i rekla nam da imamo sastanak u vezi metloboja. Kad se cijela ekipa skupila lara nam je rekla da slijedeći vikend igramo utakmicu protiv Slytherina i kako ćemo cijeli naredni tjedan imati stalno treninge. Na sastanku e bila i sarah. S njom nisam razgovarala od onog s Jamesom, tada je pokazala kakva je gadura. Jer je ona znala da mi se sviđa James. Vidla je u mom dnevniku. Ispao mi je bio iz ruke i ona je mogla proičitati sve što je pisalo. No, uglavnom, na sastanku smo raspravili i temu Seleninog tajnog obožavatelja i ona nam je rekla da je to bio njezin dečko iz Beauxbatonsa. Nitko nije znao da ona tamo uopće ima dečka. Ali ona anm je sve objasnila. Ne bih sad o tome jer je to duga priča.

Kada je završio sastanak vratila sam se do Amy, Maye i Naomi. Rekla sam im da slijedeći vikend igramo protiv Slytherina. Maya nije znala za koga da navija jer je i William bio u ekipi, a kak je tek bilo meni.... I Daniel je bio u ekipi, on je bio lovac. Kako ću ja moći braniti golove koje će mi on pokušat zadat. To je tako nepošteno. Uglavnom svi su Gryffindori ostali do četri ujutro u društvenoj, ne znam iz kojeg razloga, jednostavno su svi bili živahni, a onda ej došla Tonks i sve nas potjerala u spavaonice.

P.S.
Ne zamjeram vam ako ovo niste pročitali, a pola toga sigurno niste niti skužili, ali sutra ću vam napisati post o balu koj ćete sigurno svi skužiti. Pozz!


Post je objavljen 16.02.2006. u 00:32 sati.