Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/munjeni

Marketing

Evo samo da napisem nesto o mom idolu..... :)

Davida Beckhama možemo nazvati globalnim fenomenom koji već godinama nameće životni stil mladima diljem svijeta. Donedavna igrač engleskoga kluba Manchester United, već je u Španjolskoj postao obožavani član Reala iz Madrida, i to čak prije nego što je odigrao prvu utakmicu za taj klub. Posebna zanimljivost svakako je ludnica koja je nastala u Kini prigodom Davidova dolaska na pripreme s ostalim igračima Reala. Naime, policija komunističke Kine pretukla je Davidove obožavatelje koji su ga samo željeli vidjeti. Njegova popularnost prelazi popularnost svih ostalih svjetskih nogometaša. Gonzales Blanco Raul, Zinedine Zidane, Christian Vieri, Paolo Maldini, Gabriel Batistuta, Ronaldo, Rivaldo igrači su koji se mogu pohvaliti svjetskom slavom i statusom mete obožavateljica, no nijedan od njih nije ni blizu Beckhamu.
David Beckham rođen je u Leytonstoneu 2. svibnja 1975. godine. Nakon igranja u Leyton Orientu 8. srpnja 1991. potpisao je ugovor za Manchester United, a već u sezoni 1995./96. dobio je stalno mjesto u prvoj postavi Uniteda. U početku je uglavnom igrao desnog centra kako bi popunio prazninu nastalu nakon odlaska Andreia Kanchelskisa. Partije koje je ostvarivao u sezoni 1995./96. upale su u oko engleskome menadžeru Glennu Hoddleu koji mu je osigurao nastup u utakmici protiv Moldove u Kishinevu 1. rujna 1996. godine. Prije toga David je bio zarobljen u juniorskoj momčadi Uniteda. Bio je član Unitedova uspješnog FA Youth Cup teama, gdje je 1992. godine prikupio mnogo pobjedničkih medalja. Tijekom sezone 1996./1997. David je dokazao kako je nezamjenjiva osoba u sastavu Manchester Uniteda i Engleske reprezentacije. Njegovi pobjednički pohodi u dresu Manchestera tijekom brojnih sezona bili su dovoljni da kolege glasuju za njega na natjecanju za športsku nagradu PFA Awards, i to u kategoriji za najboljega mladog igrača godine. Uz to osvojio je i drugo mjesto na natjecanju za igrača godine. Iste je godine pomagao Unitedu u polufionalnoj utakmici Lige prvaka te u još jednoj sezoni engleske Premier Lige.
Godine 1998. David je nastupio na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj. Nakon natjecanja ostale su podijeljene emocije budući da nije bio u početnoj postavi koja je odigrala prve dvije utakmice. Nakon toga postigao je izvrstan rezultat u završnoj utakmici s Kolumbijom te dobio status nacionalnoga heroja. No samo četiri dana poslije oduševljenja je nestalo jer je bio isključen u drugome poluvremenu utakmice s Argentinom. Bilo je to prvo isključenje u njegovoj profesionalnoj karijeri, što Argentini ipak nije pomoglo da pobjedi i nastavi natjecanje u četvrtini finala. Neki su stručnjaci predviđali da bi Davidovi problemi na tome Svjetskom prvenstvu mogli dovesti do napuštanja engleskoga nogometa, ali David je svima odlučio dokazati kako su u krivu. U prvoj utakmici nove sezone Premier Lige protiv Leicestera izveo je jedan od svojih poznatih slobodnih udaraca te klubu donio pobjedu. U ožujku 1999. godine postao je ponosni otac sina Brooklyna, a u srpnju 1999. oženio se s Victoriom Adams, članicom grupe Spice Girls. Viktorija se prekvalificirala i vođenje svoje glazbene karijere zamijenila ulogom kreatora Davidova imidža. Sezona 1999./2000. bila je također uspješna za Davida unatoč istinskoj medijskoj hajci prouzročenoj novom frizurom (!) te profesionalnom svađom sa Sir Alexom Fergusonom, trenerom Uniteda.


Post je objavljen 15.02.2006. u 19:59 sati.