Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/festinalente

Marketing

Milošević nije znao za Dubrovnik???

DEN HAAG - Branko Kostić, crnogorski član Predsjedništva SFRJ početkom devedesetih godina, ustvrdio je kao svjedok obrane Slobodana Miloševića u Haagu da vodstvo u Beogradu 1991. nije znalo da JNA granatira Dubrovnik.

"Tadašnji ministar obrane general Veljko Kadijević i načelnik Generalštaba JNA general Blagoje Adžić uvjeravali su krnje Predsjedništvo kako su zabranili da JNA otvara vatru na Dubrovnik tijekom opsade grada u jesen 1991.", ispričao je Kostić.

Milošević ga je potom pitao: "Jesmo li mi dobili ijednu informaciju da JNA bombardira Dubrovnik?", a Kostić je odgovorio negativno.

Potvrdio je i Miloševićevu tvrdnju da tijekom rata u Hrvatskoj nijedan ratni zarobljenik nije odveden u logore u Srbiju niti je tamo ubijen.

Pričao je i kako je Srbija devedesetih, dok joj je Milošević bio na čelu, vodila miroljubivu politiku i kako u Srbiji za vrijeme rata nije bilo ubojstava i progona nesrpskih stanovnika iako su oni činili trećinu ukupnog stanovništva.

Branko Kostić se, inače, u optužnici protiv Miloševića za zločine u Hrvatskoj navodi kao sudionik udruženog zločinačkog pothvata.

Hina

Komentar FESTINE LENTE:
Što reći nakon ovoga nego, ili se ovdje netko pravi lud ili je stvarno imao lošu komunikaciju? Ja zagovaram mir, i međusobno poštovanje, nikoga ne opravdavam, jer su mi i Tuđman(pokoj mu duši), Gotovina, Milošević i Alija(pokoj mu duši) jednaki, svi su sudjelovali u ratu, podržavali su ga na ovaj ili onaj način. Rat se uvijek može zaobići, postoje druga rješenja, potrebno je biti vrlo mudar. Rijetki su mudri vladari. Ovdje se radi o obrani jednog čovjeka za kojeg čisto sumnjam da je nevin, ali ne sumnjam u njegovu mudrost i inteligenciju. Međutim taj isti Milošević, mene nikada neće uvjeriti u to da nije znao za Dubrovnik, i da nije kriv za rat. Znam da će ovo moje mišljenje naići reagiranje mojih kolega, ipak se radi o njihovu rodnom gradu.


Post je objavljen 15.02.2006. u 16:44 sati.