Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/robdakmetal

Marketing

Kirk Hammett

Image Hosted by ImageShack.us
Kirk Lee Hammett
rođ. 18. studenog 1962.
mjesto San Francisco,Ca
oženjen
gitara i vodeća gitara
specijalnost: da gura grupu, vodeci gitarista i vokali


San Francisco, California, 01. travnja 1983. Telefon je zazvonio - Kirk, hi! Ovdje Metallica, upravo smo dali otkaz našem glavnom gitaristi i treba nam novi, da li si zainteresiran?
Stvari se nisu baš odvijale na taj način ali je Kirk imao svoj prvi nastup sa Metallicom, 15 dana kasnije u New Jerseyu. Tadašnji menadžer Mark Whittaker je bio menadžer i bivše Kirkove grupe Exodus. Kada je došlo vrijeme da se zamjene glavni muzičari Mark je bio brz da predloži Kirka.
Hammettova svirka je dovela Metallicu na viši nivo melodičnije i bolje kontrole gitare. Bio je u grupi od tog dana 1983, što je iznenađujuće jer je mjesec dana manje njegova bivsa grupa Exodus bila predgrupa Metallici.


Kirk je odrastao u Bay area u El Sobranteu i počeo svirati gitaru u 15 godini. Njegova prva gitara je bila Montgomery Ward iz kataloga na popustu a prvo pojačalo je bila kutija za cipele sa 4" zvučnicima. Par godina kasnije Kirk je "diplomirao" Fender Stratocaster 1978. Uvijek tražeći njegov zvuk, Kirk je uspio napraviti frankenštajna od gitare sa različitim tonovima i amplitudinalnim kombinacijama. Mijenjao je Gibson flying V `74 (kao Michael Schenkerova) a taj Flying V je još uvijek dio Kirkove kolekcije i s vremena na vrijeme se pojavi i na novom albumu.

Sa novim Flying V Kirk je počeo svirati sa ostalim ljudima. Ovo je dovelo do novog problema - novca! Kratko vrijeme je radio u Burger Kingu i zaradio dovoljno novaca da kupi novo Marshalovo pojačalo. Baš u to vrijeme Kirk je ponovo našao Exodus sa Paul Baloffom. Oni su bili prateći bend Metallici dva puta: 29. prosinca 1982 i 05. ožujka 1983.






Kada ga je Metallica nazvala, Kirk je bio kratak s novcem da odleti na istočnu obalu. Našao se van svoje izvorne Californije po prvi put, čak na drugoj strani države i to u novoj grupi. Grupa nikada nije pitala Kirka da se im se priključi sve do momenta kada su snimili Kill `Em All, gdje se on osjećao sigurnim. Poslije Kill `Em All -a i turneji koja je posle toga započela, uzeo je časove od Satrianija i postao virtuoz dzeza, bluza, klasike i Hendrixa.


Post je objavljen 14.02.2006. u 20:25 sati.