Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Otvoreno pismo predsjednici Sindikata novinara Hrvatske: Blog je ravnopravan ostalim medijima



Ms Jasmina Popovic, Trade Union of Croation Journalists (EFJ)
(foto by conf.etude.org)


Jasmina Popović, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i kolumnistica Večernjeg lista (inače pokriva sektor Ureda Predsjednika RH) osvrnula se u današnjem broju svojih novina na priču o susretu predsjednika Stjepana Mesića s Ninom Pavićem i Bodom Hombachom, koju je u subotu u intervjuu Radiju 101 još jednom potvrdio vlasnik Nacionala Ivo Pukanić.

Mesićevo pravo da se sastaje s kim god želi nitko ne osoprava, ali kada se o takvim večerama doznaje s internetskih blogova ili od predsjedniku bliskih vlasnika medija, u zraku ipak ostaje pitanje je li se Mesić doista nešto dogovorio s predstavnicima WAZ-a ili EPH i nije li to utjecaj politike na medije ili obrnuto.

Jasmina Popović, Večernji list, 13.02.2006 20:37


Draga kolegice Jasmina,

nije riječ o internet blogovima. Prvi, i do sada najiscrpnije, o ovoj temi pisao je samo 45 lines:

WAZ vs. "Krone" via EPH, UPRH, NCL, 25.01.2006. u 00:33 sati.

Ivo Pukanić ne negira susret sa predstavnicima WAZ-a i EPH-a u Uredu Predsjednika RH, 26.01.2006. u 02:00 sati.

Nisam slušao Pukanića u intervjuu Radiju 101 pa ne znam je li mu kod postavljanja pitanja vezano za temu susreta kod Mesića rečeno da informacija potiče s 45 lines. Bilo bi profesionalno nepošteno ako nije, kao što nije fer od Vas i Vašeg redakcijskog kolege Davora Ivankovića koji je Pukanićev susret s Pavićem kod Mesića spomenuo između mojih tekstova i navedenog intervjua Radija 101.

OSOBA TJEDNA Ivo Pukanić

Naklade magazina padaju, prijatelj S. Mesić ima smanjeni medijski utjecaj i slijedi nedavni čudan susret Pukanića, Mesića i Pavića!

Davor Ivanković, Večernji list, 10.02.2006 19:00


Drage prozvane kolegice i kolege,

jedan od osnovnih postulata u našem poslu je navesti izvor objavljene informacije. Znam da tzv. tradicionalni mediji nemaju običaj navesti kao izvor svoju konkurenciju ako bi to išlo u prilog konkurenciji, jedino ako bi joj naštetilo. Meni se čini da vi 45 lines prešućujete kad se koristite informacijama s ovog bloga jer ne želite priznati da je blog postao najbrži utjecajni medij, a da je pri tom zadržao svu do sada stečenu (izborenu) slobodu. E vidite, upravo nas je stečena sloboda puno koštala jer još uvijek naš rad je besplatan, a k tome, vi koji radite za novac, ne navodite nas ni kao autore vijesti na koje se reflektirate.

Međutim, ja čvrsto vjerujem u budućnost bloga, odnosno dan kada ćemo mi blogeri dobiti priznanje da smo ravnopravni s novinarima tzv. tradicionalnih medija. Tada se sigurno neće događati situacije kao meni sada, da pored vašeg prešućivanja, uopće nisam dobio odgovor od ostalih, od kojih sam tražio komentar susreta Mesić-Pavić-Hombach-Pukanić. Nisu odgovorili: Boris Šprem, Budimir Lončar, Danijela Barišić, Nino Pavić, dr. Stipe Orešković, Bernhard Schneider, Michael Dichand, Horst Pirker, Bodo Hombach, Peter Klossek...


Post je objavljen 14.02.2006. u 17:32 sati.