Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/splitskibbb

Marketing

HU, HU, HU - UEFA bi izbacila Hajduk!

BBB-i su se mlatili s policijom, utakmica je višekratno prekidana zbog 'vatrometa', Hajduk ima novog trenera, ali najviše repova s derbija vuče se zbog rasističkih povika s tribina. Čeka se kazna.


Već početkom prosinca, uoči prvog pokušaja odigravanja dvoboja 18. kola između bilih i modrih, crnopute Dinamove igrače na poljudskom je sjeveru dočekao transparent "Maksimirski ZOO - Chago, Etto, Da Silva".
Policija tada niti uz pomoć videosnimaka nije uspjela identificirati počinitelje. Disciplinski sudac Prve HNL splitski je klub kaznio s 20 tisuća kuna. Nakon nešto više od dva mjeseca, rasistički su se ispadi ponovili.
Doduše, ovaj put nije bilo uvredljivih transparenata, ali zato je odjekivalo imitiranje majmunskog glasanja kada god bi lopta bila u posjedu Kamerunca ili dvojice Brazilaca.
Eduardo Da Silva kaže da te uzvike uopće nije primijetio, Mathias Chago tvrdi da su ga rasistički povici motivirali na bolju igru, Hajduk se ispričava, raznorazni socijalni fenomenolozi pričaju kako Split nije rasistička sredina, navodeći dokaz kako je nekadašnji napadač Hajduka, crnoputi Liberijac Mass Sarr, u Dalmaciji bio tretiran poput božanstva...
Unatoč svemu, Hajduku ne ginu sankcije. S obzirom da se radi o recidivu, prijeti im 100 tisuća kuna kazne, domaćinstvo pred praznim Poljudom ili čak odigravanje jedne utakmice izvan Splita.
Splićani imaju sreće što im ne presuđuje UEFA - u Nyonu su rasizam odavno okarakterizirali kao jedno od najvećih zala današnjice, pa u slučaju ponavljanja takvih ispada njihov pravilnik predviđa izbacivanje kluba iz natjecanja!


myspace layouts




Post je objavljen 14.02.2006. u 17:01 sati.