Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

The European Go Oza – finalne eliminacije - 12.02.2006.

Najvažnije događanje zadnjeg natjecateljskoga dana u nedjelju 12. 02. je bila završnica kvalifikacija za Svijetski Go Oza koji će se igrati u Tokyu početkom kolovoza. Do četvrtzavršnice sam već izvjestio. Evo i završnih europskih rezultata.

Prva skupina:
Alexander Dinerstein (Rusija) - Dragos Bajenaru (Rumunjska) 1:0
Dimitrij Jachenko (Ukrajina) - Merlijn Kuin (Nizozemska) 0:1
Druga skupina:
Guo Juan (Nizozemska) - Matthev Macfadyen (United Kingdom) 1:0
Alexej Lazarev (Rusija) - Csaba Mero (Madjarska) 1:0
Treća skupina:
Vladimir Danek (Ceska) - Frank Janssen (Nizozemska) 0:1
Ondrej Silt (Ceska) - Ilja Shikshin (Rusija) 0:1
U prvoj skupini je pobjeda Dinersteina očekivana, dok je mladi Nizozemac Merlijin Kuin iznenađenje ovoga natjecanja.
Drugu skupinu sigurno vodi Guo Juan. U njenom slučaju nema dvojbe. Sigurnom igrom sve pobjeđuje. Vrlo tijesno je bilo u partiji Alexeja i Csabe. Pred kraj je bila ne velika razlika za Alexeja i Csaba predaje vidjevši da toliko nikako ne može nadoknaditi.
Frank Jansen je vrlo uvjerljivo dobio partiju, mada je u jednom momentu Vladimir imao šansu, ali je ispustio. Padom grupe već u početnoj fazi igra partija je bila dobivena za Franka. Dva mlada igrača Ondrej i Ilja opdradili u korist mladog ruskog predastvnika. Ilja je sve jači i već sada je pri samom europskom go-vrhu.
Poslijepodne u nedjelju igrana su finala za tri predstavnika Europe u svijetskoj završnici.
Prva skupina:
Alexander Dinerstein (Rusija) - Merlijn Kuin (Nizozemska) 1:0
Druga skupina:
Guo Juan (Nizozemska) - Alexej Lazarev (Rusija) 1:0
Treća skupina:
Frank Janssen (Nizozemska) - Ilja Shikshin (Rusija) 0:1
Dobili smo meuropski tim za svijetsku završnicu Oza kupa. Oza znači tron, pa je tako to zavšnica za svijetskoga prvaka. U Tokyu u kolovozu će se ovi naši predstavnici priključiti profesionalnim igračima i kvalificiranima iz drugih kontinenata, da poluče ovogodišnjeg svijetskog prvaka u apsolutnoj konkurenciji.
U prvoj finalnoj partiji je mladi Nizozema prilično namučio višestrukog Europskog prvaka Dinersteina. Na kraju je bilo 4,5 poena.
Druga finalna borba je pokazala vrijednsot Guo. Trudio se Lazarev hvatati prostore i poene, ali je Guo sve to svodila na realnost koja njoj odgovara. Vidjevši da više nema načina prevladati poenski Lazarev se predao.
U trećoj finalnoj partiji je mladi Rus iz Kazana, učenik najpoznatije europske go-škole, održao pravu lekciju iskusnom Franku Jansenu iz Nizozemske. Na kraju čak nije htio ići u nikakove komplikacije, jer bilo mu je dovoljno. Dobivao je uvjeljivo.
Dakle Euro-team je: Alexander Dinerstein (Rusija), Guo Juan (Nizozemska) i Ilja Shikshin (Rusija).
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 14.02.2006. u 09:56 sati.