Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jelek

Marketing

Ljudi, perite se!

Ne, nebum vam danas pisala o najbedastijem prazniku na svijetu, ni tko je kome zašto i kako, ni čiji je veći, a koja bolje...neeeee Eto jedna priča čisto iz naroda. Puno blogera je već imalo takvu sličnu temu na svojim blogovima. Prvo tekst koji prenosim sa večernji list portala, a onda nešto mojih rečenica ispod






NAVIKE Neobična molba medicinskog osoblja ambulante u Prečkom
Pacijenti, operite se!
Autor Tea ROMIĆ





U zdravstvenoj stanici Prečko na vratima jedne od ambulanta opće medicine stoji natpis kojim se mole pacijenti da se prije dolaska u ambulantu operu te da dođu uredni i čisti.
Molbu je u svoje i u ime liječnice prije dvije godine napisala medicinska sestra Snježana Franjić, ali, kaže, upravo oni kojima je upućena prave se kao da je ne vide iako ih lupi po nosu prije nego što kroče u ambulantu.

Bio je to krajnji potez. Iako nekima na prvi pogled to može izgledati čudno ili smiješno, ja to smatram tragičnim. Nakon odlaska nekih pacijenata iz ambulante, zbog nepodnošljiva smrada moram otvoriti i prozor i vrata te na neko vrijeme napustiti prostoriju objašnjava medicinska sestra Snježana Franjić koja radi u ambulanti dr. Marije Borković Šaško.

Čak je i moja pokojna baka koja je završila samo pučku školu znala da se prije odlaska k liječniku treba oprati i za njega je imala posebnu odjeću. Ako ljudi ne poštuju sebe, mogu poštovati barem nas kao ustanovu rekla je sestra Snježana, a dr. Marija Borković Šaško pozvala nas je da ostanemo u ambulanti neko vrijeme i dočekamo jednog od takvih pacijenata.

Pacijenti smrde na ustajali znoj, urin, dolaze neopranih zuba kao da su beskućnici koji se nemaju gdje oprati, žale se sestra i liječnica.




Ok, pa sad vi meni recite, kaj je to?? Zavladala neka moda ne pranja. U tramvajima zna biti nepodnošljivo, i to ujutro, i to u ponedjeljak ujutro!! A danas rijetko tko nema kupaonicu i barem sapun. A nisu ni ti sapuni i dezići tak skupi! Sjećam se da mi je mama pričala kad je išla u srednju školu dizala se u pola pet ujutro svaki dan i grijala si je vodu u loncu na peći da bi se oprala prije nego kaj je išla, jer kupaone nisu imali. I znam da je baka uvijek za posjet doktoru oblačila svoju najbolju odjeću, onu za nedjeljnu misu. Zašto se nekim ljudima problem oprati i održavati osnovnu higijenu? Zašto moraju zaudarati po znoju ili po neopranim zubima? To je znak velikog primitivizma a ne demokracije. Stvar bontona, opće kulture. Naprednog li društva u kojem liječnici moraju upozoravati pacijente da se treba prati!


Post je objavljen 14.02.2006. u 09:12 sati.