Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

The European Go Oza Family Event – finalne eliminacije - 12.02.2006.

Po završetku turnira Family Event odigravane su eliminacijske borbe poput onih u glavnom natjecanju, ali je ovdje sve u jednoj skupini. U eliminacije je ušlo 16 najuspješnijih sa turnira Family Event. Pogledajmo kako su izgledali rezultati četiriju kola eliminacija:

Osmina finala:
Zhiwei Yang – Ulrih Bro Joergensen 0:1
Frederic Donset – Mikhall Galchenko 0:1
Matti Sivola – Peter Brouwer 0:1
Morten Ofstad – F. Vanderstapen 1:0
Jean Michel – K. Giedrijc 1:0
Stefan Budig – Kare Jarunen 0:1
Antti Tormanen – Bernd Schuetze 1:0
Jurij Pljusch – Seok Bin Cho 0:1
Četvrtina finala:
Ulrih Bro Joergensen - Mikhall Galchenko 0:1
Peter Brouwer - Morten Ofstad 0:1
Jean Michel - Kare Jarunen 1:0
Antti Tormanen - Seok Bin Cho 0:1
Polufinale:
Mikhall Galchenko - Morten Ofstad 1:0
Jean Michel - Seok Bin Cho 0:1
Finale:
Mikhall Galchenko - Seok Bin Cho 0:1
Pobjednik je Seok Bin Cho iz Koreje. On nije igrao u Oza kvalifikacijama za Europu, jer su tu bili samo europski igrači, ali na ovom turniru je pristup bio slobodan.
Do objave ovoga posta nisam uspio nači završnu tablicu turnira prije ovih eliminacija, pa mi tako nije moguće reči točan redoslijed pojedinih igrača, pa tako ni svoj.
U nedjelju, kada se igralo ove eliminacija, kao i nastavak završnice Oza za Europu, bio je dan nekoliko zanimljivih događanja.
Igrano je natjecanje u brzopoteznom gou slobodnim izborom protivnika. Uključio sam se i ja. Krajnje rezultate neznam, a nekako nisu niti bitni. Odigrao sam sedam partija od kojih sam samo jednu dobio. Igralo se full-handicap uz 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Imao sam jedan, na neki način, prijateljski spor u završetku partije s Dmitrijem Bogatskim iz Ukrajine. Odigrali smo sve poene i slažemo neutralce i istekne mi vrijeme za razmišljanje. Pitam potom ja njega:'Što sada?'.
On kaže: 'On time.'.
Ja njemu ' No poents more.'
Do nas je igrao Bojanić i lagano se uključi i on i pitam ga: 'Što ti misliš?. Nema poena više.'
Bojanić će ono kratko: 'Pa svejedno i ovako je izgubljeno.' Ja se s time ne slažem, jer to je onako popreko, a vidim da imam gomilu prostornih poena i izgleda mi da sam dobio.
Na to će Bojanić: 'Pa, pozovite sudiju.'
Zovemo sudiju i evo njega. Sluša jednoga, pa drugoga. Neda se Dmitrij, a ja ga gledam i sve mislim, što će sve čovjek uraditi da dobije partiju. Sudac kaže da je po fair-playu dobio crni (to sam ja). Na to Dmitrij kazuje da mu nije jasno što je to onda fair-play. Tada ja sudiji kažem: 'Neka bude moj poraz. Poen njemu.' Tu se prekinulo, a ja onako usput sucu: 'For frendship.' Dmitrij to nije čuo, a valjda neće ni ovaj post čitati. Ma sve je to igra, ljudi moji. Dobivao sam na ploči ovu partiju nakon zbrajanja za oko desetak poena.
Igrao se i parski turnir, ali rezultate toga stvarno neznam.
Još je bilo vrlo živo kada sam ja morao krenuti put Amsterdam Central Station of Train. Za mene je 3. Toyota & Denso European Go Oza bio završen.
Ostaje još izvješće o završnici kvalifikacija za Svijetski go Oza.
Izvjetio bl. Muradenu

Post je objavljen 14.02.2006. u 08:50 sati.