Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Izvorno hrvatsko pravosuđeNagrađeni "Izvorni hrvatski proizvod" (photo by Jutarnji.hr)


Upozorio bih na vrlo dobar tekst u Jutarnjem s inspirativnim komentarima. Od jednog od tih komentatora (keruma) posudio sam naslov posta.

Događaji dana

Jelaviću i Pripuzu za lijesove i sarkofage 'Hrvatska kvaliteta'

ZAGREB - Tvrtki Palma d.o.o., čiji su vlasnici “dečki s Knežije” Nikica Jelavić i Zoran Pripuz, dodijeljena su tri znaka Hrvatske kvalitete za lijesove, polusarkofage i sarkofage te su i nositelji znaka 'Izvorno hrvatsko' za tradicionalni kosokutni lijes rezbaren tropletom - model 80...
Predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je da je dodjela oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko od iznimne važnosti, pogotovo dok je Hrvatska u fazi pripreme za EU, te naglasio da nije bitno samo kupovati nego i proizvoditi hrvatsko...

Katarina Sučić, Jutarnji.hr, 13.02.2006 19:26


Na istom linku, čitatelj komentator je napisao:

dečki imaju siguran biznis..
| exAzriel |
13.2.2006 21:26:02

ako slučajno promet zapne, lako nađu novu robu za povećanje prometa. Rekao bih da je to sukob interesa. Maratonci trče počasni krug, tom filmu smo se smijali, jer eto ludi Srbi su samo sposobni za tako nešto. No vidim i Hrvatska kreće takvim stopama...


Moguće je u nas i da se u emisiji "Otvoreno" Hloverke Novak Srzić javi Ivan Turudić kandidat za predsjednika Županijskog suda u Zagrebu kojeg nije samo gurao Miroslav Šeparović odvjetnik Vladimira Zagorca, nego kako je rekla bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, "i premijer Sanader osobno", pa kaže kako je on bio kompetentan kandidat kojeg je podržala struka.

Slučaj tog sudačkog kandidat premijera Ive Sanadera jedna je od bitnih točaka na kojoj branitelji Hrvoja Petrača grade tezu o političkom progonu kojem je izložen njihov klijent od strane hrvatske vlade i pravosuđa. Ne zaboravimo, Ivo Sanader je odgirao dvostruku igru prema Hrvoju Petraču i Anti Gotovini. Pustio je preko Tomislava Karamarka britanski non paper POA-i u kom se Petrača imenuje glavnim Gotovininim logističarem kojeg treba neutralizirati tako što će se izvršiti pritisak na njegove veze u vlasti. Kao jedan od njegovih oslonaca u sudskoj vlasti spomenut je i sudac Ivan Turudić kojeg je trebalo pritisnuti da donese osuđujuću presudu protiv Hrvoja Petrača u slučaju otmice sina generala Vladimira Zagorca.
Začudo, sudac Turudić je neočekivano, za one koji su ga poznavali iz pravosudnih restorana, donio osuđujuću presudu protiv Hrvoja Petrača u odsutnosti i njegovog sina Novice u pritvoru. Obzirom da su tokom istrage i procesa skupljeni jako labavi dokazi kojima se teretilo Petračeve nezavisni promatrači su procjenjivali da je ta presuda pala nakon Sanaderove intervencije kod Turudića. Ni Sanader ni Turudić nikada ozbiljno nisu dematirali takve procjene. Sanaderova intervencija kod Turudića i fotokopija britanskog non papera glavni su stupovi teze branitelja Hrvoja Petrača o političkom progonu.
Za nagradu je Sanader htio da Turudić postane predsjednik Županijskog suda u Zagrebu. Vesna Škare Ožbolt kao ministrica pravosuđa koja je trebala potpisati to imenovanje znala je u kakvim je relacijama Turudić bio prije objave non papera s Petračem, a u kakvim nakon razgvora sa Sanaderom. Znala je to i šira javnost. Škare Ožbolt si nije mogla dopustiti da postane meta javnog zgražanja imenovanjem Turudića umjesto Sanadera.

I onda zakleta Tuđmanovka Hloverka Novak Srzić (sama mi je u prisustvu Obrada Kosovca i tadašnjeg fotoreportera Globusa Borisa Beribaka na Božić 1996. kazala da će ona ostati Tuđmanovka i nakon Tuđmanove smrti) u emisiju o stanju u pravosuđu nakon smjene ministrice Šakare Ožbolt pored Sanaderovog favorita suca Turudića dovede i ostalu premijerovu ekipu: Jadranku Kosor, Anu Lovrin i Peru Kovačevića. I onda se naravno priča hoće svesti na razinu: pa ministrica je političarka i premijer je političar dakle politika, kako god okreneš, postavlja predsjednike sudova. Ubitačna demagogija. Ivo Sanader drži HDZ na okupu politikom poniznosti i krvoločnosti. Traži od njih da budu ponizni što god on korisno učinio za međunarodno zajednicu ili neku manjinu u zemlji, iako to njima njima kao izvornim Tuđmanovcima uopće ne šmeka. Pa im kad izgube strpljenje dopušta im da se napiju krvi: političkih konkurenata sa svoje "lijeve" strane (Vesna Škare Ožbolt i DC), javne televizije (Hebrangovi ljudi malo-malo prošeću našim sokakom dobošareći o Jugoslavenima, Antihrvatima, Srbima i udbašima na HTV-u), svih nas koji smo protiv takve pravne države u kojoj se podržavanjem Zaklade za obranu Gotovine legalizira reket nad poreznim obveznicima.

A kao kruna političko-pravosudne korupcije dolazi vijest da će Ivo Sanader
nagraditi Matu Granića, savjetnika HSP-a, svojim savjetnikom za reviziju Daytona:

PRAVOSUĐE Ana Lovrin preuzela je Ministarstvo, ali ne prestaju nagađanja o razlozima odlaska Vesne Škare-Ožbolt

Đapić prije smjene dobio dokaze POA-e

Nova ministrica pravosuđa Ana Lovrin preuzela je resor, ali ne prestaju nagađanja o tome što su pravi razlozi odlaska Vesne Škare-Ožbolt. Događaji koji su prethodili smjeni ministrice upućuju na to da je ona "pala kao žrtva" dogovora Sanader Đapić.
Oni su se sastali uoči njezina razrješenja, a tada je dogovoreno da se angažira posebni savjetnik HSP-a Mate Granić kao savjetnik premijera za reviziju Daytona. Nije nikakva tajna da su odnosi Granić Škare-Ožbolt na najnižoj mogućoj razini nakon što ga se DC odrekao u jeku afere Granić Bago. Dr. Granić nije se libio izraziti sumnju da mu je tu aferu namjestila V. Škare-Ožbolt. Doda li se tomu da su za smjenu V. Škare-Ožbolt glasovali zastupnici HSP-a, priča o dogovoru Sanader Đapić postaje sve vjerojatnija....

Anita Malenica, Večernji list, 13.02.2006 21:00


Osobno i daljem ostajem pri prigovoru Vesni Škare Ožbolt da je trebala stati iza Željka Žganjera kojeg je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić smjenio s mjesta šefa Uskoka, odnosno da nije trebala još i sama prigovarati Žganjeru da je bio neučinkovit. Nije Žganjer kriv što je Ivan Zvonimir Čičak priopćio Mati Graniću da ga Uskok nadzire pa je Mate prestao razgovarati o mitu i korupciji s Vladimirom Delongom i nije se našlo dovoljno čvrstih indicija za proces protiv posebnog savjetnika HSP-a. Za propast te istrage kriv je Čičak, a Mladen Bajić snosi odgovornost što bivšeg predsjednika HHO-a nije procesuirao.


Post je objavljen 14.02.2006. u 02:36 sati.