Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Susjed Branko

Nisam baš spavao prošlu noć, zato sam večeras planirao leći u isto vrijeme kad i kokoši susjeda Kiće.
No, kad čovjek nešto planira... Naišao susjed Branko oko 9 direkt s puta s punim rukama poklona jer smo mu hranili kerušu ovih par dana koliko ga nije bilo. Žena mu već legla spavat premorena od puta, kći su valjda unijeli u kuću uspavanu...
"Šta ćeš popit, Branko?"
"Imaš rakije?"
"Eh, rakije da nema... Šta ti misliš, di si doš'o?!"- i krenem s facom znalca prema alkoholnom ormariću, kad tamo nekoliko boca sa sličnim mirisom... Uh, j*** te, šta sad ovdje valja?!
Ova jedna se žuti, to bi trebala bit prava stvar. Miriše na rakiju. Sipao ja to sebi i Branku. Prevrće on nosom, kaže "Dobra je, al nešto mi sladi, ne znam što je to..."
" 'Oćemo drugu probat?"
"Ma ne, dobra je."

I krene tako priča o svatovima u Pločama, o dolini Neretve, o krumpiru kojeg tamo vade dvaput godišnje, o policiji u Republici Srpskoj, o 30 Laških piva i harmonici koju su imali ali ju nitko nije znao zasvirat dok Branko nije došao, o bratu koji je zapjevao "Ne dirajte mi ravnicu" dok su suze curile, al tajnu rakije još nismo mogli prokljuvit...

I nastavismo s devedes't prvom, barikadama koje je prošao taktički, sa spikom "Pa što me bre zajebavaš, idem u svoje selo!", o šogorici koja se od straha u autu, da prostite - upiškila... O prozivanju faca kad je Branko pijan ušetao na "Divane" pa postrojio pola lokalne uprave... Pa malo o ocu poštaru koji je u svoje vrijeme preispitao kvalitete ženske populacije ovih krajeva.Ali tajna rakije je još ostala nedokučena.

Pa prijeđošmo na priču o janjetini i čobancu, klasama mesa od buta ili plećke...
Odjednom se Branku upalila lampica: "ROGAČ! Šljivovica u kojoj ima rogača!"
"Čudna li mi čuda, odakle nam to?! I šta ćemo sad? 'Oćemo mijenjat?"
"Ček' da ovu litru dovršimo!"

I tako... Prošla ponoć, Branko otišao kući...
Boli me glava. Odoh spavat.

'Bem ti rogač!

Živili Slavonci.

Post je objavljen 14.02.2006. u 00:58 sati.