Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Livanjskom Arkanu godina i devet mjeseci zatvora

Marko Pelivan zvani Arkan iz Livna presudom Općinskom suda u Livnu osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora zbog nedopuštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Optuženi je imao podeblji policijski dosje i više kaznenih prijava MUP-a Hercegbosanske županije zbog kaznenih djela proizvodnje i "dilanja" opojnih droga, a kazna mu je izrečena nakon prethodno sklopljenog sporazuma o krivnji postignutog s glavnim tužiteljem Hercegbosanske županije Miloradom Barašinom. Okrivljenog je branio livanjski odvjetnik Mile Ivančić, a Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudac Veljko Krejić prihvatilo je sporazum o krivnji i visinu dogovorene kazne na koju se ne može izjaviti žalba.

Evidentirano pet slučajeva zloporabe opojnih droga

Na području koje pokriva MUP Hercegbosanske županije u 2005. evidentirano je pet slučajeva zloporabe opojnih droga, radi čega su podnesene kaznene prijave Županijskom tužiteljstvu u Livnu protiv šest osoba osumnjičenih za kaznena djela posjedovanja i omogućavanja uživanja droga.Također, potvrdio je da se u posljednje vrijeme na tom području sve češće javljaju i zloporabe teških droga poput heroina.

Podsjetio je da su na području HBŽ-a najčešće u upotrebi tzv. lakše droge poput marihuane, tableta heptanona i ecstasy, te da u ovoj županiji službeno nije registriran ni jedan ovisnik o opojnim drogama na temelju relevantne liječničke dokumentacije.

S ciljem djelotvornije borbe protiv zloporabe opojnih droga, Vlada HBŽ-a u prosincu prošle godine donijela je odluku kojom je utemeljena radna skupina čiji je zadatak izradba programa borbe protiv ovisnosti o opojnim drogama i imenovanje stalnog koordinacijskog tijela u toj oblasti, a prema neslužbenim podatcima, u komunama za liječenje od ovisnosti nalazi se dvadesetak mladih osoba, uglavnom iz Livna i Tomislavgrada.

(NINA) nv


Post je objavljen 13.02.2006. u 17:27 sati.