Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

BECK - guerolito

Remixirani prošlogodišnji kurac/palac od dežurnog eklekte i čovjeka koji se pojavio u Futurami.
Beck Hansen je lik koji je spojio više stilova u svoj izričaj nego što naravni odrezak u menzi na Savi ima sastojaka. Službeno on je sve ovdje navedeno: hip-hop, folk, psihodelija, , country, blues, R&B, funk, indie rock, noise rock, experimental rock, jazz i još ponešto nedefinirano i nedeklarirano, a album Guerolito je mutirani mlađi brat čisto solidnog Guera.
Ekipa koja je bila iza pulta je također solidna: tipke na semplerima i ritam mašini su okretali i ono svoje nešto dodali Air, Ad Rock (Beastie Boys), el-P, Boards of Canada, Mario C. (ponekad pridruženi član Beastie Boysa iz ranih dana tamo davne 1992. godine), 8 Bit i ostali manje znani drugovi.

Beck je 1993. digao na noge cijeli MTV i tadašnju alternatvnu naciju sa singlom Looser i refrenom koji je opisivao stanje uma prosječnog dvadesetinešto godišnjaka bez auta i stana ali sa studentsakim kreditom za otplatiti. «I`m a Looser Baby, so why don`t you kill Me» vrtio se skoro kao Smells Like Teen Spirit i ostao mu iz Devil`s Haircut najveći hit, htjeli vi to priznati ili ne. Tih godina bio je kresta lo-fi vala za kojim su se valjali još i Sebadoh, Pavement i Liz Phair koja je Alanis Morisette sa daleko većim mudima.
Doduše od četrnaest stvari uistinu novih je devet jer su neke se pojavile i na de-luxe izdanju Gurea, a neke kao b-strane singlova sa istog albuma.
Ajde da je ovaj disk izašao kao dio tog de-luxe izdanja u nekoj dva za jedan akciji onda bi i bio vrijedan kupnje ali ovako izdvojiti sto i kusur krznašica za pjesme koje će se jednom i/ili dva puta zavrtiti nema baš previše smisla. No opet niti cjene diskova nemaju previše smisla.
Ako ovo čuje ZAMP gotov sam.


I da draga nacijo supervazna obavijest: Risingson kao takav polozio je predzadnji ispit na fakultetu! Sa dovoljan (2)! One more to go, yeah;)

Post je objavljen 13.02.2006. u 16:24 sati.