Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elfy

Marketing

Zakon za guzatu

1. nema cokolade, keksa i kolaca
2. nema banana

Ah da mi je vratiti vrijema, a ova pamet. U zadnje vrijeme cesto se vracam nekoliko godina unatrag i grizem se jer sada znam kako sam zabrljala, kako mi je sreca bila nadomak ruke, a ja je nisam vidjela. Uvijek sam tragala za necim visim, sa nekiim boljim zivotom, a nisam cijenila ono sto sam imala sve dok to nisam izgubila. I bojim se da cu jos vise propasti ali sada nema povratka. Jedino mi preostaje punovno se ustajati nakon svakog pada. U jednom od svojih iducih postova objavit cu svoju pricu. Nije nista posebno zanimljivo ali meni je zapečatila sudbinu.

Trick: made up by Myself


Inace jedan nacin prehrane koji je mene jedno vrijeme odrzavao (sada se vise nemogu drzati toga)
Ovako: u tijedan dana sigurno se gubi pola kile, mozda i vise (nije bas nesto, ali bolje ista nego nista)

U tijednu se odaberu tri dana (bilo koja, ne moraju ici za redom). Tada se ujutro jede kruh (do 40g) s medom (samo mrvicu meda, oko pola zlice). To je tek dolko da vam utazi zelju za slatkim i da energije za naredni dan. Za rucak se jede nesto proteinsko (pileca, pureca prsa ili riba, oko 100g ili jaje-dva) Jos tokom dana moze se pojesti jedno voce ili dva (svako, osim banane) Ja sam pazila da taj dan ne unesem iznad 500 kcal. I to je to.
Tako bi ja svaki tijedan drzala ta tri dijetna dana. A onda ostala 4 dana u tijednu bila bi kao "normalni" dani. Tada bi jela sve, samo pazila da ne unesem vise od 1650 kcal. Mislim da do tooga mogu unjet dnevno da se ne zdebljam (+vjezbala sam oko 20min svaki dan) Ti normalni dani bili su mi kao nagrada sto sam u dijetnim danima bila dobra cura i motivacije za dalje. A ako bi neki dan ipak presla maksimum za kaznu bi samo za naredni tijedan ubacila jedan dijetni dan vise, a jedan normalan manje.
Inace dijetu preporucam onima koji zele skinuti jos samo par kila ili otrzat stecenu težinu. (ja sam sada daleko od svoje zeljene tezine, pa to nije trenutno za mene.
Znaci taj moj omijer dijetnih i normalnih dana je bil 3:4, a neko ga moz prikagodit po zelji (4:3, 2:5, 5:2 itd...) Pa ko voli nek izvoli.

Post je objavljen 12.02.2006. u 22:28 sati.