Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

TU BISVAT

Sutra je po zidovskom kalendaru 15-ti dan mjeseca SVAT - TU BI SVAT - "praznik drveca"! Sirom Izraela dijelit ce se sadnice za posumljavanje i za nasadjivanja parkova i vrtova! A u sluzbi me je docekao poklon- kosarica s plodovima drveca: sljive, datulje, orasi, bajami, smokve, suvice, marelice, ananas i mango, sve pravilno osuseno i vrlo ukusno.

Dok sam grickao suho voce, sjetih se da sam do jucer u Ljubljani kroz prozor gledao neka druga stabla, kojih se plodovi ne jedu. U najboljem slucaju imaju sisarke koje pomno cuvaju sjeme ne bi li palo na tlo i izbjeglo gladnim pticicama koje u slovenskoj zimi traze i najmanje mrvice! A da sirote pticice, kada snijeg potpuno prekrije tlo, ne uginu od gladi (jer toplo perje ih cuva od hladnoce) brinu dobri ljudi vjesajuci na ta ista stabla kucice koje redovite pune prosom i drugim sjemenjem,



a za one najnepovjerljivje koje se libe uci pod bilo kakav krov vjesaju vrecice sa hranjivim kuglicama (nekakvim lojem u kojeg se umijesaju komadici ljesnjaka ili neke druge pticje poslastice!



Za golubove, kosove i ostale vece ptice (a moze i po koji izgladnjeli cetveronozac) pak, i na snijeg ispod stabla uz razrezanu jabuku!



Post je objavljen 12.02.2006. u 16:08 sati.