Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartoons

Marketing

"SOUTH PARK" - HUMOR ZA OSOBE S POSEBNIM UKUSOM

Sladunjavi humor već vam je dosadio? Tražite nešto novo, nešto brutalnije, nešto sasvim drugačije? Je li rješenje crtić? Da, to je definitivno crtić, a zove se 'SOUTH PARK'! Neki ga razumiju i vole. Neki baš i ne - ali ovaj crtić ionako nije za njih.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kažu da je "South Park" crtana serija koja svaki tjedan na male ekrane donosi briljantne crne viceve. Oni koji vole "South Park" i "neobičan" humor jedva čekaju svoju tjednu dozu Cartmana i društva. Pa upoznajmo ih!

Eric Cartman
cartoons.blog.hr Erica najčešće zovu "Cartman" i dosta često "debeli", iako on tvrdi da nije debeo nego da ima "teške kosti". Omiljena rečenica mu je "Kick Ass!". Obično predvodi, ali uvijek nešto pogriješi, tako da izgleda "glup". Živi s mamom koja je hermafrodit i koja ga pokušava oraspoložiti hraneći ga njegovim omiljenim slatkišima, a to su: Chocolate Chicken Pot Pies, Snacky Cakes i Cheezy Poofs. Eric ima mačku Kitty i svinju Fluffy

Kenny McCormick
cartoons.blog.hr Kenny je siromašno dijete South Parka, nosi svoju narančastu kabanicu koja mu prekriva polovinu lica, zbog čega kada priča, mumlja. Umre u svakoj epizodi (osim jedne). Kenny zna puno stvari... zna sve one "prljave" i rado ih dijeli s prijateljima.

Stan Marsh
cartoons.blog.hrStan je normalan, prosječan član "bande". Definitivno mu treba nešto za smirenje kada priča sa svojom curom Wendy, u suprotnom stvari postaju gadne... On je branič South Park Elementary Krava, ima gay-psa Sparkyja i stariju sestru Shelly, koja ga nemilosrdno mlati kad god je pogleda. Njegov postariji djed također živi s njim i stalno ga nagovara da ga ubije. Svaki put kada Kenny umre, Stan kaže: "Oh my God, they killed Kenny!"

Kyle Brozlofski
“cartoons.blog.hr"Kyle je pametnjaković. Židov je, i to ga obično uznemiri za vrijeme Božića. Ima mlađeg polubrata Ikea, koji voli mlatiti sve oko sebe. Ima prijatelja Mr Hankeyja, slona, za ljubimca. Svaki put kada Kenny umre, on to poprati izrazom: "You Bastards!".

Chef
cartoons.blog.hrChef vodi školsku kantinu. Logični je izvor odgovora na mnoga pitanja koja postavljaju klinci. "Kurviš" je i obično pjeva o seksu barem jednom u epizodi...

Mr Garrison
cartoons.blog.hr Mr Garrison je nastavnik u Osnovnoj školi u South Parku i također polupsihotičan... Izražava se preko lutke na ruci, Mr Hata, za koju se šuška da je gay, ali tvrdi da je to samo zato da privuče žene. Za vrijeme nastave uvijek skreće s teme i ruga se djeci koja ne prođu na testovima.

Wendy Testaburger
cartoons.blog.hrWendy hoda sa Stanom. Ako osjeti da netko pokušava odvući Stana od nje, postaje agresivna.

Ike
cartoons.blog.hrIke je Kyleov mlađi, usvojeni brat. Kanađanin je i, u osnovi, dio igre "šutni dijete".

Mr Hat
Image Hosted by ImageShack.usLutka gospodina Garrisona. Tjera ga na čudne stvari i ponaša se kao njegov alter ego. Mr Hat ima vrlo loš temperament i viče na klince u razredu.

Mrs Cartman
Image Hosted by ImageShack.usEricova mama. Hermafrodit je i ustvari je Ericov tata. Bila je s većinom muškaraca u South Parku i viđena je na naslovnici časopisa "Crack Whore".

Mr Hankey
cartoons.blog.hrMistična Božićna kakica koja se pojavljuje za vrijeme Božića ako jedete vlaknastu hranu. Kasnije pokušava biti popularniji od Djeda Mraza.

Mrs Brozlofski
cartoons.blog.hrKyleova mama, prema Cartmanovu mišljenju - velika debela kuja.

Officer Barbrady
cartoons.blog.hrPredstavnik zakona u South Parku. Također je nepismen i uči djecu da ne čitaju jer to ne valja.

Pip
cartoons.blog.hrMali Englez kojega ne voli nitko u školi.

Gradonačelnica
cartoons.blog.hrNesposobna gradonačelnica, čija je jedina preokupacija samoreklamiranje.

Mrs Crabtree
cartoons.blog.hrVozačica školskog autobusa, izgleda kao Roseanne. Uvijek ima živu pticu u kosi.

Jimbo
cartoons.blog.hrJimbo je Stanov ujak i vodi vlastiti TV Show, "Lov i ubijanje". Veteran Vijetnamskog rata i vječno sa svojim prijateljem Nedom. Voli ići u lov pijan, s automatskim oružjem i eksplozivom.

Ned
cartoons.blog.hr Ned je Jimbov ratni prijatelj. Govori kroz elektrolarinks, jer ima rak grla zbog pušenja.

Isus
cartoons.blog.hrIsus ima vlastiti TV Show, "Isus i prijatelji", na javnoj televiziji. Bio je zvijezda na glavnom TV-kanalu kada se borio i pobijedio Satana.

Mr Mackey
cartoons.blog.hrŠkolski savjetnik, govori "Hmmmm Okay" nakon svake rečenice. U jednoj fazi svog života bio je ovisnik o drogama.

Mr McCormick
cartoons.blog.hrKennyjev otac. Stalno radi, siromašan je i alkoholičar...

Mrs McCormick
cartoons.blog.hrKennyjeva mama.

Mephesto
cartoons.blog.hrGenetičar koji je stvorio Stanova zlog klona i isto tako odredio tko je Cartmanov otac.

Big Gay Al
cartoons.blog.hrVlasnik je utočišta Big Gay Animal, koje pomaže gay-životinjama da nađu dom i osjećaju se prihvaćenima.

Fluffy
cartoons.blog.hrCartmanova svinja.

Sparky
cartoons.blog.hrStanov gay-pas.

Kitty
cartoons.blog.hrCartmanova mačka.

Kevin
cartoons.blog.hrMephestov pomoćnik.

A tu su i:

Shelly Marsh - Stanova sestra, koja nosi kacigu umjesto proteze i mlati Stana kad god može.
Clyde - Ide s klincima u razred, zbunjen je jer je ili Indijanac ili hodočasnik.
Grampa Marsh - Uvijek želi biti mrtav.
Mrs Marsh - Stanova mama.
Mr Marsh - Stanov tata. Poznat kao Randy koji je seizmolog. Jednom je spasio South Park od vulkana.
Mr Brozlofski - Kyleov otac Židov, čije je ime Gerald.
Starvin Marvin - Ethernopian kojega klinci žele posvojiti.
Terrance i Philip - Imaju vlastiti TV Show i često prde...
Satan - Jednom se borio s Isusom i izgubio.
Bebe - Wendyna najbolja prijateljica.
Scuzzlebutt - Živi u planinama, jedna noga mu je Patrick Duffy.


NE PRIKAZIVANE EPIZODE....

1.TV šefovi su odlučili ne prikazati epizodu "South Parka" u kojem je lika Toma Cruisea homoseksualac jer se boje da bi ih Cruise mogao tužiti - objavio je tabloid "The Sun". U crtiću Cruise izbija izaći iz ormara (coming out of the closet), što je referenca na njegovo seksualno opredijeljenje. Njegova bivša žena Nicole Kidman i kolega po profesiji i vjeri John Travolta ga pokušavaju izvući van. "Ne misliš li da je ovo otišlo predaleko? Vrijeme je da izađeš iz ormara. Više nikoga ne možeš prevariti." - govori mu Nicole u spornoj epizodi "Trapped in the Closet", u kojoj se pojavljuje i osnivač scijentologije L Ron Hubbard koji kritizira Tomove glumačke vještine. Epizoda je prikazana u Americi prošle godine, 43-godišnji Cruise je priprijetio tužbom ukoliko je ponovno prikažu, pa Paramountovi šefovi ne žele riskirati.

2.Epizoda Bloody Mary ili Krvava Mary bavi se čudesnim zgodama vezanim uz kipić Djevice Marije kojeg iznenada zadesi rektalno krvarenje. U South Park je odmah pozvan Papa Benedikt XVI kako bi istražio cijeli slučaj. Papina, pretpostavljamo temeljita, istraga pokazuje da kipić ne krvari iz 'stražnjih predjela', kako se najprije mislilo, već da se radi o vaginalnom krvarenju i ustvrđuje kako se čudo ipak nije desilo.
Naravno, epizodu je odgledala i Katolička Liga, te se, već slutite, smrtno uvrijedila satiričkim pristupima kipiću i Svetom Ocu. Najteže ih je ipak pogodila činjenica da je epizoda emitirana samo dan nakon što je katolička crkva slavila blagdan Bezgrešnog začeća.
Konzervativna katolička liga zatražila je od Viacoma da se ispriča svim katolicima i da prisegnu da će ta epizoda biti trajno povučena iz emitiranja i da neće biti dostupna na DVD-u.

Post je objavljen 12.02.2006. u 13:08 sati.