Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogomobil

Marketing

TRIDESETŠESTI ROĐENDAN SALOONA

Već prije 36 godina, kad su Vlaho i Albert uz svesrdnu pomoć Pere Zlatara, otvarali Saloon, bio sam prestar za tu vrst zabave. Zato sam sinoć poveo mlade snage, Dariusa i Markiza, da se malo druže i snime ozračje kad pokretni fosili slave.
Sjećam se Vlahe, bio je vitak mladić, a danas je, poput mene, ispunjen zamamnim muškim oblinama i vedrim sjedinama.
Običaj je da ovakva salunska druženja imaju svoje kume i kumove. Koliko me pamćenje služi, prva kuma je bila glumica Ana Karić, a posljednja Severina Vučković, pjevačica, filmska i kazališna glumica. Ona je sinoć ključeve Sallona predala novoj kumi Sandri Bagarić, opernoj divi i glumici, i Zoranu Mamiću, nogometašu i Dinamovu kapetanu.
Budući da Darius i SadisticoShu imaju znatno bolje kamere od mene, koji na svome Sony Ericssonu nemam čak ni bljeskalicu, pa mi fotke često nisu dobre, prepustio sam im ulogu fotoreportera. Vodao sam okolo i upoznavao sa brojnim prijateljima, od onih koji priznaju da su hodajući fosili, do mnogo mlađih uglednika.
Pa ću ovdje samo pratiti Sadistikove fotke. Kliknite na Sadistikovu galeriju http://www.zaprudje.com/vision/saloon, i pogledajte sjajne fotke, a ovdje su potpisi samo za neke. I to ovim redom:
4. Blogeri su uvijek skupa. Tri generacije: mlađahni Darius, u najboljim godinama dobro držeći Kanuny i ja, kojega su za ovu prigodu pustili s Mirogoja;
5. Karmela Vukov-Colić u društvu gazde Vlahe Srezovića i Šime Vlajkija;
6. Nekad su Nikolu Plećaša, jednog od najboljih europskih košarkaša pionirskog doba Saloona, zvali Sveti Nikola. Bio je ljubimac žena. Vriskale bi kad bi se pojavio u Saloonu. Svojedobno smo se znali dobrano družiti. Evo ga sa ženom.
7. Posebno mi je bilo drago kad sam Sadistika upoznao sa jednim od naših najboljih snimatelja, Mariom Perušinom s kojim sam snimio prličan broj dokumentaraca. Koliko vidim, Sadi bi se mogao razviti u novog Perušinu.
10. Zoran Mamić, novi kum Saloona, čeka u društvu prelijepe supruge da svečanost počne.
11. Pero Zlatar u društvu supruge i Mirjane Generalić: Prije 36 godina imao sam 36 godina. Saloon je upola mlađi od mene, ali još se dobro drži, kaže uvijek nasmijani Pero.
12. Kuma Sandra Bagarić s mužem Darkom Domitrovićem, izvrsnim pijanistom, na meti fotoreportera. Ja sam negdje u pozadini. Osvjetljava me samo sjaj operne dive i glazba Darkove strpljivosti.
13. Glumac Goran Grgić, predsjednik Dramskih umjetnika Hrvatske, bio je meštar Saloonove svečanosti.
14. Na Saloonovoj fešti našao se i Siniša Leopold, šef dirigent Tamburaškog orkestra HRT-e. Naravno, i on je u društvu rođene žene.
22. Glumci Ivica Vidović i Nenad Cvetko polako se uklapaju u ambijent. Prvo jedan zdrav dim, a potom još zdravije piće.
23. Ispred Saloona, Indios je, u društvu Pere Zlatara, oca i sina Srezovića, to jest Vlahe i Mare, dočekivao je goste lulom mira.
24. Četiri jahača, Pero Močibob, Žarko Peša, Vedran Mlikota i Goran Navojec, dojahali su tiho i ušli u legendu. Konje su parkirali ispred Saloona, popušili lulu mira s Indiosom, a onda se smjestili pokraj šanka. Ne znam je li tijekom noći ispaljen koji metak.
Znam samo da se plesalo do zore uz sjajnu svirku družbe Kužiš, stari moj.

Ogriješio bih dušu kad ne bih spomenuo Mićka Mitrovića tihog meštra svih zbivanja u Saloonu.

Post je objavljen 11.02.2006. u 20:49 sati.