Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

The European Go Oza Family Event - 11.02.2006.

Svi natjecatelji kvalifikacijskog turnira 3. Oza fimala Europe 2006. koji se nisu kvalificirali u zavrsne borbe nastavljaju danas igrom u The European Go Oza Family Event. Priklljucio se i veliki broj go-igraca s raznih strana. Tako ovaj turnir broji 126 natjecatelja raznih snaga i nacionalnosti.
Igra se po 45 minuta po igracu bez byoyomija. Sistem je Mcmahon i odigrati ce se u jednom danu svih 4 kola.
Kada ovo pisem u tijeku je jos 1. kolo. Ja sam svoju partiju vec odigrao. Protivnik mi je bio 16-godisnji Ceh Ondrej Fidrmuc snage 3. dana. Imao sam bijele kamenove. Odigrao je on dobro otvaranje i meni ostala jedna vrlo slaba grupa. Uhvatio sam se spasavanja iste i nekako se na fintu izvukao, ali rezultata je bila druga slaba, koju nisam nikako mogao spasiti. Tako je to kada se udje u mlin slabosti. Jedna drugu vuce, ako suprotna strana zna sto i kako. Odigrali smo do kraja, ali ja sam tada pokupio kamencice.
Vidim da su izgubili Nidja i Janko. Bojanic slabo stoji, a Leon je imao za protivnika KOreanca 7. dan i tu se niuje ni ocekaivalo vise od Leonovog poraza, a tako je i bilo. Tako u startu svi mik s ovih juznih prostora pogubismo. No, jos se ceka Bojanicev zavrsetak partije, ali izgledai su vrlo slabi. On takodjer igra s jednim od mladih Ceha.
Cetvrtfinale zavrsnice Oza kupa se igra polsijepodne s pocetkom u 15:00. Izvjestiti cu i o tome, a mi uskoro nastavljamo s drugim kolom.
Sada bi trebao biti u tijeku i nas velikogoricki subotnji turnir. Cekam e-mail rezultate.
Pozdrav iz Amsterdama bl. Muradenu
.......
P.S. Upravo dolazi Bojanic i pitam ga kako je prosao. Dobio je zahvaljujuci boljem vremenu. Isteklo mu protivniku vrijeme za razmisljanje.
......
Da nastavim u istom postu s izvjestavanjem.
U drugom sam kolu igrao s mladim nizozemskim igracem kineskog porijekla Wang-zi Guo 2. dan. To je sin jedne od vodecih europskih igracica Guo Juan, koja ovdje igra izravno u zavrsnici Oza kupa. U nasoj partiji krenuli smo ostro. Bilo je napadanje i izvlacenja kamencica na obje strane. Uradio sam par slabih oblika, ali sam uspio i njemu potjerati vecu skupinu. Poznato je da onaj koji ima vise odvojenih slabih skupina obicno ne uspijeva sanitarati slabosti. Tako je i meni pala jedan poveca skupina, a na kraju me stavio pred pad i druge, nakon cega sam predao partiju. Deru ovi mladi sa svih strana. Krajnje je vrijeme da i nasi mladi krenu u jacu konkurenciju. Necemo se valjda zadovoljiti samo goom kao razbibrigom ili kao sredstvom za borbu protgiv dosade. Go je svakaqko i nesto vise. Ovdje se to lijepo vidi. Ta nece nas valjda mladi drugih zemalja ostaviti tamo negdje na repu dogadjanja. To ovisi samo o nama.
......
Malo prije vidim izgubio je Leon i drugu. Nidj jos igra i bolji je. Janko tako tako; mozda malo slabiji, a i Bojanic se nesto muci. Javim kada doznam. Za sada toliko do salijedeceg javljanja uskoro. Ovo je kao blog-reporter. Ide skoro uzivo.
Upravo mi Nidja javlja da je dobio partiju.
....
U drugom kolu jos Janko gubi za 12,5, a Bojanic za 23,5.
Nisam uspio do computera nakon treceg kola pa izvjestavam nakon moje partije iz cetvrtoga kola. U trecem kolu sam konacno pobjedio u ovom nastavku. Izasao sam nekako jednako iz otvaranja protiv Ruben Cornelissena 1. dan iz Nizozemske. Pred kraj sam bio sitno bolji, a tada upadam u njegov kut i ogromnu grupu kamenova stavljam u ko za zivot, a imam hrpu jhakih ko-prijetnji i on predaje partiju.
U trecem kolu i Janko radi svoju prvu pobjedu za sitnih 3,5 poena, ali takova je pobjeda jos nekako draza i vrijednija. Bojanic gubi za 3,5 poena od naseg poznanika i prijatelja Kuzele iz Ceske. Leon je u krizi, ali su mu i protivnici posebno jaki. Startao je s dosta jakim ratingom u mcmahonu, pa su mu i protivnici jaki, ali zato drzi jos uvjek dosta solidno mjesto na tablici. Nidja je dobio. Kaze da je imao srece. Nema veze Nidjo. I to je bod.
Cetvrto kolo se vec privodi kraju, a time i ovaj nas jednodnevni turnir. Igrao sam protiv Peder Wiklunda 1. dan iz Svedske. Bila je tom partija u mom stilu. Rasturio me. Prvo sam totalno lose odigrao kut. Nepoznavanje josekija. Srusio mi hrpu kamenova. Nikako da poravnam. On drzi prednost, a imao sam crne. Na kraju mi prodaje stos i rusi jos jednu grupu kamenova, a ja mislio kako mu hvatam tri kamencica. I uhvatio sam ih, ali on zbog toga hrpetinu. I tako ja na kraju vise nisam mogao niti s 1. danovima. Kaze mi u komentaru kaazzoo da kada cu se naspavati. Za moju bolju igru izgleda mi nikakovo spavanje vise ne moze pomoci. Na mladima je izgleda red, a kod nas ih jos nema te snage.
Dolazi mi Janko i veselo mi kazuje da je uhvatio i drugi bod. Nema par minuta i evo i Nidje. Nije dobre volje. Kaze da je izgubio i da ga je malac iznervirao i da nije mogao dobro igrati. Osjeca se umor, a ja sam vec 'dilajla' (@#**&%##@@$...). Leon i Bojanic jos igraju.
Zasad toliko i javiti cu se uskoro, ako ovaj lap-top bude dostupan.
......
Konacno je i Leon dobio jednu partiju. Bojanic je izgubio. Na kraju u ovom dodatnom turniru sa dva boda su Janko i Nidja, a sa samo jednom poobjedom Leon, Bojanic i moja malenkost. Razliciti su nam startovi po mcmahonu bili pa smo reazvrstani na tablici po tome plus osvojeni bodovi. Jos je ne vidjeh, kada je budem imao u elektronskom obliku, staviti cu je na blog.
Sutra se igra brzopotezni turnir.
Pozdrav s ovoga posta kojega ovim zavrsavam. Rezultati finalne grupe ce biti u novom postu.


Post je objavljen 11.02.2006. u 12:36 sati.