Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Gotovo je s reformama

Vesna Škare Ožbolt sigurno nije bila ministrica bez mana, no isto tako je bila jedna od kvalitetnijih ministara u HDZ-ovoj vladi. Razlog za smjenu koji je dao Ivo Sanader je jedan od glupljih koji se mogao čuti i vjerojatno ni sam Ivo ne vjeruje u ono što je izrekao.

Daleko od toga da samo Vesna Škare Ožbolt zna provodit reforme, no ono što zabrinjava je izbor nove ministrice, Ane Lovrin, koja je svojedobno je izazvala i diplomatski incident kada je u prostorijama grada Zadra upriličila press konferenciju veleposlanika Velike Britanije ispod slike tada haaškog bjegunca Ante Gotovine.

Smjena Vesne Škare Ožbolt i dovođenje Ane Lovrin pobjeda je desne mafijaške struje unutar HDZ-a koja se protivi sudskim reformama i uvođenju reda i zakona u Hrvatsku. Sudjelovanje HSP-a u toj raboti može se dovoditi u kontekst sa slučajem Kamen ingrada gdje je HSP otvoreno stao u zaštitu Vlade Zeca, a sad se svim silama i HDZ i HSP trude taj slučaj pomesti pod tepih.

Ono što se može očekivati u bliskoj budućnosti je zaustavljanje reformi pravosuđa. Možda će biti teško zaustavit projekte koji su u tijeku, ali novih sigurno neće biti pod vodstvom Ane Lovrin. Ivo Sanader je u biti pokazao da vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Hrvatska je otvorila pregovore s EU i sada Ivo želi vratiti neke procese unatrag 5 ili 10 godina kako bi se prikrile neke nezakonite radnje.

Post je objavljen 11.02.2006. u 11:55 sati.