Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigmamma

Marketing

Kamen po kamen - palača, kuna po kuna - zadovoljstvo.

Sinoć dok sam sjedila na zahodu razmišljala sam o nekim stvarima (razmišljanje na zahodu prešlo je u naviku, još iz doba kad sam bila raščupano-histerično-neispavano-bauljajuća mama i kad je jedino zahod pretstavljao minute odmora i mira).

Gledala sam stvari oko sebe; nove, sređene, ulaštene i efektne.

Prije 4 godine (ne mogu vjerovati da je već prošlo 4 godine) ovaj stan bio je ružan.
Ne, ne pretjerujem.
Zidovi su bili smeđi od dima cigareta, podovi prekriveni starim, ofucanim linoleumom, kada je bila žuta, zahod isto, a umjesto kuhinje bila je spavaća soba.

Ja koja dolazim iz prave turističke trokatnice gdje je SVAKI (!) kat sređen, gdje je svatko, uključujući i kućne ljubimce imao svoju sobu sa pripadajućim zahodom (kupatilom), nikako se nisam mogla pomiriti sa sudbinom da ću živjeti u ovako ružnoj i nesređenoj kući.
Prvo mi nikako nije išlo u glavu zašto su sve kuće u ovom kvartu neožbukane iz vana...i ne samo neožbukane nego i bez fuga...ali o tom potom.

Nadobudno sam, kao i većina friško udanih žena, zamišljala kako se sve to sredi "preko noći"...ili ti netko da lovu ili ti netko kupi stan.
Ni u snu nisam mogla sanjati da ćemo baš mi dobiti staru i trošnu "rupu".
Neopisivo sporo je teklo uređenje ovog stana...prvo izbaciti hrpetinu smeća iz jedne prostorije kako bi u njoj napravili spavaću sobu, pa iz druge napraviti kuhinju, pa kupatilo preurediti tako da ne zapinjem guzicom o razno-razne predmete svaki put kad ulazim unutra...pa dnevni boravak, pa, pa...

4 godine kasnije mogu pozvati nekoga na kavu, večere još uvijek preskačem jer imamo stari stol i plastične stolice.
Tek sad, 4, u biti nepunih 5 godina kasnije moj stan izgleda pristojno, uredan je i miriše i nije mi neugodno kad mi netko dođe u posjetu.

Razbila sam si iluzije o tome da se sve treba srediti preko noći i da se gnijezdo savija na brzinu i lako.
Čak sam prestala sanjati o tome da ću najednom dobiti na lutriji (realno, trebalo bi i odigrat za dobitak, zar ne?), da će mi netko oporukom ostaviti bogato zemljište ili stan, čak sam se naučila da kredit nije kada ti banka pokloni lovu :)

Iz mjeseca u mjesec, kunu po kunu, prostoriju po prostoriju...i moj stan danas izgleda lijepo.
Jučer sam kupila 9. biljku za boravak...i akvarij smo montirali...

Sutra ili prekosutra kada mi dođe R., iako znam da joj je najbitnije biti s nama, nevezano za to gdje smo, više mi neće biti neugodno:)


Post je objavljen 11.02.2006. u 10:11 sati.