Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Nova web stranica TV kuće OBN upotpunosti 'kopija' njemačke TV 'Pro 7'

Da je trend OBN televizije, ili bar osoba zaduženih za Internet prezentacijuove tv kuće u BiH konstantan što se tiče "kopiranja" Internet stranica poznatih tv kuća širom svijeta, a posebno Njemačke, ponovo je na vidjelu.
Naime, nova Internet prezentacija OBN televizije na adresi http://www.obn.ba/ je u potpunosti, ili bar 95% kopija njemačke tv kuće "Pro 7" na adresi http://www.pro7.de/!

Neko opravdanje u obliku medijskog saopštenja OBN televizije koje će "možda" uslijediti nakon ovog članka i koje bi možda i imalo smisla je to npr. da su recimo te dvije kuće potpisale Ugovor o međusobnoj saradnji ili da je Pro 7 kupio OBN!?
U HTML kodu OBN Internet stranice mogu se npr. naći sljedeći sadržaji:

meta name="Content-Language" content="de"
meta name="author" content="OBN Online"
meta name="publisher" content="OBN Online"
meta name="copyright" content="OBN Online"
...
meta name="keywords" content="ProSieben.de, ProSieben online, ProSieben TV, prosieben, PRO7, Pro-Sieben, SevenOne Intermedia"
meta name="description" content="TV-Programm und bestes Online-Entertainment: ProSieben.de steht für Hollywood und junge Unterhaltung. Hier finden Sie die Erlebniswelten Kino und DVD, Spielfilm und Serie, Show und Comedy, Lifestyle und Magazine, Music und CD, Games und Handy, Club und Community, Shop und more."
meta name="titel" content="ProSieben.de - Home"
meta name="datum" content="31.08.2004"

... itd, da ne nabrajamo više.
Nakon ovog članka najvjerovatnije će uslijediti "povlačenje" OBN stranice sa Interneta, stranica će "biti u izgradnji" i sl.
"Verziju" OBN Internet stranice stranice u obliku "Pro 7 kopije" možete pogledati OVDJE, tj. ukoliko je OBN već uklonio stranicu o kojoj je bilo riječi u ovom članku.
virtualno.com


Post je objavljen 11.02.2006. u 01:05 sati.