Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Budi dobar kao Down

Od 16. prosinca do kraja ožujka 2006. traje velika akcija skupljanja materijalne pomoći za stavljanje u funkciju, opremanje i održavanje prostora Centra za rehabilitaciju djeci i mladeži s Downovim sindromom.
U Puli je osnovan prvi takav hrvatski Centar.No kako Centar još uvijek nije opremljen, Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika - Pula, koja je pridruženi član Europske Down sindrom asocijacije (EDSA) uz potporu obitelji i udruga iz hrvatskih gradova pokreće humanitarnu akciju pod sloganom Budi dobar kao Down.

Sredstva će se skupljati:

- putem humanitarnog telefona 060 60 20 30 i uz snimljeni TV-spot.

- prodajom cd-a Čudnovate pjesmice u izdanju Dallas Recordsa, na kojem dječje pjesme izvode i poznata imena poput Olivera Dragojevića, Nine Badrić, Tedi Spalata, Gibonnija, Arsena Dedića, Giuliana, Gorana Karana, Zorice Kondže, Josipa Gende, Dijane Kučić, klape Puntari...

Centar će zbrinjavati, educirati i resocijalizirati oboljele te ih osposobljavati za daljnji život. Unutar njega stalno bi bilo smješteno 20 štićenika, a 15 bi ih ondje dnevno boravilo. U jednom će se dijelu osposobiti i savjetovalište za prevenciju i psihosocijalnu podršku obitelji s Downom sindromom te polivalentni studentski praktikum u sklopu kojeg će se educirati mladi stručnjaci.Formirati će se i otvoreni edukacijski centar koji će svakodnevno moći posjećivati sve osobe s posebnim potrebama.

Djeca oboljela od Down sindroma su izrazito dobroćudna i nikad duševno ne odrastu.Mnogi ne dočekaju starost,jer su podložni raznim infekcijama.Jako se emotivno vežu za ljude i jako vole životinje.Nekad su se ta djeca zvala mongoloidna djeca,ali je Mongolija protestirala pred UN-om,jer je smatrala neprimjerenim da se po njima nazivaju ta djeca i ponovno je vraćen početni naziv-djeca sa Down sindromom.

p.s.Rajna je pitala da li postoji žiroračun,postoji i sad ga naknadno objavljujem.

Banka i broj odobrenja- VOLKSBANK dd podružnica Pula

Broj žiroračuna- 2503007 – 15000003

Za dodatne informacije:Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika-Pula,GAJEVA 14 , 52100 PULA P.P 80,

Mail: brankabutorac@hotmail.com
Tel:052 222 204
Fax:052 505 446
Mob:091 2122 203



Post je objavljen 10.02.2006. u 22:57 sati.