Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

ARSEN DEDIĆ - ministarstvo straha

Treće izdanje Arsenova Ministarstva u izvornom obliku sa originalnim tekstovima i naslovom. Ovaj put bez cenzure.

Da li je tamo daleke 1997. godine postojala cenzura jer ipak je to bilo doba predsjednika koji je volio tenis ili je transplantacija plaćena na rate pa je stiglo na naplatu, nećemo pitati jer smo pristojni i dobro odgojeni ali gospodinu Dediću se mora skinuti kapa jer radi albume kroz koje se čta život. Čak je Đorđe Balašević snimio poluzezantsku-poluistinitu stvar «Pesma Arsenu» a prvak superbanalnih stihova tipa «`Al je Inter bio silan / Pade Milan» Bora Đorđević zvao na akustičnu ploču. Ne palite DC++, izašlo je samo na kaseti (ploči eventualno).
Ministarstvo straha dobilo je ime po filmu Fritza Langa iz 1943. u kojem glumi Marlene Dietrich. Kao što je June Carter Cash pratila supruga Johnnyja tako i na ovom albumu Gabi Novak prati Arsena, a tu je i drug prvoborac stare škole Drago Mlinarec.
Pjesme Seosko groblje I&II uglazbljene su sa stihovima Antuna Šoljana dok je šansona Tvoje tijelo – Moja kuća autora Cristopha Bosserta. U pjesmi Ratni profiteri sve je rečeno i postaje jasno zašto se dijagnostička istina u rimama A-A-B-A nije smjela reći bez da se neki (živući ili pokojni, nebitno) nisu osjećali prozvanima.

(Scardona)

Post je objavljen 10.02.2006. u 21:19 sati.