Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Toyota & Denso European Go Oza - Amsterdam (drugi dan - 10.02.)

Prospavana noc i svanuo drugi dan turnira.
Trece kolo krenulo je u 10:00. Rezultate mozete vidjeti na web-stranici Oza -turnira.
Danas su odigrana dva kola i zavrsen je kvalifikacijski dio natjecanja.
Sutra krecu zavrsne borbe u tri skupine eliminacijskih partija. U kvalifikacijama se igraju tri grupe. Pobjednici skupina, nakon eliminacija, idu u zavrsne borbe na svijetskom finalu. Parovi cetvrtzavrsnice su:

Prva skupina:
Dinerstein - Kulkov
Bajenaru - Nechanicky
Teuber - Jachenko
Kuin - van Zeijst
Druga skupina:
Guo - D. Bogatskij
Mc Fadyen - Groenen
Svetlana Shikshina - Lazarev
Dikhut - Csaba
Treca skupina:
Pop - Danek
Janssen - Burzo
Shilt - Nijhus
Diana Koszegi - Ilja Shikshin
Nas predstavnik Mladen Smud je na kraju zauzeo 61. mjesto s jednom pobjedom medju 72 natjecatelja. Zanimljivo je vidjeti kako su prosli nasi susjedi. 29. je bio Bojanic Milos iz Beograda, 33. Jevtic Nikola iz Kragujevca, 35. Matoh Leon iz Novog Mesta i 64. Jankovic Zoran iz Kragujevca. Svi spomenuti, osim Matoha, igraju u Jadranskoj dopisnoj go-ligi. Dragan Barisic iz Banjaluke nije dosao zbog problema s dobivanjem vize.
A sada - da kratko opisem svoje partije.
Bio sam odmorniji nego jucer i krenuo u prvu partiju protiv Sora Sorina 4. dan iz Rumunjske smireno. Bio sam crni. Naznacio sam veliki teritorij, ali sam ima jednu slabu grupu, koja mi je padala. On krece na mojh teritorij, a ja mu ogradjujem grupu s kojom je upao. U strogoj zavrsnici uz obostrani byoyomi njemu pada ogromna skupina kamenova, a uspjevam priijetnjama ozivjeti i onu koja je ranije padala. Polozio je tri kamencica na plocu u znak predaje.
U cetvrtom, poslijednjem,kolu igrao sam sa Bro-Joergensen Ulrikom 4. dan iz Danske. P:rotiv njega sam takodjer naznacio veliki terfitorij i on opada ostro. Tu pocinju moje nepreciznosti. Uspio je zazivjeti nakon nekoliko mojih vrlo slabih poteza. U nastavku sam pocinio nekoliko pogresaka i predao partiju.
Svi moji protivnici na ovom turniru su po danovima i po ratingu bili jaci od mene, pa je ta jedna pobjeda ustvari uspjeh.
Bilo je ovdje i veci broj mladih igraca iz raznih zemalja. Mislio sam, gledajuci ih, na nase mlade snage. Trebalo bi krenuti ostrije u konkujrenciju. Snaga se stice na jakim turnirima. Krenimo!
Bio je ovo kvalifikacijski turnir Oza european 2006.
Sutra se nastavlja s igrom i javiti cu se ponovo s novim vijestima.
Pozdrav bl. Muradenu


Post je objavljen 10.02.2006. u 18:29 sati.