Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Pomozimo joj da diše punim plućima

Na potrebe teško oboljele Leontine Sliško iz Dobrošina upozorio nas je nepotpisani posjetitelj svojim komentarom, bolje reći pozivom za pomoć Leontini. Zavičajni klub Uskoplje iz Linza u Austriji, obavještava nas rečeni posjetitelj, u subotu, 11. veljače o.g. organizira i humanitarnu vecer, a dan kasnije, u nedjelju 12. veljače i malonogometni turnir uskopaljskih sela, a sav prihod s ovih dviju priredaba namijenjen je tesko oboljeloj Leontini.
Riječ je, dakle, o još jednoj hvalevrijednoj akciji Uskopljana iz Linza, pa, ako baš hoćete, i primjer kako se pomaže Uskoplju, a za nadati je se da za njima neće zaostajati ni Uskopljani koji žive u drugim gradovima.

Leontina Sliško je djevojčica koja se već sedmu godinu bori da dođe do daha. Boluje od Stenosis tracheae, urođene bolesti dišnih kanala, te diše pomoću kanile koja joj je ugrađena na vratu.
Nevolje za malu Leontinu su počele njezinim preranim rođenjem. Rođena je s pet i pol mjeseci i težila je nešto više od 900 grama. Zbog čestih gušenja ugradili su joj tubu pomoću koje je disala, ali koja je uzrokovala česte infekcije i upale pluća. Kasnije je u predjelu grkljana došlo do naglog suženja dišnih putova pa joj je ugrađena kanila. Stanje se pogoršalo kada joj je 2003. pukla kanila i strano tijelo ostalo u grkljanu. Operaciju i ugradnju Montobrene tube njezini su roditelji platili 20.000 KM, ali je ubrzo došlo do komplikacija pa je Leontina gotovo zamrla. Morali su skidati hrskavicu s rebara i stavljati joj u dio grkljana gdje se nalazila tuba koju su ponovno zamijenili kanilom.
Njezini roditelji, Ljilja i Mihovil Sliško, su saznali da postoje veliki izgledi za potpuno izlječenje. No, to bi koštalo 100.000 KM. Operaciju bi izveo tim švedskih liječnika koji jamči uspjeh. Ljilja i Mihovil ne mogu sami snositi sve troškove pa mole sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi se Leontina mogla igrati, pričati i disati punim plućima.
Svi oni koji mogu i koji žele pomoći, svoje novčane priloge mogu uplatiti na račun Hypo Alpe-Adria banke 3060008000000086, broj štednog računa 1037166268. (svjetloriječi)


Post je objavljen 10.02.2006. u 07:25 sati.