Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Toyota & Denso European Go Oza - Amsterdam 09. - 12. 02. 2006.

Dok ovo javljam u tijeku je drugo kolo kvalifikacija u kojima sudjeluje 72 medju najjacim igracima goa Europe. Rezultate mozete pratiti na stranici EGCC-a (link je pod tim nazivom). Kada vam se otvori glavna stranica otidjite na link Toyota & Denso European Go Oza 2006, koji je na vrhu desne strane. Tamo su vam azurni podaci sa svim zavrsenim partijama,a i trenutna turnirska tablica. Rezultati se unose izravno na internet, Naci cete tamo i fotografija s netom igranih partija.
A sto sam uradio ja?
U lijepom turnirskom ozracju bilo je zanimljivosti u moje dvije partije. U prvome kolu sam igrao s jednim od najboljih austrijskih igraca goa Gertom Schniderom. Imao sam crne kamencice. Meni je otvaranje bilo izgledno. Trudio sam se ometati protivnika i donekle uspijevao u tome. No, kako to obicno biva, tijekom partije on je strpljivo sakupljao poene i nakon meni lijepe, ali nazalost neucinkovite igre, on je pobjedio za ne malih 21,5 poen ralike.
U drugom sam kolu igrao s Stodte Christianom iz NJemacke. Bila je to moja klasicna igra kako najcesce gubim partije. Krenuo sam silovito i umalo mu ne zrusih ogromnu grupu. Stvorio je jedva dva oka. Potom imam prednost u centru, veliku izglednu stranicu i pritisak na njegovu stranicu. U jednu sam mu vec uspjesno uletio. Reklo bi se dobivena pozicija za mene. Tada nastupam ja u punom svijetlu. Zelim ga rasturiti. I tada umjesto moje lijepe sredine, tamo jedva izvlacim seki. Potom on ima slabu grupu prema mojoj stranici. Nasrnem mu i na to i od svega on ima slobodu vise i pada meni ogromna grupa s kojom sam ga ganjao. Time mi se ujedno raspala cijela moja stranica i sada on tu ima poene. Da stvar bude jos lijepsa, uskacem mu i na onu drugu njegovu stranicu. On me odreze i jos mu namecem unutra zarobljenike. Pribrao sam se i predao partiju.
Da li je to umor nakon puta. Ujutro sam doputovao nakon 23 sata voznje vlakom i sa startom u 14:00 do sada 20:30 odigrao i te dvije, za mene, jake partije. No, kako bi bilo da sam bio odmoran, neznam. Znam ujedno da su svi ovdje vrijedni posebnog respekta u go-igri.
Mala zanimljivost. Vidio je moj protivnik Christian moj rating i mislio lako ce on. Nakon partije mi je priznao, da sada ima respekt prema meni. Cinjenica je da sam se uglavnom sam pobjedio.
Sutra je drugi dan. Nocas cu se ujedno i naspavati. Sanse za neki veci rezultat nemam, ali moguce je odigrati pokoju dobru partiju, a i postici pokoju pobjedu.
Po zavrsetku kvalifikacija, u kojima je 72 natjecatelja najuspjesniji ce igrati finale, a ostalima ostaje za vikend tzv. The European Go Oza Family Event, koji se igra u subotu i nedjelju. Do tada cu se valjda malo srediti.
Zasada toliko, pa pogledajte rezultate i tablicu.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 09.02.2006. u 21:02 sati.