Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lillyslife

Marketing

09. 02. navečer

Dobila sam pismo! Od brata.

Draga sestrice,
evo, potražio sam povijest naše obitelji i ono što ti za sada pouzdano mogu reći jest sljedeće:
Budući da poznaješ naše pretke s očeve strane unazad 60 godina, siguran sam da se sjećaš Leonore Smith. Ona je dobila ime po baki, majčinoj majci. Majka Leonore Smith bila je Marissa Smith, koja se nikada nije udavala, što znači da je Leonora bila izvanbračno djete. U to se vrijeme to smatralo izdajom obitelji, pa je Marissina majka pobjegla u Francusku. Marissa je uvjeravala kći da to nije bilo zbog njene trudnoće, već zbog potrage za davno izgubljenom ljubavlju. Nakon 5 godina Leonora prva, Marissina majka, umrla je od kapi u snu u jednom Francuskom hotelu, zasada neimenovanom u javnosti, ali čini se da se zvao Beytabuross ili nešto takvo. Ono što je zanimljivo jest da se prva Leonora, Marissina majka, prezivala McSmith, za razliku od Marisse, koja se prezivala samo Smith.
Javim ti kada neđem nešto više.
Pozdravlja te Diana, a voli tvoj brat.

Nisam mogla vjerovati! Leonora McSmith mi je u rodu! Ja... Počele su mi teći suze. Stalno sam isponova čitala pismo i sve jače plakala. Nisam znala što da mislim. Netko je ušao u sobu
"Miranda, pa ti plačeš! Što je bilo?" to je bila Maya. Pružila sam joj pismo. Nakon par minuta isčitavanja, Maya je uzviknula.
"Ali... Pa to nije moguće! Super!" Ja sam je samo pogledala, onako uplakana. Onda je Mary ušla u sobu. Vidjela je mene i Mayu i uzela pismo. Kada ga je pročitala duboko je udahnula.
"Imala sam pravo! Vidiš da je moguće..." Pogledala je u mene. I Maya je pogledala u mene. Kao da su očekivale da nešto kažem. Samo sam zajecala.
Koliko se sjećam, još satima nisam progovorila. Došli su Lily i Sirius jer me nisu vidjeli u Društvenoj. Svima koji su došli samo sam pokazala pismo. Gledali su me kao da sam atrakcija u zoološkome. Kada je prošlo dva sata moje šutnje, pozvali su McGonallgicu. Ona je pročitala pismo i odvela me profesoru Dumbledoru. Krenula sam držeći Lily i Siriusa za ruke. Putem je McGonallgica govorila da je on mnogo kompetentniji od sadašnjeg ravnatelja. Kada me Dumbledore ugledao pozvao je Leonoru, pročitao joj pismo i mene poslao na odmor u sobu. Do sada sam spavala. Još sam u šoku.

Post je objavljen 09.02.2006. u 20:08 sati.