Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cfh

Marketing

Lektira!

C. Barry & P. Dennis: Marihuana
opis slike
Ovom knjigom nastoje se pokriti sva pitanja: od pribora za pušenje do načina pušenja (posebno važnog za ljude koji prije toga nikada nisu konzumirali niti duhan) do psiholoških rizika kod novih pušača.

O knjizi:

Cilj ove knjige je da svima koji su zainteresirani ponudi najpotpunije informacije o nabavci, pušenju i uživanju trave. Ova knjiga mogla bi se shvatiti kao: "Sve što ste željeli znati o marihuani, a niste smjeli pitati". Zbog svoje cjelovitosti, ova knjiga je idealna za iskusne pušače kao i za ljude koji ne namjeravaju pušiti, ali žele znati nešto više o ovoj drogi.
Ova knjiga je informativnog karaktera, ali ne kao što su stručne ili školske knjige. Možete otvoriti na bilo kojoj strani i početi čitanje a da ne izgubite kontinuitet. Najbolja osobina ove knjige jest njezina cjelovitost. Posljednjih godina izašao je veliki broj sličnih knjiga, ali niti jedna nije sveobuhvatna kao ova. Početnik će se osjećati samouvjereno dok u rukama drži ovaj najkompletniji višenamjenski priručnik za marihuanu. S obzirom da su sva izlaganja vrlo temeljita, tekst će biti interesantan i za iskusne pušače. Jedina stvar u vezi sa marihuanom koju Vam ova knjiga ne može priuštiti jest da nešto popušite.
"Čovjekovo je neotuđivo pravo da po vlastitom nahođenju i bez prisile bilo kakvog sistema društvenih normi, a posebno krivično-pravnih pravila, u svom slobodnom vremenu i u okviru svoga prava na privatnost istražuje različita stanja svijesti, bilo da je to u cilju zadovoljstva, ili u pravcu pospješivanja vlastite duhovne evolucije. Ovo pravo jednako je pravu i slobodi čovjeka da bira ono što je ugodno, lijepo, uzvišeno, nadahnuto. Upotreba različitih psihoaktivnih sredstava potpuno je legitimna u mjeri u kojoj ne ugrožava određeni minimum prilagođenosti društvenim normama, prije svega poštovanju i neugrožavanju prava i sloboda drugih pojedinaca.
Društveno ograničavanje prava na izbor i izmjenu stanja svijesti ne bi smjelo u načelu biti šire od ograničavanja prava na privatnost. Izbor vlastitog stanja svijesti i sredstava za njegovu izmjenu spadaju u područje osnovnih vrijednosnih opredjeljenja koja su kulturno-povijesno uvjetovana i ne mogu se poopćavati normiranjem na društvenom planu. Različite kulture i povijesni periodi vrijednosno su drugačije određivali društveni značaj pojedinih psihoaktivnih supstanca, te pretpostavljanje cannabisa ili bilo koje druge psihoaktivne supstance mora u potpunosti ostati stvar neometanog osobnog izbora."


Post je objavljen 09.02.2006. u 15:32 sati.