Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartoons

Marketing

SVE ŠTO SE HTIJELI ZNATI O ŠTRUMPFOVIMA


Štrumpfovi su nastali 23.listopada 1958. godine kada su izašli u novinama „Le Journal de Spirou“. Njihov kreator bio je Pierre Culliford – poznat kao Peyo. Isprva, Štrumpfovi su bili samo sporedni likovi, ali kakoje rasla njihova popularnost napravljen je i njihov prvi film “The Smurfs and the Magic Flute”.Nakon toga izašla je i Štrumpfova pjesma koju je napisao Vader Abraham i koja je postala veliki hit u Belgiji i Holandiji. 1981. godine najfamozniji duet Hanna & Barbera ( stvorili su Tom i Jerryja, a kasnije i Flinstonese i Yogi Beara) počeli su raditi za NBC program, i tada su producirale 256 epizoda Štrumpfova koje su se prikazivane diljem 30 zemalja.
Mada, njihov kreator više nije s nama (umro je na Božić 1992. god.) Štrumpfovi nikad nisu bili popularniji. Rasprodano je više od 10 milijuna kopija u proteklih 3 godine. Štrumpfove knjige, stripovi, figurice i igračke su jedne od najpopularnijih na svijetu. Tko zna što nas još sve očekuje od Štrumpfova?

PRIČA O ŠTRUMPFOVIMA

Image hosting by TinyPicU jednoj dalekoj šumi nalazi se jedno malo selo. U tom malom selu među cvijećem, u kućicama koje liče na šumske pečurke, žive Štrumpfovi. Nitko ne može pronaći to selo ukoliko ga Štrumpfovi ne pozovu. A tko su Štrumpfovi? Visoki su kao tri jabuke, imaju plavu kožu i obučeni su u bijele hlače i bijele kapice. Štrumpfovi imaju preko 100 godina. Veliki Štrumpf (Papa Smurf) je u listopadu 1958. god. napunio 542 godine. Međutim, Štrumpfovi nikad ne ostare. Beba Štrumpf će uvijek biti beba, a Štrumpfeta?? Pa......Nju nikad nije nitko pitao koliko ima godina. U selu Štrumpfova ne postoji novac: svatko radi onoliko koliko može i ono što najbolje zna; svatko uzima onoliko koliko mu je potrebno. Svi su složni, vole se igrati i svima pomagati. Zato se Štrumpfovi plaše ljudi. Jer znaju da je njima najvažnije da imaju što više novaca, da kradu jedni od drugih, da se svađaju...
Štrumpfovi imaju i svoj strani jezik. Neke riječi i glagoli zamijenjene su sa riječi „Štrumpf“.

STANOVNICI SELA:

Papa Štrumpf (Veliki Štrumpf)
Image Hosted by ImageShack.usVođa Štrumpfa ima bijelu pticu i crvenu odjeću. On je najmudriji od svih Štrumpfova. Uvijek spašava Štrumfove od opasnosti. Jako je dobar alkemičar. U svojem laboratoriju često štrumpfuje razne čarolije i čudesne napitke.

Smurfette (Štrumpfeta)
Zli čarobnjak Gargamel je napravio zlog, ženskog Štrumfa da bi nadmudrio sve u selu. Ali, veliki Štrumpf je upotrijebio svoju magiju i zlu, crnu Štrumpficu pretvorio u plavu, lijepu i dobru Štrumpfetu koju svi u selu obožavaju.

Brainy
Image Hosted by ImageShack.usJedini Štrumpf koji sve shvaća ozbiljno. On je moralist koji u sve vjeruje. Ostali ga Štrumpfovi uvijek zezaju...Veliki je davež!

Jokey (Gurko)
Image Hosted by ImageShack.usOn uvijek štrumpfuje neku podvalu. Često drugim Štrumpfovima poklanja poklon-pakete koji, kad se otvore, štrumpfnu pravo u lice onome tko je dobio poklon.

Grouchy (Mrgud)
Image Hosted by ImageShack.usOn je uvijek protiv svega. On mrzi sve na svijetu, a iznad svega mrzi Štrumpfove (ili bar samo tako priča). Niko ne zna koji mu je štrumpf!

Licko
Image Hosted by ImageShack.usUvijek ima ogledalce u ruci i cvijet koji nosi na kapi. Misli da je najštrumpfovitiji Štrumpf na svijetu; obožava pričati o modi sa Štrumpfetom.

Gargamel
Image Hosted by ImageShack.usOvaj zli čarobnjak živi u staroj kolibi na kraju šume i cijeli svoj život je posvetio traženju Štrumpfova. Njegova želja je da ih pretvori u zlato. Međutim, Štrumpfovi ga uvijek nadmudre, ali zli Gargamel i dalje prijeti da će se osvetiti.

Azrael
Image Hosted by ImageShack.usGargamel ima svog mačka, koji je podjednako zločest i pokvaren. Mašta o tome da jednog dana pojede slatkog i sočnog štrumpfa, i stalno se oblizuje misleći o tome.

Bigmouth
Image Hosted by ImageShack.usBigmouth je dobar ali zaboravljiv div koji ima veliki apetit. Nitko nezna od kud dolazi. On misli samo na hranu....To je bio veliki problem za Štrumpfove, jer zločesti Gargamel je uvjerio Bigmoutha da Štrumpfovi imaju okus po najukusnijoj juhi.

Johan i Peewit
Image Hosted by ImageShack.usJohan i Peewit (skraćeno Pee-wee) su jedina dva ljudska prijatelja od Štrumpfova. Žive u Kraljevoj palači, a Štrumpfove su prvi put upoznali u potrazi za čarobnom frulom; frulom od Harmony Štrumpfa. Johan je dječak koji jaše konja, i čuva siromašne ljude od nasilnika. A Peewit voli svoju Biquette...

Grandpa Smurf (Djed Štrumpf)
Image Hosted by ImageShack.usDjed Štrumpf je najstariji Štrumpf. Njegova energija i entuzijazam su vrlo impresivni. Osim što nosi žutu kapu i žute hlače, prepoznatljiv je i po svojim žutim naočalama.. Voli pričati svoje doživljaje i pokazivati svoje suvenire koje je sakupljao tokom života.

Baby Smurf
Image Hosted by ImageShack.usU jednoj tamnoj plavoj noći pojavio se "Bebač" Štrumpf. Nitko nezna od kud je došao, ali svi su ga odmah prihvatili, mada im je poremetio rutinu života.

THE SMURFLINGS
To su jedina 3 Štrumpfa koja su mlađa od 100 godina i postaju sve mlađa i mlađa....Njihova imena su Slouchy, Nat i Snappy. .

Slouchy
Image Hosted by ImageShack.usNije ga briga za ništa. Ako ga netko traži da nešto učini, učinit će, ali polako. Svira saksofon u Smurflings bandu. Nikad nije doživio živčani slom.

Nat
Image Hosted by ImageShack.usNat voli prirodu, i više od svega obožava životinje. Najviše mu se sviđa gusjenica koja se pretvori u leptira. Bosonog sa velikim šeširom na glavi, Nat je ekološki osvješten Štrumpf.

Snappy
Image Hosted by ImageShack.usSnappy se jako naljuti ako nije po njegovom. Toliko je nestrpljiv i iritantan da ga samo Papa Štrumpf može smiriti..

Sassette
Image Hosted by ImageShack.usSassette su napravili Smurflingsi kako bi im pravila društvo. Ima crvene pjegice, i roze hlačice. Njezina najčešća pitanja su:„Kako?“ i „Zašto?“

Puppy (štene)
Image Hosted by ImageShack.usŠtene je dar Papa Štrumpfu. Mada je psić mali, veći je od Štrumpfova, pa im zadaje probleme. On ih čuva od Gargamela i Azrela. Pošto je Baby Štrumpf jedini koji mu može otključati lokot oko vrata, on mu je posato ujedno i gospodar.

Cook Smurf (Kuhar Štrumpf)
Image Hosted by ImageShack.usNe možeš ga promašiti; ima veliku kuharsku kapu, i nosi pregaču.Njegova kućica je uvijek puna finih delicija: toplog kruha, kolača, keksa i slatkiša. On je pravi „cordon blue“

Greedy
Image Hosted by ImageShack.usHrana, hrana, hrana....Sve mu je ukusno: voće, sir, juha...Često ukrade koju deliciju Kuharu Štrumpfu...

Harmony
Image Hosted by ImageShack.usHarmony ima dušu kao veliki muzičar, ali ne sjajan muzičar. Jedini zvuk koji dospijeva iz njegovog instrumenta je „Kwaaak“ i „Pweeet“.

Poet Smurf
Image Hosted by ImageShack.usSa papirom u jednoj ruci, i s perom u drugoj ruci, Poet Štrumpf provodi svoje vrijeme pisajući proze, balade....Za njega se može reći da je u „sedmom nebu“.

The Enamoured Smurf
Image Hosted by ImageShack.usOd kad se Štrumpfeta pojavila, svi su se Štrumpfovi zaljubili. Ali nitko kao ovaj Štrumpf. On sanja o njoj, izrezuje njezino ime na stablu, kida latice cvijeta recitirajući: „voli me, ne voli me...“. Kad ga ne voli, plače cijelu noć.

Painter Smurf
Image Hosted by ImageShack.usNjegova jedina ljubav je slikanje. Slika portrete i pejzaže. Štrumpfeta je njegov najdraži model.

Handy
Image Hosted by ImageShack.usAko nešto treba popraviti tu je Handy Štrumpf. On je također i kreator. S olovkom iza uha, uvijek napravi neki robot, vlak, ili stroj za skupljanje kišnice...

Farmer Smurf
Image Hosted by ImageShack.usFarmer Štrumpf je suprotnost od Poet Štrumpfa. On je najštrumpfaviji na svijetu. Nikad nije zadovoljan. Njegov govor nije baš najbolji, ali uzgaja najbolje voće i povrće na svijetu.

Lazy Smurf
Image Hosted by ImageShack.usLazy Štrumpf misli samo na spavanje. Kad se probudi ujutro, čeka večer da može dalje spavati. Svaki posao ga umara. Nikome od Štrumpfova ne ide na živce osim Brainy Štrumpfu koji mora nastaviti posao tamo gdje je on stao.

Hefty Smurf
Image Hosted by ImageShack.usHefty je najjači Štrumfov od svih Štrumfova. Prepoznatljiv je po istetoviranom srcu na ruci. On svaki dan vježba, sportski je tip, čak je i organizirao Olimpijske igre. Ako treba napraviti neki težak posao, uvijek mogu ostali Štrumpfovi računat na njega.

DOŽIVLJAJI ŠTRUMPFOVA:

Astrosmurf
Image Hosted by ImageShack.usSvake noći je maleni Štrumpf gledao preko prozora i sanjao da odlazi na drugi planet. Jednog je dana sagradio veliki svemirsku letjelicu, obukao je svemirsko odijelo i tako postao Astroštrumpf. Mada svemirska letjelica nikad neće poletjeti na drugi planet, Papa Štrumpf, pomoću ostalih Štrumpfova u selu, pomaže Astroštrumpfu da doživi svoje najveće avanture.

The Schlips
Image Hosted by ImageShack.usKako bi realizirali Astroštrumpfov san - da otiđe na drugi planet, Štrumpfovi su odnijeli svemirsku letjelicu u vulkan. Tako su tamo, zahvaljujući čarobnom napitku Papa Štrumpfa, svi postali „Pračovjek“. Njihova je koža bila narandžasta, i imali su dugu crnu kosu.

King Smurf (Kralj Štrumpf)
Image Hosted by ImageShack.usDok je Papa Štrumpf bio na svom putovanju, Štrumpfovi su odlučili sebe imenovati novim vođom. Jedan od njih je tako stavio krunu na glavu i nazvao se „Kralj Štrumpfova“. Ponašao se kao diktator. Nastala je pobuna među Štrumpfovima i započeo je rat. Na sreću, vratio se Papa Štrumpf i opet je sve bilo kako treba.

The Smurf Apprentice
Image Hosted by ImageShack.usJedan od Štrumpfova je htio napraviti čaroliju i biti kao Papa Štrumpf. Uzeo je magični recept iz Gargamelove knjige čini. Popio je taj napitak i pretvorio se u veliko zeleno čudovište sa velikim zelenim repom.

The Flying Smurf
Image Hosted by ImageShack.usJedan od Štrumpfova imao je san: da se podigne u zrak i leti kao ptica. Pokušao je sve moguće da mu se ostvari taj san: napravio je krila, balončiće od juhe, čak i zračni balon....A onda je počeo piti specijalni napitak kojim postaje lakši od zraka. San mu se ostvario!

Clockwork Smurf
Image Hosted by ImageShack.usClockwork Štrumpf-a je izumio Handy kako bi mu pomogao oko posla. Bio je svima na usluzi i pravio je ukusne delicije za sve Štrumpfove. Svako toliko on napušta Štrumpfove, ali uvijek se vraća kako bi ih pozdravio i zahvalio im se što su ga izumili.


Post je objavljen 08.02.2006. u 22:19 sati.