Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/somwhereibelong

Marketing

19.10.2005 Gdje je Lara?

Noćas sam se oko jedan sat, probudila u bolovima. Nisam htjela radit frku i budit Madame Pomfrey (jadna žena mora se i ona naspavati). Zaboravila sam da se ljutim na Laru i zavukla sa se kod nje u krevet kao kad samo bile male i prespavale jedna kod druge.
Ona je molila oprost jer je bila bezobrazna i nije mi povjerovala. A ja sam samo rekla: „Da, malo je teško za povjerovati sve to“
I bile smo budne još nekih sat vremena i čavrljale i na koncu smo zaspale.
Probudila sam se osta kasno. Soba je bila pusta. Očito su svi bli već na nastavi.
Neko sam vrijeme još ležala, a onda sam se prebacila na kauč u Društvenoj jer je tamo toplije.
Čitala sam Eragona dok nisu polako počeli dolazit u društvenu ljudi.
Došla je Serena i pitala me kako sam i dali može kako pomoći. Ja sam rekla da mi može praviti društvo ako nema nešto pametnije za raditi. Ostala je samnom i tako smo malo čavrljale dok nisu došli Lara, Remus, Sirius, James, Lily i Maya.
To je bio prvi put, nakon dužeg vremena, da je Maya sa svima nama zajedno provela više od 10 minuta, pošto je dosta vremena s Willom, a i dosta se druži s Mary.
Serena je otišla, tako da su oni sjeli oko mene.
Prvo je počeo Sirius: „Lara i Remus su nam ispričali sve za Emillea, Luciusa, Cmizdru i Viconiu. Ako ti možemo kako pomoći, samo reci. Mislim, znaš da ćemo mi sve napravit za naše Griffindore“
Ja: „Zto kažeš samo jer te Lara natjerala.“
On: „NE, stvarno. Želimo pomoći.“ Na to se ubacio James: „A i htjeli bi vidjeti Cmizdrin izraz lica kad mu nešto podvalimo“.
Zadovoljno je trljao ruke, ali kad ga je Lily prijeko pogledala, naglo se uozbiljio.
Na to su nam se pridružili i Peter i Aimee.
Svi su gledali u mene očekujući da nešto kažem. Napokon sam odlučila progovoriti: „Ne želim da vam sad bude prioritet da se osvetite Slytherinima jer da se nešto naglo dogodi, znali bi da je Viks cinkala i onda bi ona nastradla. Ja to neželim. Pričekajte da se CMIZDRA vrati i onda mu napravite što god želite. Što se tiče Emillea, to će mi pomoći Serena, već imam plan, a što se Luciusa tiče, moram prvo razgovarati s Viks. Ali hvala svejedno što ste se zabrinuli. Sirius, želim da ti pomogneš Lara koliko možeš što se okluencije tiče, i molim vas, ne petljajte se puno u Red jer je opasno“
Ovi koji neznaju za red su me samo pogledali onime „O čemu ova priča“ Sirius je kimnuo glavu, a Lare negodovala da ne želi da se toliko pažnje poklanja tim satima kod Dumbledora.
Otišli su svaki svojim putem, samo je Remus ostao samnom. Stalno me ispitivao kako sam, dali mi nešto treba i kako mi on može pomoći. Ja sam mu rekla da se ne brine jer sam ok, i da mi može pomoći jedino ako se ušutka i sjedne kraj mene.
Odjednom je do mene doletila Amy i šapnula mi nešto da pazimo ja i Ona (tko je ona?, Lara?) jer će se dogoditi nešto zlo i da će se dogoditi neke novine u Griffindoriskom domu.
Prije nešto sto sam je uspjela pitat o čemu se radi, ona je nestala.
Remus i ja smo se zbunjeno gledali nekoliko minuta, a onda je došla Maya i upoznala me s novom učenicom. Zove se Marie i došla je iz Durmstranga. Malo smo čavrljali o tome kako joj je ovdje i tako, ali svaki put kad bi je pitali zašto se prebacila, promijenila je temu. Naposlijetku smo odustali.
Došla je Aimee do nas i rekla da ide van i dali mi nešto treba. Ja sam rekla da pronađe Viconiu i preda joj poruku. Unutra je stajalo:

Viks
Trebamo razgovarati. Hitno!!!Javi mi po Aimee ili po sovi kad ti odgavara, i čuvaj se.
Drusilla

Kad je otišla, Remus me pitao zašto nisam njega poslal, a ja sam rekla da mi on treba nešto ovdje da mi pomogne. Pitao me šta trebam. Ja sam rekla da mi treba poljubac da mi bude bolje ;)
Odjednom smo čuli vrisak u sobi. Lara je bila sama unutra. Kad smo ušli, nje nije više bilo.


Post je objavljen 09.02.2006. u 19:14 sati.