Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vikend

Marketing

Frankensteinova mlada

Frankensteinu se mlada nije previse svidala. Imala je frizuru s kojom ni najljepse dive ne bi dobro izgledale. A ona nije bas dobro izgledala, bila je blijeda i neuhranjena. Takve djevojke zahtjevaju energije. On je više htio nekog tko je kao on, da kad opazi da mu neki dio tijela ne radi dobro, da ode kod svog ludog doktora i zamjeni ga. Ludi doktor. Savrsena funkcionalnost tijela. Na tome bi se temeljila dobra veza.

Ipak, mlada ga je zatekla jedne večeri nespremna, uhvatila na prepad, moglo bi se reći, i završio je s njom. A uostalom, što bi se bunio? Nije on neka partija. Ima šarafe koji mu vire iz vrata. Nema baš neki šeretski pogled. Ne isijava pozitivnom energijom - zna to, jer sve životinje bježe kad ga vide. Ima samo mišiće, ali puštanjem proteina u prodaju to svaki drugi mulac danas ima. Pogledao je što ima u rukama i zaključio da nema aduta. Stoga je odlučio držati se mlade dok ga ona želi.

Ispostavilo se na kraju gore nego što je očekivao. Svakog dana mlada je radila frizuru priključivanjem na gradsku mrežu. To je mnogo koštalo. Frankensteinova točka u cirkusu nije mogla to pokriti.
Mlada nije tražila samo električne energije već je, kao što je ranije pretpostavio, i od njega isisavala energiju. Mada je Frankenstein bio kondicijski spreman, nije mogao podnijeti sve prohtjeve koje je mlada stavljala pred njega. Nemir i tjeskoba zbog svih tih stvari također nisu baš puno pomogli, tako da je nekoliko puta Frankenstein čak zakazao na što ga je mlada blijedo pogledala svojim smeđim, mršavim očima. Nije mu ništa rekla, ali je znao da mu predbacuje takve stvari.

Potpuni krah nastupio je kad je došao u ordinaciju svog ludog doktora i zatekao ga kako se drpa s njom na liječničkom stolu.
- Zašto? - upitao je Frankenstein.
- Trebam seks - zaplakala je mlada - a ti mi to ne možeš dati.
- Ti si moj projekt i volim te kao sina - priznao je doktor, titrajući lijevom obrvom - ali kad mi se ponudila, pomislio sam "hej, radio sam i luđe stvari od ovoga".

Sve je to prilično pogodilo Frankensteina, i našao se u nezavidnoj poziciji. Tog dana otišao je u selo i ubio nekoliko seljana, te srušio dva stupa javne rasvjete. Seljani su ga boli vilama, ali nisu imali šta probosti. Palili su ga bakljom, ali bi se vatra brzo ugasila. Te noći zaspao je ljut, razočaran i uvjeren da je njegov život nepovratno upropašten.
Drugog dana ludi doktor je izvadio Frankensteinu mozak i stavio mozak neke sretne osobe. Frankenstein je otvorio kapke i pogledao svijet novim ocima. Sve je bilo tako ruzicasto i lijepo. Vani je lagano padao snijeg. Bio je Bozic.

Post je objavljen 07.02.2006. u 22:42 sati.