Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Final Destination (2000)

Image Hosted by ImageShack.us Final Destination, SAD, 2000.
Redatelj: James Wong
Glume: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith, Christen Cloke, Sean William Scott, Chad Donella, Amanda Detmer, Brendan Fehr, Tony Todd...
Ocjena: 8

Gušt mi je pogledati bilo kakav horror, bio dobar ili loš. Volim gledati gdje loši horrorci griješe, kakva je gluma, ima li bilo kakve originalnosti u scenariju itd. Prekjučer mi se dogodila sreća da pogledam definitivno jedan od najoriginalnijih i najkvalitetnijih horrora u posljednje vrijeme, a riječ je o vrlo dobrom Final Destinationu.
Već se kod same radnje filma vidi da se radi o vrlo zabavnom horroru. Radnja filma glasi tako jednostavno, da bi se kasnije totalno zakomplicirala.
Glavni protagonist je Alex Browning (Devon Sawa) koji dobije dar, ili možda čak prokletstvo kojime predvidi rušenje aviona "Flight 180" kojime njegov razred ide u Francusku na maturalac. Alex ubrzo upozori svoje razred i profesore da će se avion srušiti, no naravno nitko mu ne povjeruje. Napravivši paniku na cijelom aerodromu, Alex zajedno sa skupinom svojih prijatelja i jednom profesoricom biva izbačen iz aviona prije nego što avion poleti. Naravno, njegova teorija se pokaže ispravnim, te se avion "Flight 180" sruši pred njegovim očima.
Dva mjeseca kasnije Alex se još uvijek oporavlja od zastrašujuće vizije koja se, na njegovu žalost pokazala ispravnom te je zbog nje 44 njegovih školskih drugova poginulo u toj groznoj eksploziji aviona.
On i još njegovih šestero preživjelih frendova pokušavaju nastaviti dalje sa svojim životom, no kada jedan po jedan od preživjelih počinju misteriozno umirati, Alex će se zapitati tko, ili točnije što je umiješano u te smrti...

Image hosting by Photobucket Kao što sam naveo gore, ovaj film mi je bio jedno veliko iznenađenje kad sam ga prvi put pogledao, pogotovo zato što gotovo nikada ne očekujem nešto posebno od "teen" horrora. Osim toga je film imao vrlo originalan scenarij, dobru glumu te naposljetku vrlo zabavan kraj. Jedine negative filma su bile neke predvidljive scene, no to je bila jedina ajmo reći "mana" filma.

Sve u svemu, Final Destination mi se pokazao kao jedno vrlo ugodno iznenađenje, a ako prezirete grozne teen horrore, pogledajte ovaj film jer će vam se mišljenje iz temelja promijeniti. Film je polučio dva nastavka od kojih mi se posebice svidjela dvojka jer mi je možda čak bolja od jedinice te trojka koja će izgleda nažalost kod nas doći direktno u videoteke tek sljedeće godine. I da, zaboravih spomenuti da u filmu epizodnu ulogu ima Tony Todd, svima nama poznat kao Candyman, a ako ništa više, film vam se isplati pogledati barem radi njega, no sumnjam da će vam on biti najsvijetlija točka u filmu jer za ovaj film bez pretjerivanja mogu reći da je definitivno jedan od najboljih horrora u posljednjih par godina... Pogledati!

Post je objavljen 07.02.2006. u 19:44 sati.