Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrtvimacak

Marketing

ONAJ NIKAD NAPISANI NASLOV

ujutro sam pokusala opravdati postojanje svog bloga rijecima: "imam potrebu da izrazim neke stvari". no ta recenica je u cijeloj svojoj nemametljivoj jednostavnosti bila laz. da pisem samo kad zelim nesto izraziti, postovi mjesec dana unatrag, a i vise, ne bi postojali. ipak, jasno ih, kao i vi, vidim kod otvaranja stranice pritiskom tipke "m", koju nadopunjava "strelica prema dolje" i naposlijetku, malo energicniji "enter".

laz je dobila dubinu nadopunom: "da ne pisem na blogu, pisala bih na papiru". jer ono sto pisem na papiru svelo se na nekoliko redaka kvazi - poezije koja pocinje sa:

sto tebe progoni?
zar covijek i srce
ovdje ne mogu
zajedno zivjeti


,i prostire se na jos otprilike desetak redaka stranice zelene biljeznice sa podsjetnikom "dan svijetlo dobro" na desnoj strani. ostatak teksta intoniran kao "noc tama jako lose", sto odredjuje karakter drugog dijela, bez nekog sintaktickog smisla, dok "jako lose" ocrtava cijelu situaciju.

mogu ubaciti i prijedlog za slusanje, kad sam vec ovdje: faithless - mass distruction.

citajmo zajedno nesto drugacije, edukativno mozda:

npr. nesto o prirodi buke, tj. sto oznacava rijec hiss, ili sto osim jednostavnog prijevoda rijeci fly, muha, jos fly moze znaciti. saznat cemo zajedno da drugog znacenja nema, ali ipak otkriti kreativne mogucnosti upotrebe tog insekta.
ili sto znaci izraz on the fly, sigurno ste se bar jednom zapitali.

random odabirom iz zelene biljeznice, kao posveta razdoblju kad je komunikacija bila goruci problem i pokretac svih mojih nastojanja, prebacujem u digitalni oblik tekst, bez pretenciozne teznje za njegovim ocuvanjem do vjecnosti.
jednog dana, sve sto smo napisali biti ce izbirsano.

prije je bilo vazno izvodjenje svakog koraka. u zivotu.
sistematizirani skup znanja o svom tijelu. konvecijama i nacinu da im se najlakse udovoljava ili prkosi, vec prema potrebi. prvenstveno s namjerom da se iskaze apsurdnost postupaka drugih i vlastita nadmoc.
novi mladi um, kao toliko njih, sam ponosno pokazuje srednji prst drustvu.
vrlo domisljato i nadasve krasno.
sve sto postoji moze biti ismijano.


Post je objavljen 07.02.2006. u 14:37 sati.