Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vjesnik d. o. o. - 20 000 kuna temeljnog kapitala i preko 200 zaposlenih



Franjo Maletić, direktor Vjesnika


Vjesnikova tiskara na prodaju, list u potrazi za izdavačem

Nakon što je Vlada odbila prijedlog Vjesnikove Uprave o spajanju s Narodnim novinama, Vjesnik je krenuo u izdvajanje sporednih djelatnosti, što je izazvalo paniku u redakciji, pa i odlazak pojedinih novinara...

Darko Markušić, business.hr, 01.02.06 15:01:57


Autor članka je bivši Vjesnikog urednik Gospodarstva, pa mi se vijest čini autentičnom.

Na tribini Medijski četvrtak, koju vodi profesor Stjepan Malović, prošloga tjedna postavljeno je pitanje Boži Novaku, zamjeniku predsjednika Nadzornog odbora "Vjesnika d.d." je li točno da je već osnovano poduzeće "Vjesnik d.o.o." na čijem se računu nalazi 20 000 kuna temeljnog kapitala, a zapošljava preko 200 radnika? Po svemu sudeći, priprema se masovno otpuštanje novinara bez otpremnina jer 20 000 temeljnog kapitala nije dostatno ni za jednu otpremninu.

Zamjenik predsjednika NO Vjesnika i bivši direktor kuće Vjesnik iz 1971. prešutio je odgovor na pitanje.

Zlatko Herljević, pomoćnik glavnog urednika Vjesnika i Vjesnikov predstavnik u HND-u, također je prešutio pitanje o skoroj propasti svog lista, te istaknuo da oni u Vjesnikovu uredništvu mnogo pažnje poklanjaju mentorskom radu s honorarcima.

Koliko čujem ni Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske ništa ozbiljnije ne poduzima kako bi se bilo što službeno saznalo od Uprave i Vlade o sudbini Vjesnikovih novinara.

Tako se nekolicina mojih kolega obratila 45 lines objavljivanjem ovog posta potakne odgovorne da se očituju o sudbini preko 200 zaposlenika "Vjesnika".

Naravno, i mene ovo pitanje zanima, ponajprije kako bih znao od koje ću Vjesnikove pravne adrese utjerati lovu za izvanredni otkaz i mobbing.


Marijana Matković, kratkotrajna pomoćnica glavne urednice za unutarnju politiku i bivša Vjesnikova agilna sindikalistkinja



Post je objavljen 07.02.2006. u 12:16 sati.