Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odluka

Marketing

Zdravlje je največe bogatstvo:

Zdrav čovjek ima 1000 želja a bolestan samo jednu !

Živimo u predivnom dobu ljudske povjesti, prije svega u pogledu dugovječnosti i fizičke kondicije. Danas se može živjeti duže i bolje nego što je to bilo moguće ikada ranije. Treba težiti tome da se doživi 80, 90, pa čak i 100 godina starosti, u odličnom zdravlju, a to možete postići samo ako vam je stalo do toga.
Prvo, postavite sebi cilj da živite najmanje 80 godina. Zatim analizirajte svoje sadašnje navike koje se odnose na zdravlje i zapitajte se da li će vas ili ne način na koji živite danas dovesti do starosne dobi od 80 godina.
Postoje tri ključa da preživite dug i sretan život u zdravlju. Prvi je odgovarajuća težina. Postavite sebi kao cilj održati svoju težinu pod kontrolom, te ostanite vitki do kraja života. Postoji formula od pet riječi za smanjenje težine i poboljšanje fizičke kondicije. Ona jenostavno glasi: "Jedite manje i vježbajte više."
Drugi ključ je odgovarajuća dijeta, a ključ za odgovarajuću dijetu je u tome je da jedete bolju hranu i manju količinu. Jedite više nemasnih proteina, voća i povrća. Izbacite iz vašeg života deserte, razna bezalkoholna pića, slatkiše i sve drugo što sadrži šećer. Smanjite unošenje soli i prestanite jesti proizvode od bijelog brašna. Jedite manje porcije i jedite četiri do pet puta na dan, a ne jedite tri velika obroka.
Preuzimanjem potpune kontrole nad vašim navikama unošenja hrane, primjetit ćete da vam postaje lakše preuzeti kontrolu i nad vašim navikama u drugim sferama vašeg života.
Treći ključ za dug život je u odgovarajućoj vježbi. To znači da se treba posvetiti življoj fizičkoj aktivnosti oko 200 minuta tjedno, ili u prosjeku oko 30 minuta svaki dan. Sva vježba koja vam je potrebna može se obaviti tako što ćete oštrim hodom pješačiti 30 do 60 minuta tri do pet puta tjedno. Ako to zaista ozbiljno shvatite možete se učlaniti u neki fitnes klub ili nabaviti neku spravu za kuću i vježbati još više.
Ključ za odlično fizičko zdravlje i dug život nalazi se u tome da postavite jasne ciljeve za vašu razinu zdravlja i kondicije. Morate napraviti plan kojeg ćete se prdržavati svaki dan. Ta predanost zdravlju zahtjeva posebno shvaćanje sebe, podrazumjeva samokontrolu, samodisciplinu, ali će zato isplativost biti ogromna.
Ako je vaš financijski cilj postići zaradu koja je iznad milijuna, kako biste mogli uživati u predivnim uvjetima života koje će vam omogućiti vaš novac, vaše zdravlje mora biti pod kontrolom.


Post je objavljen 05.02.2006. u 21:11 sati.