Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zvonimir Sunara Suki - producent ili "dodavač"



Zvonimir Sunara Suki (photo by Tomislav Serdar, Jutarnji list)


Dobio sam već nekolio obavijesti kolega s HRT-a nek pogledam vijest Jutarnjeg lista od 30.01.2006 "Sunara šakama nasrnuo na novinara RTL-a", i posebno da se zadržim na komentarima čitatelja.

Moram priznati da me iznenadilo da je Suki zaposlen kao producent na HTV-u. Mislio sam da se on fura na kakvog estradnog menagera, ali nikad nisam ni pokušao saznati kog na estradi promiče. Sjećam se da je u ljeto 2004. u "Nedjeljnom Jutarnjem" objavljena velika reportaža o Zvonimiru Sunari Sukiju kao tipu koji u zemlji pozna svakog iole važnijeg. I da me opet nisu upozorili prijatelji koji ga poznaju, zasigurno bi mi promaklo da Suki "ničim izazvan" u toj reportaži zaziva odgovorne da na čelo POA-e postave Tomislava Karamarka, kojeg da on pozna kao časnog profesionalca. Mislim, koje su to Sukijeve reference da bi on ikoga mogao predlagati za šefa tajne službe? Bez obzira što mi je sinulo da Suki "dodaje" za Karamarka, nisam se njime bavio, jer se nisam sjećao da sam ga u životu sreo, a nekmoli upoznao.

Početkom prošle godine u hotelu "Palace" održana je međunarodna konferencija o lustraciji, u sourganizaciji HHO-a, na kojoj su iz Hrvatske gostovali: Ranko Ostojić, Ivo Banac, Josip Manolić, Ivan Pađen, Josip Boljkovac, Žarko Puhovski, Alija Hodžić, Dušan Bilandžić..., među ostalim, i ja. Za ručkom sjedio sjedio sam za stolom s Rankom i nekim od pobrojanih sudionika konferencije. Odjednom se u restoranu pojavio Zvoinimir Sunara Suki tražeći Ranka Ostojića. Čim je mene spazio pored Ranka, počeo je galamti.
-Ah, tu je i gospodin najbolji istraživački novinar. Jako cijenim Vaš radi. Suki, obratio mi se, pružajući ruku, naslonjen o leđa Josipa Boljkovca koji se zbog tog pritiska zagrcnuo sučući juhu.

Ranko se ustao od stola i otišao sa Sukijem na stranu. Kad se vratio, pitao sam ga tko mu je Suki.

- Ma on je ok. Donio mi je karte za koncert, kazao je.

Nakon par dana išao sam u hotel Westin na telefonom dogovoreni brifing s jednom od poznatijih dopisnica stranih medija s područja bivše Jugoslavije. Dogovorili smo se razmijeniti informacije o Gotovini, Mladiću, suradnji beogradskih i zagrebačkih vlasti s ICTY-em, međunarodnim izvorima zainteresiranim za ovu problematiku. Kolegica je čekala u sobi dok ju nisam pozvao s recepcije. Ja na recpeciji kad se kraj mene stvori Zvonimir Sunara Suki. Više nego srdačno me pozdravi:

- Vidim da se radi. Neka, neka, kaza i ode se muvati po predvorju hotela.

S kolegicom sam sjedio u zabačenijem dijelu hotelskog kafića u samom predvorju i tek nakon pol sata razgovora primijetio da je Suki s nekim tipom sjeo dva stola dalje. Nisam ga skužio od dekorativnog grmlja. Pa dobro, pomislim, neću se zamarati paranojom. Tipa ima svuda, a ja ne znam i nemam nekom mjesto poput "gluhe sobe" u kojem bih vodio povjerljive razgovore da ih baš nitko ne može čuti.

Za kraj ovog razmatranja, mogu za sada, izraziti čuđenje što je Suki dobio negativnu reklamu u Jutarnjem listu, novinama iz sustava EPH-a, medijske grupacije u kojoj je zaposlen Ranko Ostojić, a s kojom je unosno finacijski poslovao Tomislav Karamarko, dok je bio upisan kao suvlasnik firme "Soboli".


Post je objavljen 05.02.2006. u 17:22 sati.