Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Preko Trnja do TrešnjevkeRomano Bolković i Boris Mikšić u "2 u 9"


Sinoć sam sa starim društvom iz Sedmice i Limba slavio "useljavanje" u stan na Trešnjevki. Aco me bocnuo da preimenujem blog u "Dečko s Trešnjevke".

- Budeš čitan k'o knjiga Karlovčanina Borisa Mikšića. A moguće da se pod tim sloganom kandidiraš za predsjednika RH, pa doživiš uspjeh kao Mikšić, pa ti Domagoj Margetić i Miroslav Rajh organiziraju prosvjede potpore, nastavio je s podbadanjem Aco.

Nakon što sam negdje pročitao da se za mene raspituje Željko Malnar sa susjedne Pešćenice, pomislih, "bježim s Trnja, pa makar me Aco do kraja života gnjavio s Mikšićem".

Šalim se. Ne "bježim", pogotovu ne od bivšeg kolege iz "Globusa" s kojim sam kod Dragice Pajić znao popiti pokoju s nogu. Bilo je to u vrijeme strašnog pritiska dijela HDZ-ovih obavještajnih službi na Željka Malnara. Bivši SZUP je njega i Maria Šarinića doveo u kontekst kriminalnih aktivnosti, a kao njihove zaštitnike označio Žarka Pešu, visoko rangiranog u HIS-u. Kada je Šarinić, kao član tadašnjeg SONS-a dobio u ruke materijale iz kojih se vidi da se SZUP bavi njegovom obitelju, izbila je poznata afera s novinarskim dosjeima SZUP-a.

Potom se dogodila obiteljska tragedija Šarinićevih koja je teško uzdrmala i Željka Malnara:

Baš uz sebe imam knjigu Denisa Kuljiša "Majmuni, gangsteri i heroji", u kojoj je jedno poglavlje posvećeno Šariniću.

Kuljiš piše da je Šarinić najavio za 8.5.1998. konferenciju za tisak,na kojoj će objaviti sve podatke o vezama Ivića Pašalića i Kutle s Imperijalom, te o njihovom utjecaju na tajne službe i ulogu u aferi Dubrovačke banke.
7.5. u 1:15 poslije ponoći pogiba najstariji sin, Mario. U Klaićevoj je izgubio kontrolu nad motociklom te pada, udara glavom u beton i umire.
Šarinić par dana nakon toga ponovo prijeti da će sve razotkriti. 22. 5. kamion nalijeće na parkirani auto drugog Šarinićevog sina, koji završava u bolnici, ali mu se uskoro gubi trag, Kuljiš pretpostavlja da ga je otac poslao u inozemstvo.
Eto.

faktotum, forum.hr, Tragedija sinova Hrvoja Sarinica, 08-03-2005, 18:17


Znam da imenjaku s Peščenice stvarno nije bilo lako. Čuo sam da mu je i pas bio trovan. Malnar se nije predavao. Nastavio je putovati i pisati reportaže. Kolega fotoreporter Roberto Orlić i ja sreli smo ga kod Korenice u konjičkoj ekspediciji sa Žarkom Pešom. Malnar stvarno uživa u društvu konja. Pozirao je Robertu grleći Pešinog vranca. Peša je opet pao u Tuđmanovu milost, pa su ga za par dana imenovali šefom SIS-a.

Prošle godine sam sreo Malnara i Pešu u "Atriju". Imenjak se pozdravio sa mnom, a Peša s mojom iz poznanicom iz Limba Gospođom Jasminkom.

Ako je Malnar "Noćnu moru" preselio s Trnja (OTV-a) na granicu Zagreba i Velike Gorice (Z1), zašto ne bih i ja 45 lines virtualno premjestio s Trnja na Trešnjevku, završio sam prisjećanje na bivšeg kolegu iz "Globusa", pa se vratio Acinom Borisu Mikšiću. Kako dugo o "Dečku s Trešnjevke" nisam čuo ništa, odem na njegov site. A tamo senzacionalna vijest:


Osnovan pokret "Mladež Borisa Mikšića"

Pokret osnovao volonter Blaženko Marić

Podrška koju Boris pruža mladim ljudima u ostvarenju njihovih ideja, još jednom je pokazala da sa ne trebamo bojati za budućnost Hrvatske. Naime, inicijator stvaranja pokreta - Mladež Borisa Mikšića, jedan je od mnogobrojnih volontera Blaženko Marić, koji se svojim radom i zalaganjem pružao podršku tijekom prethodnih Borisovih kampanja. Tako je okupio zavidan broj mladih istomišljenika koji će mnogobrojnim aktivnostima okupljati mlade diljem Hrvatske. Planovi su veliki, ideja ne nedostaje. Dobro došli!

objavljeno: 28/01/2006 12:37:23


Za tipa nikad čuo, al' pregledavajući site skužim da je Marić mlad i državotvoran Hrvat koji se u vrijeme nesmiljenog pljuvanja po liku i djelu dr. Franje Tuđmana (Nije fer, Latine!, ne libi posjetiti grob Obnovitelja hrvatske države u društvu roditelja Borisa Mikšića.

Gradski zastupnik Nezavisne liste Borisa Mikšića Žarko Delač, Borisovi roditelji Stjepan i Nina te vjerni simpatizer Blaženko Marić na grobu dr. Franje Tuđmana


Najluđa od svih stvari na Mikšićevoj stranici pjesma je harmonikaša Stjepana Sabljarića iz Karlovca: STAZA ŽIVOTA BORISA MIKŠIĆA / Američka stvarnost dečka s zagrebačke Trešnjevke

U snebivanju vrestom likova okupljenih u klub obožavatelja Borisa Mikšića, prekinuo me poziv Gospođe Jasminke:

- Zahebi Mikšića. Daj pročitaj Čičkovu kolumnu u "Jutarnjem listu". Izgleda Ivo Sanader nije dao zeleno svjetlo Tomislavu Karamarku za promjenu Zakona o sigurnosnim službama, pa se Čičak raspisao o Karamarkovim zaslugama u hvatanju Ante Gotovine. A iz zapiska o "Latinici", koji kao da je prepisao od dr. Žarka Puhovskog, čini mi se da su si bivši i aktualni predsjednik HHO-a opet bliski, upozorila me Gospođa Jasminka.

Čičkov zapis o Latinici, po originalnosti, podsjeća me na Đapićev magisterij. Ako se iznova posvađaju, možda Puhovski Čička zbog ovog tuži za plagijat, a moguće i za povredu autorskog prava.

1.2.

Latinica

Kada će se napokon okončati trakavica oko “Latinice” i kako, još se ne zna. No, ideja da se “Latinica” emitira uživo prijeko je potrebna. I to zato što je Latin, a imao sam prilike to osjetiti na svojoj koži, vještim manipuliranjem i izbacivanjem pojedinih dijelova izlaganja gostiju naprosto falsificirao značenje njihovih stavova. I upravo sam zato više puta odbio doći u “Latinicu”, ne želeći biti ni fikus, ni fasada, ni ukras za Latinove unaprijed postavljene teze. Sektaško novinarstvo s unaprijed postavljenom tezom koja ljude dijeli na naše i njihove pogubno je za cjelokupno hrvatsko novinarstvo.

Ivan Zvonimir Čičak, arhimandrit, hrvatske podružnice resavske škole, Jutarnji list, 03.02.2006 18:35


Post je objavljen 05.02.2006. u 01:25 sati.