Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/isususrcu

Marketing

Milosrdni Isus

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Isuse, ja se uzdam u Tebe!
Odabrani tekstovi iz Dnevnika sv. Faustine. Slika Milosrdnog Isusa naslikana po želji Spasitelja, po detaljnim uputama svete Faustine. Sada se slika nalazi u crkvi Duha Svetoga u Vilnu (Litva).
"Po slici dijelit ću mnoge milosti, stoga joj svaka duša treba imati pristup." (Dnevnik 570).
Gospodin Isus želi ispuniti obećane milosti preko davanjem novih oblika štovanja Božjeg Milosrđa, pod uvjetom našeg pouzdanja u Božju dobrotu i milosrđa prema bližnjemu.
Što se više duša pouzdaje, to ga ona više dobiva." (Dnevnik 1578)

1. Slika Milosrdnog Isusa
Crtež slike vidjela je sv. Faustina u viziji 22. veljače 1931. u ćeliji samostana u Plocku, (Poljska). Gospodin Isus joj je tada rekao:

- Naslikaj sliku prema onom crtežu koji vidiš, s potpisom: Isuse, ja se uzdam u Tebe! (...) Ja želim da se ta slika štuje, najprije u vašoj kapeli, a onda po cijelome svijetu. Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji pobjedu nad neprijateljima, osobito u trenutku smrti. (...) želim da ta slika, koju ćeš ti kistom naslikati, bude svečano posvećena na prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ta nedjelja treba biti Blagdan Milosrđa." (Dnevnik 47; 48; 49)
Po slici dijelit ću dušama mnoge milosti, stoga joj svaka duša treba imati pristup. (Dnevnik 570)
Naslikana slika je bila izložena u Vilnu (Litva) 26-28. travnja 1935 u kapeli Naše Gospe od Milosrđa.Kad je slika bila izložena, vidjela sam živi pokret Isusove ruke. Napravio je veliki znak križa."(Dnevnik 416)
28. travnja 1935, nakon pobožnosti svećenik je uzeo Presveto da bi podijelio blagoslov. U tom trenutku vidjela sam Isusa kao na slici. Gospodin je blagoslovio i zrake su silazile na cijeli svijet. (Dnevnik 420)
2. Blagdan Milosrđa
- Ja želim, da Blagdan Milosrđa postane utočište i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. (...) Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest dobiva savršeni oprost od krivnja i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustave kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti Meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skerlet." (Dnevnik 699)
Kada bi duša bila kao raspadajući leš i, ljudski gledano, oživljavanje bilo isključeno i već sve izgubljeno - drugačije je to kod Boga. Čudo Božjeg Milosrđa potpuno oživljava dušu." (Dnevnik 1448)
Na Moju svetkovinu – Dan milosrđa – prođi cijelim svijetom i dovedi nemoćne duše izvoru Mog milosrđa. Ja ću ih ozdraviti i ojačati. (Dnevnik 206)
Svećenici trebaju propovijedati toga dana dušama Moje veliko i neiscrpivo milosrđe. (Dnevnik 570)3.
3. Krunica Božanskog Milosrđa
Krunicu je izdiktirao Gospodin Isus sv. Faustini u Vilnu 13-14. rujna 1935, kao molitvu za smirenje i ublaživanje gnjeva Božjega, za naše i tuđe grijehe i grijehe cijeloga svijeta. Ovom molitvom sve možeš izmoliti, kad se to zašto moliš slaže s Mojom voljom." (Dnevnik 1731)
- Neprestano moli krunicu (Božanskog milosrđa) koju sam te Ja naučio. Tko god je bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik - ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa." (Dnevnik 687) Kad se ovu krunicu moli kod umirućeg, ublažuje se Božja srdžba i neiscrpivo milosrđe obuzima njegovu dušu." (Dnevnik 811)
4. Sat Milosrđa
U listopadu 1937. u Krakowu (Poljska) Gospodin Isus je naložio štovati sat, vrijeme Svoje smrti, pozivajući se u molitvi na vrijednost i zasluge Svoje muke.
- Kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, uroniš posve u Moje milosrđe, proslavljaš Ga i hvališ. Zazivaj Njegovu svemoć cijelom svijetu... U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge. U ovom času dolazi milost cijelom svijetu. Milosrđe je pobijedilo pravednost." (Dnevnik 1572) Izvor Mojeg milosrđa je kopljem široko otvoren na križu za sve duše - nisam nikoga isključio." (Dnevnik 1182)
5. Širenje slave Božjeg Milosrđa
- Duše, koje šire slavu Mojeg milosrđa, štitit ću u cijelom njihovom životu kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče." (Dnevnik 1075)Onim svećenicima koji šire i proslavljaju Moje milosrđe dat ću posebnu moć, pomazat ću njihove riječi i srca ću dirnuti onima kojima govore." (Dnevnik 1521)
Sveta Faustina potrudila se otkriti Božje planove osnivanja nove redovničke zajednice i ispunjavala ih je u okviru redovničke poslušnosti. U lipnju 1935 u Vilnu napisala je: Bog traži redovničku zajednicu, koja treba propovijedati Božje milosrđe i izmoliti ga svijetu." (Dnevnik 436)
- Ja želim da postoji takva redovnička zajednica." (Dnevnik 437)S velikom čežnjom čekam žuđeni trenutak u kojem ću se sakramentalno nastaniti u tvojem samostanu. Moj duh će počivati u tom samostanu. Okolici samostana podijelit ću poseban blagoslov." (Dnevnik 570) Gospodin mi je dao upoznati Svoju volju u tri nijanse, ali sve je jedno:
*Prva - u kojem će duše odvojene od svijeta, izgarati kao žrtve pred Božjim tronom i moliti Božje milosrđe za cijeli svijet... Molit će za blagoslov svećenika i kroz svoju molitvu pripremati svijet za konačni dolazak Kristov.
*Druga - S milosrdnim djelom povezana molitva, posebno će zaštićivati duše djece pred zlim. (...)
*Treća - Molitva i milosrdno djelo, koji nisu vezani zavjetima, njihovo prakticiranje pruža svakom udio u svim zaslugama cjeline. Tom mogu pripadati svi ljudi koji žive u svijetu. Član ovih nijansi trebao bi dnevno učiniti barem jedno milosrdno djelo, najmanje - a može biti i više. To je za svakog lagano ostvarivo, čak i za najsiromašnijeg. Postoji trostruka mogućnost ostvarivanja milosrđa;
prvo: ....milosrdna riječ - praštanjem i utjehom;
drugo: ..gdje riječi ništa ne postižu - moliti, i to je milosrđe;
treće: ...djela milosrđa.
Kad se približi posljednji dan, polagat ćemo račun o tome i primiti odgovarajući vječni sud." (Dnevnik 1155-1158)
Slikanje slike u ozračju Božje nazočnosti, njezino postavljenje na javno čašćenje, širenje krunice Božanskog Milosrđa, osnivanje nove zajednice u Vilnu (Litva), sve je to urađeno zahvaljujući svećeniku Mihaelu Sopoćku. Nova redovnička zajednica osnovana je 1941., zajednički život je započeo u Mysliborzu (Poljska) 25. kolovoza 1947.
Vi ste... prve cigle u temeljima pod zdanjem, koje će izrasti po Volji Božjoj." (Pismo vlč. M. Sopoćka, 1947.)Potvrdu zajednice na biskupskom pravu učinio je apostolski administrator vlč. Z. Szelążek 2. kolovoza 1955. Relikvije Sv. Faustine svečano je unio u samostan u Myslibórzu nadbiskup M. Przykucki 1. kolovoza 1993. Toga dana crkva i samostan snagom njegova dekreta postali su Svetište Božjega Milosrđa.Redovnička zajednica Sestara Milosrdnog Isusa, svoju karizmu - širenje kulta milosrđa i molitve za milosrđe nad svijetom, povezane s djelovanjem, ostvaruje u 24 samostanu u Poljskoj i inozemstvu. Sestre Milosrdnog Isusa djeluju i u Hrvatskoj od 1999.g. i to u dvije kuće, u Dugoj Resi u Puli. Sestre imaju široko polje rada, pa tako šireći karizmu Božjeg Milosrđa rade sa starijima i nemoćnima, sa mladima, sa djecom, te nastoje kult Milosrđa širiti na svim poljima evangelizacije.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Isuse, uzdam se u Tebe!

- pozvane smo da u Crkvi slavimo Boga, u Presvetom Trojstvu Jedinoga, u otajstvu Njegova Milosrđa, kroz osobno posvećenje i ukazivanje ljudima Božjeg Milosrđa, koje su punini objavilo u osobi Isusa Krista:
- svoju karizmu ostvarujemo diljem svijeta, služeći Bogu u ljudima
- radimo u školama, vrtićima, staračkim domovima, sa ovisnicima, mladima, sa majkama i napuštenom djecom…
- želimo ići u korak sa vremenom, naviještati Božje Milosrđe na sve načine koje nam prilike današnjeg vremena dopuštaju

Svatko, tko želi činiti djela milosrđa prema bližnjemu, naći će izvor unutarnje sreće u konkretnoj svakodnevnici, može se javiti radi sudjelovanja. Sestre će biti zahvalne za svaku vrst pomoći. Čovječanstvo neće naći mira dokle god se ne okrene s povjerenjem Mojem milosrđu." (Dnevnik 300)
Da li je tebi danas netko rekao da te voli? - Ja te volim!

Isus Čovječanstvo neće naći mira dokle god se ne okrene s povjerenjem Mojem milosrđu." (Dnevnik 300)
Da li je tebi danas netko rekao da te voli? - Ja te volim? ">Free Image Hosting at www.ImageShack.us

DRUŽBA SESTARA
MILOSRDNOG ISUSA

Sestre djeluju u Hrvatskoj od 23. rujna 1999. godine.
Naša karizme je slavljenje, naviještanje i moljenje Božjega milosrđa za cijeli svijet. "Družba sestara milosrdnog Isusa pozvana je u Crkvi da slavi Boga, u Presvetom Trojstvu jedinoga, u otajstvu njegova milosrđa, kroz osobito posvećenje i ukazivanje na Božje milosrđe, koje se u punini objavilo u osobi Isusa Krista." (Konstitucije kongregacije)
Utemeljitelj naše Družbe je svećenik prof. Mihael Sopoćko (Poljak). Družba je osnovana 1941. u Vilni (Litva), a zajednički život započet je u Mysliborzu (Poljska), 25. kolovoza 1947.
Razlog osnivanja Družbe navela je bl. s. Faustina Kowalska, naša duhovna majka: Bog traži redovničku zajednicu koja će propovijedati Božje milosrđe i izmoliti ga svijetu. Isus je bl. Faustini odjavio da želi upravo takvu redovničku zajednicu.
Kongregacija sestara milosrdnog Isusa je kontemplativno-aktivna Družba. Sestre vode vrtiće, škole, bolnice, staračke domove, domove za nezbrinute majke, te pomažu u župama. Družba je biskupskog prava od 1955., a broji 110 članica koje žive u 21 zajednici.
Geslo Družbe je: Isuse, ja se uzdam u tebe!; a pozdrav glasi: Uzdajmo se u Gospodina!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 04.02.2006. u 21:56 sati.