Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hogwartslifes

Marketing

8.9.

Probudila sam se u pola sedam. Bilo je rano. Pokušala sam ponovno zaspati, ali nisam bila previše uspješna. Svi su još spavali. Nisam ih htijela buditi. Polako sam se spremila i sišla u društvenu. Tamo je bila jedna cura. Čitala je knjigu. Začudila sam se kada sam ju vidjela. Mislim, bilo je jako rano za čitanje u društvenoj prostoriji. Mislim da se i ona začudila kada je vidjela mene. Upoznale smo se. Zove se Mary Matthews. Odlučile smo zajedno otići na doručak. Po putu na doručak nismo baš previše razgovarale. Kada smo došle u veliku dvoranu Daniel je bio tamo. Skoro sam se rasplakala. Potpuno me ignorirao. Nisam više gledala prema njemu. Sjela sam tako da sam mu okrenula leđa. Mary i ja smo nešto malo pričale. Kada smo završavale s doručkom Mary se raspričala. Vjerojatno ju je bilo sram razgovarati na početku jer smo se tek maloprije upoznale.

Prvi sat smo imali Artimanaciju. Radili smo neka zbrajanja i bilo je jako dosadno. Inače volim Artimanaciju, ali danas sam se tako namučila slušajući predavanje da je to strašno. Kao pomoćni prefekt je bio Daniel. To je dovelo u još goru situaciju. Sjedio je pored mene, a nismo ni riječi progovorili. Bilo mi je tako teško. A on je bio tako lijep. Poslije Artimanacije smo imali Stare rune. Umjesto da budem ljuta na Jamesa jer sam zbog njega prekinula s Danielom, ja sam bila nekao sretna što ga vidim. Kada sam ga vidjela došlo mi je da ga poljubim. Bio je tako predivan. Ne znam zašto, ali danas je bio nekako čaroban. Zračio je nečim. Sjeo je pored mene. Prvo smo se zezali, a onda smo se uozbiljili jer sam morala slušati predavanje. Prvih deset minuta profesor Berrig nam je govorio o važnosti predstojećih ispita. Na predavanju smo učili Morseovu abecedu. Profesor je rekao da to nema veze s gradivom, ali da nam treba malo zabave pošto nam je škola počela prije samo tjedan dana. Bilo je jako zabavno. James, John i ja smo se super zabavljali. Neko od nas bi napisao neku rečenicu, a ono drugo dvoje ju je moralo dešifrirat. Slali smo si glupe poruke. Usput smo malo razgovarali. John nam je rekao kako je čuo profesore da razgovaraju o organizaciji plesa povodom završetka ispita. Mene to nije previše razveselilo jer nisam imala s kim ići, a nije ni Jamesa. Onda smo se James i ja dogovorili da ćemo ići zajedno kao prijatelji na ples, pa da ćemo tamo naći već nekoga.

Pauza za ručak je brzo prošla. Bila sam s Joeom, Marcom, Leejem i Johnom. Na ručku je Ladockijeva održala govor: “Kada vam završe svi ispiti, koje ćete polagati dva na dan, počevši od danas popodne, organizirati ćemo vam ples u povod završetka tih istih ispita. Od svih vas očekujem da se pojavite uz pratnju. Ne želim iznimke.“ U dvorani je nastao metež. Neki su se učenici sjetili da danas počinju ispiti, ali većina je bila pod euforijom zbog plesa tako da ispitima nije pridavala nikakvu posebnu važnost. Kada se sve malo smirilo Ladockijeva je opet počela govoriti: “To je samo jedna od obavijesti. Što se tiče tečajeva Oklumncije i Legilimencije, oni će početi slijedeći vikend. Više se ne možete naknadno prijaviti. Legilimenciju i Oklumenciju će vam predavati.“ James mi se onda obratio: “Ajme, kakva šteta, ja nisam bio u školi i sad to neću moći pohađati!“ Ja sam mu odmah rekla da sam ga ja prijavila. On me zagrlio i poljubio u čelo rekavši: “Ma, što bih ja bez tebe?“

Odmah nakon ručka John, Lee, Marc, Joe i ja otišli smo u perivoj. Sjeli smo na naše staro mjesto ispod vrbe kraj jezera. Malo smo razgovarali o svačemu, a onda smo došli na temu plesa. Razgovarali smo on tome tko će s kime oći na ples. Razgovor je išao ovako:

Ja: “I ko ide s kim na ples ljudi?“
Lee: “Vjerojatno idemo ja i Žana... Mislim nisam je pitao, ali pošto mi je cura tako će najvjerojatnije biti!“
Ja: “A vi ostali?“
Marc: “Ja ću možda pozvati Antoniu...“
Ja: “Daj, Marc, više je nitko ne zove Antonia, sad je svi zovu Tonša ili Tony!“
Marc: “No, dobro. Gdje sam stao? ... Ah, da! Mislio sam pozvati Tony.“
Joe: “Onda požuri, čuo sam da će ju pozvati onaj Ravenclaw, Gregory Pitterson. Onaj s pete godine, prefekt.“
John: “Čuo sam da se sviđa puno cura, a ja uopće ne kužim kaj je tak lijepo na njemu...“
Ja: “Naprotiv, ja mislim da si ti ljubomoran. Meni se on ne sviđa, ali znam da je dosta popularan. Ne baš previše među Gryffindorima, ali u Hufflepuffima, Ravenclawima, a čak i Slytherinima on je prava zvijezda.“
John: “Ma, daj...“
Ja: “A s kim ćeš ti ići John?“
John: “Ja sam mislio pozvati Helenu iz Hufflepuffa.“
Lee: “Je to ona koja te gledala danas za vrijeme ručka čitavo vrijeme?“
Ja i John: “Molim???“
Joe: “Da, to je ta.“
Marc: “Znači, Lee ide sa Žanom, ja ću pozvat Tony, John će pozvati Helenu, a što ćeš ti Joe? I ti Mary Beth?“
Joe: “Pa, u krajnjem slučaju, ja mogu ići s Mary Beth.“
John: “Već je pozvana.“
Joe: “Onda ću pozvati Lucy Picnut iz Ravenclawa.“
Lee: “Znači sve je riješeno, osim... Mary, s kim ti ideš?“
Ja: “Idem s Jamesom, pa ćemo si na plesu oboje naći nekoga s kim ćemo biti!“
Marc: “Super, ali sad moramo ići! Predavanja samo što nisu počela.“
John: “Misliš ispiti?“
Marc: “Ah, joj, da!“

Ispiti su se održavali u Velikoj dvorani. Kada sam došla sve je bilo spremno. Klupe su bile postavljene i testovi na klupama. Prvi ispit koji sam trebala pisati je bio iz Napitaka. Test je bio jako lagan. Bila su pitanja o Višesokovnom napitku, o sastojcima za neke malo kompliciranije napitke i slično. Na pitanjima za Višesokovni napitak ću dobiti i više od maksimalnog broja bodova, mislim dobiti ću i dodatne bodove. Znam puno toga o Višesokovnom napizku zato jer sam ga na drugoj godini iskoristila za Johnov rođendan. Pretvorila sam se u jednu Ravenclawku koja mu se tada sviđala. Tako sam došla do njega i rekla mu da mislim da ej jako zgodan. On je stvarno mislio da sam ja ona. Svi smo se tome tako nasmijali, mislim smijemo se još danas. Na praktičnom dijelu je bilo još lakše. Morali smo napraviti Activiens, to je bilo tako lagano. Mislim, zato jer sam ga vježbala raditi s J.J. Uglavnom, sigurna sam da ću iz Napitaka imati O.

Iza toga smo imali stanku za ponavljanje pola sata, pa ispit iz Astronomije. Bio je srednje težak. Mislim da sam znala sve, ali nikada nisam sigurna. Mislim to smo gradivo učili davno, a što se tiče toga, učili smo mi i puno teže stvari, pa onda... No dobro, test je izgledao ovako:

Napiši o Merkuru:
a) Prosječnu udaljenost od Sunca!
Merkurova prosječna udaljenost od sunca je pedeset osam milijuna kilometara.
b) Duljinu dana i godine!
Duljina dana na Merkuru je kao pedeset devet zemaljskih dana, a duljina godine (revolucija) je osamdeset osam zemaljskih dana.
c) O temperaturama površine!
Merkur ima najveću amplitudu, temperature na površini su od -185°C do 400°C.
d) Mjesece i prstenove!
Merkur nema svoje mjesece niti prstenove.

Napiši nešto o životu na Veneri!
Ljudima koji žive na Veneri je jako toplo. Nama bi ta toplina bila nepodnošljiva, ali njezini stanovnici su se već navikli. Vrućina je dovoljne da olovo pretvori u tekućinu. Atmosferski tlak je toliko velik da izgleda kao da smo jedan kilometar ispod površine oceana na Zemlji. Nebo je narančaste boje i baca intenzivni sjaj na tlo. Gusta atmosfera iskrivljuje Sunčevu svjetlost i zato Sunce izgleda vrlo plosnato i elipsasto s Venere.

Kako je nastao Mjesec?
Za bezjake je to još uvijek velika tajna, ali zato je 1002. godine čarobnjak pod imenom Merlin Grint otkrio kako je nastao Mjesec i obznanio to cijelom čarobnjačkom svijetu. Mjesec je nastao kada se tijelo nalik planetu veličine Marsa zabilo u Zemlju kada je bila vrlo mlada. Sraz je izbacio oblak kamenih krhotinau Zemljinu orbitu. Krhotine su se postupno okupile i stvorile veliku kamenu gomilu- Mjesec.

Napiši nešto o najvećem vulkanu u Sunčevom sustavu!
Najveći vulkan u Sunčevom sustavu je Olympus Mons, a nalazi se na Marsu. Uzdiže se dvadeset devet kilometara iznad Marsa. Olympus Mons je ugašeni vulkan, a to znači da već dugo vremena nije imao erupcije. Vrh mu ima oblik štita s kraterom koji je širok osamdeset kilometara.

Napiši nešto o Galileovim mjesecima na Jupiteru!
Galileovi mjeseci su Io, Europa, Ganimed i Kalisto. Io, suha kamena lopta, prekriven je vulkanskim pepelom, lavom i sumpornom slanom. Io je nešto malo veći od zemljinog Mjeseca. Obiđe Jupiter za nešto više od sedamnaest i pol sati. Europa je nešto manja od Mjeseca, a na njoj se nalazi duboki ocean ledene blatnjave vode pod slojem leda. Europa također ima atmosferu koja sadrži vodu. Ganimed je najveći planet u Sunčevom sustavu, veći je čak i od dvaju planeta- Merkura i Plutona. Led i pomicanje mjesečeve kore izbrisali su mnogo kratera na Ganimedu. Površina Kalista govori o strašnom bombardiranju prije milijardu godina. Na njemu ima više kratera nego na ijednom drugom objektu u Sunčevom sustavu.

To je bilo to. Nisam mogla vjerovati. Ja sam očekivala puno teži ispit. Praktični dio Astronomije nam je bio naveče u Astronomskoj kuli. Kada smo svi izašli van iz dvorane i dobro prokomentirali test, samo su se Joe i tony složili sa mnom da je test bio lagan. Drugi su se očito lijepo namučili. Srela sam i Jamesa. John, James i ja smo onda krenuli u Gryffindorsku kulu preobući se za metloboj i uzeti naše nove metle. To jest James je došao samo po metlu, odora mu nije trebala jer neće trenirati. Po putu smo razgovarali o ispitima. I Jamesu je bio lagani ispit. Oni su isto pisali Napitke i Astronomiju. Mislim svi su pisali ispite iz istog područja.

Na treningu je bilo jako čudno. Došlo je puno djece. Začudilo me što se prijavio i Marc. Isto nisam mogla vjerovati kad su došle J.J. i Mary Matthews. Mislim nikada ih nisam vidjela kako lete, pa onda. Trening se odužio, trajao je dva sata. Nakraju je Mary dobila mjesto u ekipi. To je zančilo da je samo jedan dečko u ekipi- John. Ha, ha, ha!

Poslije treninga i večere smo svih šest razreda (prvašići nisu polagali) Gryffindora krenuli prema Astronomskoj kuli. Bilo je ludo. Ja sam se sjela pored Jamesa i Tonše. James je morao crtati položaj Jupitera i njezinih Mjeseci i ucrtati trenutni položaj oluje Velika crvena mrlja, a ja sam morala ucrtavati planete u kartu. Bilo je malo teže, ali sam sve uspijela napraviti. Čak mi se činilo da je James imao lakšoi ispit od mene, a moramo uzeti u obzir da je James peta godina, a ja treća.

Kada smo se vratili u društvenu svi smo napravili tulum zato što je (ne)uspješno završio prvi dan ispita. Bilo je svega. Pio se i plamenviski koji ima puno alkohola, bilo je pivoslaca i pravog pravcatog šampanjca, onog bezjačkog. Ali je bio dobar. Svi smo se napili. Plesala sam sa svima, s Jamesom, Johnom, Joeom,... Plesala sam i s nekim dečkom sa sedme godine. Bio je baš zgodan. Na kraju smo postali senzacija večere. Tamo smo se ljubili i svašta. Svi su bili pijani, pa svake čestitke onome ko se toga bude sjećao ujutro. Na jednom diejlu tuluma, Tony, ja, Mary, žana i J.J. smo plesale na stolu. Dečki su zviždali i bili su oduševljeni. Bilo je baš zakon, a i sve smo izgledale jako sexy, pa onda... Na kraju su svirali i neki sentiši. Jedan sentiš sam plesala s tim dečkom sa sedme godine (to je bilo taaaako sexy sve) i plesala sam na sentiš s Jamesom (jako romantično je bilo). Zagrlili smo se. Stavila sam svoju glavu na njegovo rame i baš sam se lijepo osijećala. Onda je došla Tonks i rekla je da ćemo sutra požaliti zbog tulumarenja jer nas čeka još ispiat, još smo malo tulumarili, a onda smo se poupili u krevete.

Post je objavljen 04.02.2006. u 16:15 sati.