Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zuwsky

Marketing

Well...



Jamie Cullum: Blame it on my youth

If, I expected love, when first we kissed, blame it on my youth
If only just for you, I did exist, blame it on my youth
I believed in everything
Like a child of three
You meant more than anything
You meant all the world to me

If, you were on my mind, all night and day, blame it on my youth
If, I forgot to eat, and sleep and pray, blame it on my youth
If I cried a little bit, when first I learned the truth
Don't blame it on my heart, blame it on my youth...



Jamiea Culluma otkrila sam prije svega nekoliko mjeseci i žao mi je što to nisam učinila prije. Ubraja se među jazz izvođače, iako bi se njegova glazba teško mogla opisati kao samo jazz. On u svoju glazbu dodaje i mnogo rocka, hip-hopa, acid jazza, bluesa, itd...

Do sada je izdao tri albuma, (koliko je meni poznato, lazy daysleeper, thank you) iako ima tek 26 godina. Meni je osobno najbolji poosljednji, Catching tales, iako su ga mnogi iskritizirali rekavši kako je malčice lošiji od Twentysomething...

Englezi su ga već prozvali legendom jazza, uspoređujući ga sa legendarnim Sinatrom, na što on samo odmahuje glavom. Komplimenata nikad dosta - za njega govore da 'za jazz klavir znači ono što Beckham znači za nogomet'.

Kao svoje najveće utjecaje Jamie Cullum navodi Slasha iz Guns'n'Roses i indie-band iz devedesetih The Wedding Present: "U školi sam volio Nirvanu i svirao gitaru. Imao sam dugu kosu, oblačio se u crno i imao mnogo majica s imenima bendova. Još uvijek sviram u rock bendovima i sviram klavijature u hip-hop grupi. Ali ja uključujem sve vrste glazbe u jazz."

Da bi izoštrio svoje glazbene sposobnosti, Cullum je napustio studij engleskog i počeo svirati po klubovima u Parizu, za što kaže da mu je bila najbolja škola. Prvi album ("Pointless Nostalgic") snimio je od svog studentskog kredita od 4000 funti. Nakon što je pušten na radiju, velike diskografske kuće počele su se otimati oko njega (pobijedio je Verve). Prvim čekom od prodaje ploče (avans je bio veći od milijun funti) otplatio je studentski kredit, a nakon drugog albuma oduševljeni kritičari nazvali su ga najvećim talentom nakon Sinatre. "Čudno je kad te nazivaju 'Becksom jazza'. Ali on je naveo na praćenje nogometa ljude koji se inače ne bi zainteresirali za nogomet, i to je ono što ja trenutno pokušavam učiniti s jazz glazbom."

I za kraj, njegova rečenica koja se mene najviše dojmila...

Svaki put kada se čovjek upusti u igru s nekom ženom koja je lijepa ko slika, a usto i inteligentna, možete biti sigurni da je na dobitku samo ona. Mislim, takva su barem moja iskustva.

He he, a jadan.

Od Khloe, uz neprestane Ishiine upade. :)





Post je objavljen 04.02.2006. u 11:42 sati.