Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Primer (2004.)

http://www.imdb.com/title/tt0390384/

Ovo je definitvno jedan od najzanimljivijih i najkompleksnijih filmova koje sam gledao. Ovakve "čudne" filmove s putovanjem kroz vrijeme obično uspoređujem s Donnie Darkom kojeg je gotovo nemoguće potpuno razumjeti (osim ako imate director's cut, a ni onda nije baš lako). Za razliku od Donniea, ovaj film je još kompleksniji, ali je uz više gledanja za redom moguće potpuno shvatiti radnju, kud koji lik ide i zašto. Na sreću film traje samo nekih 75 minuta pa gledanje više puta uzastopce nije problem.

Film je inače niskobudžetna ($7000) SF drama o dvojici prijatelja koji u garaži jednog od njih naprave stroj koji izgleda djeluje kao vremeplov te odlučuju malo promijeniti svoje živote. Film se ne temelji na specijalnim efektima (kojih gotovo uopće i nema) nego na dijalozima među likovima (koje je na početku malo teško pratiti budući da sadrže puno techno babblea). Film u biti govori o prijateljstvu i utjecaju moći na njega te o zlouporabi putovanja kroz vrijeme.

Koliko je radnja zapetljana možete zaključiti iz toga da na kraju filma ima oko 5-6 verzija istog lika u nekih par dana radnje. Obožavam ovakve filmove :)

Ako volite ovakve filmove, definitivno preporučam, Primer je definitvno primjer izvrsno zamišljenog i napravljenog filma.


Post je objavljen 03.02.2006. u 23:44 sati.