Turbosenzacionalno:
45 lines ekskluzivno objavljuje strogo čuvanu novinarsku tajnu Tomislava Čadeža
- Točno je! Ja sam napravio intervju s Latinovim malcem
,peratovic.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Turbosenzacionalno:
45 lines ekskluzivno objavljuje strogo čuvanu novinarsku tajnu Tomislava Čadeža
- Točno je! Ja sam napravio intervju s Latinovim malcem


- Dobro, novinarske tajne katkad su ravne ispovjednim ali ova je, kaj se mene tiče, otišla u zastaru pa evo mog svjedočenja. Intervju koji spominje Dragi Blog doista sam napravio, mislim potkraj 1996. Čitali su ga je Mate Bašić, i Denis Kuljiš i praktički cijela tadašnja redakcija Nacionala, uključujući Željka Peratovića. Puki u sef nije spremio nikakav tonski zapis nego autoriziran intervju. Mali je svaku stranicu potpisao posebno. Latin je, doznavši (ne znam od koga) za razgovor, stao bjesomučno nazivati Pukija preko tajnice. Puki se isprva nije htio javiti a kako su se njih dvojica na koncu "našli", doista ne znam niti me zanima. Malac, fakat sam zaboravio kako se zove, ispričao je niz dirljivih detalja o svojoj navodnoj vezi s Latinom i mislim da je njegova priča bila autentičn.(lijecenikatolik 03.02.2006. 16:12)

- E da, kako je došlo do intervjua s malcem. Inicijativa je njegova: nudio se, koliko znam, i drugim redakcijama ali ga nitko nije šljivio ni za suhu šljivu. Mislim da Puki nije imao nikakav unaprijed složen plan da ucijeni Latina. Čak mislim da ucjene nije bilo. Uostalom, Puki mu je plaćao te banalne i nepismene pisanije (više nisam radio u Nacionalu kad ih je počeo proizvoditi, pa ne znam je li mu ih Pilaš pomagao poroditi), premda, bez obzira na sadržaj, nisu vrijedile ni pola lipe. A je li Latin homoseksualac, metroseksualac, latinoseksualac, heteroseksualac, puki seksualac, jebe mi se živo, znam jedino to da je slab novinar.


(lijecenikatolik 03.02.2006. 16:38), komentar 11 i 13 na temi "Krabuljni ples Dragog Bloga na mjesečeni")


Tako je Tomislav Čadež odgovorio na moj upit na gore navedenoj temi kako komentira upis Dragog Bloga na temi staroj mjesec i pol:

Čuj, Željko, a zašto ti brišeš one postove koji razotkrivaju istinu o Latinu!? Jel' to stoga što te je takvog handravog primio u emisiju, sad kad te nitko ne jebe za suhu šljivu, ili zato jer imate iste patrone i mecene? Zašto si prije dva, tri tjedna, kad je Latin napravio onaj fijasko od emisije o Petraču, za što je trebao biti isključen iz svih novinarskih udruga i istjeran jednom zauvijek s televizije, zabranio širem auditoriju doznati tko i kako ucjenjuje i teledirigira Latina? Ponovimo dakle, s nadom da ovaj put ne ćeš brisati istinu: Latin je ucjenjen! Ucjenjuje ga Puki. Pukiju i Čadežu stanoviti je mladac, Latinov miljenik, ispričao tužnu ljubavnu romansu. Puki je to, naravno, snimio na kazetofon, i, dao do znanja Latinu čime raspolaže. Od toga dana Latin je pisao u 'Nacionalu? (tj. Pilaš* mu je pisao tekstove), a u emisiji je radio što mu je SMS kružok naredio! Jebiga: U ovoj je zemlji lakše biti pederčina, nego peder! Jer, prvo je karakterna osobina - drugo, samo nagnuće!

(Dragi Blog 16.12.2005. 08:59)


A post ranije, Dragi Blog, koji je donedavno inzistirao na svojim upisima da je Denis Latin homoseksualac, te da je dokaz za to intervju koji je s Latinovim ljubavnikom napravio Tomislav Čadež, piše da se on brine o zdravlju svojih kolega, pa i Denisa Latina:

Denisa još nisam posjetio, jer je tek jučer lišen sonde, no, poslao sam mu poruku na kojoj mi je i zahvalio; koliko vidiš, ni Žac se u ovom jebenom životu ne osjeća najbolje, pa radim što mogu da barem ovaj blog dođe na dobar glas.

komentar br 12, tema "Novinarstvo (mobbing) ubija - U spomen kolegici Snježani Čanić Divić"- Dragi blog 31.01.2006. 22:21


Nije istina kao što tvrdi Tomislav Čadež da sam ja čitao krunski intervju. Samo sam čuo priču da ga je Čadež napravio, da ga Puki nije objavio jer se tako dogovorio s Denisom Latinom.
Tako sam kazao i Dragom Blogu kad me telefonom pitao zašto mu brišem takve napise. Da ja sam to tada čuo, ali sam smatrao da to nema veze sa sadašnjim napadima koje je HDZ pokrenuo na Denisa Latina (optužili su ga da je ubio Latinicom na temu Tuđmana ubio razvojačenog branitelja s Banovine). Dragi Blog je bio sve uporniji i prljavo me napado da ga cenzuriram jer me Latin kupio pozivima na gostovanje u Latinici.

Kako Dragi Blog zna da sam dao intervju za Latinicu na temu otkaza koja još nije snimljena u studiju i obzirom da je počeo spamati blog kojekakvim poluinformacijama koje je čuo od mene u privatnom razgovoru, odlučio sam isprovocirati Tomislava Čadeža da se očituje o tvrdnjama Dragog Bloga na račun Denisa Latina.

Kao što vidite, Čadež je spremno prihvatio odati svoju novinarsku tajnu jer smatra da je "pala u zastaru".

I dalje mislim da to nema veze sa trenutnim teškim zdravstvenim stanjem u kom se nalazi Denis Latin a za koje je kriv HDZ jer je licitirao samoubojstvom hrvatskog branitelja. Čak sam još uvjereniji da je Žarko Puhovski svojim tvrdnjama kako "Latinu želi sve najgore" i da Latina nitko neće ubiti iako prima stotine prijetnji smrću, rame uz rame s HDZ-om, utjecao na zdravlje Denisa Latina.

Njemu želim brz oporavak i povratak na posao s nadom da će ga ubuduće mimoilaziti političko-medijske hajke. Ne razmišljam o tome hoće li iz emisije o otkazima izbaciti prilog o meni i Vjesniku.

Dragom Blogu poručujem da je zločesto iza blogerske krinke denuncirati vlastite kolege. Jasna Babić je recimo imala petlju pod svojim imenom za jednog Latinovog kolegu da je pripadnik intelektualnog miljea oko pokojnog mafijaša Vjeke Sliška.

Matu Bašića i Tomislava Čadeža podsjećam da je prije neobjavljenog intervjua s navodnim Latinovim mladcem (nisam čitao taj intervju niti razgovarao s malcem, pa ne mogu suditi jesu li iznesene tvrdnje autentične), Denis Kuljiš u Nacionalu objavio čitav feljton o ljubavnicima Marinka Božića, među kojima je pobrojano nekoliko tadašnjih urednika i novinara EPH-a.

* Pilaš - Mladen Pleše, nekadašnji urednik u Nacionalu, danas glavni urednik Slobodne Dalmacije (EPH)


Post je objavljen 03.02.2006. u 17:25 sati.