Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Neodoljivi


Jednostavno je postao toliko snalažljiv, toliko spretan s riječima, usput, nekih od njegovih dužih varijanti pričanja, ovaj puta pjesmice:
"puz muz kazi joge van da ti kucu ne pjodam stajoj babi za duhan!"
"riba jibi gjize jep"
"ja-sam-baba-juuuuuu-ta, cimicice s puuuuu-ta!(prevod:cimicice-miči mi se)


Ovo ide uz gestikulaciju rukaka i nogama i očima i cijelim licem i glasom:
"bio edan pac, i ukao je koc, i gacda se najutio, i oceko mu nok, dosi dugi iiii(psi) napjavi-i mu gob, a natom gobu pisajo bio edan pac..."

Nadam se da svi znaju tu pjesmicu koja traje u nedogled, ako tko treba prevod, nek mi se javi ;-)

Onda, od neki dan pozdravlja i tatu i mene sa : good bye, good morning, bye-bye, zna kako se kaže nos, i brada i obraz i oko i prsti i ruke!

A jutros sam mu pričala kako može još zvati bake i didu, i mamu i tatu... nekak mi se čini da će mi sve to sutra ponoviti, a i baka u igri priča s njim na engleski, naravno onoliko koliko ona zna.

Usput, kad smo jedan dan šetali, objesio se na frižider sa sladoledima kraj kioska i vikao ko prodavač: aaaaajsssssss-kkkkkriiiiiimmmmmm!

Naravno po tonu sam skužila da je to bakinih ruku djelo i morala ga pohvaliti jer je to i čekao. Kad god nešto dobro napravi, uvijek čeka našu reakciju i počne pljeskati i vikati: BAVO DEM!!!!! Sav ponosan jer je obavio nešto teško!

Neki dan smo tata i ja nešto malo glasnije raspravljali i pričali, i naravno da tada on nije bio u 1. planu, i kaj on napravi? Počeo je tati nositi razne korisne stvari, kao-igračke, tražiti da mu tata čita, i baš mu se sad crtalo (naravno jer uvijek netko odn nas crta s njime jer traži: mama crta autić, mama crta bajon, tata crta Moglija, tata crta decica (dečkića) majoga, crta tata decica vejikoga!), pa dok nacrtaš jednog velikog jednog malog, pa svo moguće voće i povrće i životinje i brodove i... ufff. A kad sve tak savršeno nacrtaš, onda dođe mali hahar i svojim drvenim bojicama sve to ispošara (kao, on isto crta) i ponovi sva imena koja se odnose na sve nacrtane likove. A kad mene oče šarmirati da obratim pažnju na njega, počne me grliti i maziti i dragati. Jučer navečer idemo spavati, a ja onak usput gledam slike koje tata stavlja na blog i komentiram.. a Dem vikne: MAMA! DOĐI MAMA DEMU! Tata i ja smo se počeli smijati, naime, tata mene nesmije niti zagrliti niti mi dati pusu, jer u protivnom počinje vika i plač: MOJA MAMA, NE DIJAJ MAMU, MAKI SE TATA!
I tako ja legnem kraj njega, a on (obzirom da sam iz kreveta gledala u ekran) uokrene moju glavu, zagrli me i nasloni svoj nosić na moj, i izjavi: Mama?! mama gjedaj Dema! A ja se rastopim i kažem mu: Da, samo tebe gledam dok ne zaspeš... i mislim si, a kad zaspeš, samo ću tatu gledati!

Naravno, taj drugi dio uglavnom ne dođe jer zaspem ako ne i prije Dema...


Post je objavljen 03.02.2006. u 12:09 sati.